יש לי שאלה!!

amir00605

New member
יש לי שאלה!!

קודם כל שלום לכל המשתתפים יש לי מספר שאלות. נפצעתי בצבא לפני חצי שנה בברך עברתי ניתוח ושיחררו אותי זמנית, לצערי הניתוח לא פתר את הבעייה בברך ואני סובל מחוסר יציבות צדדית. ואני נאלץ ללכת עם מכשיר . האם לדעתכם יגייסו אותי חזרה?? האם משהו חווה דבר דומה ויכול לספר לי קצת?. שאלה שקצת לא קשורה אבל בכל זאת. קיבלתי 7 ימי חמי מרפא איזה טיפולים מקבלים במלון?? והאם אני יהיה זכאי למלווה ?? תודה מראש עמיר

shanis

New member
תשובות

1. לגבי השאלה אם יחזירו אותך לשירות או לא - זה צריך לשאול רופא צבאי שמכיר את ספר הפרופילים. רק הרופא בועדה בצבא קובע איזה סעיף לקבוע לך ואם הסעיף מוריד לפרופיל המאפשר שירות או לא. 2. לגבי החמי מרפא - אתה מקבל טיפולי מסאז',בוץ וגופרית וזכאי לכניסה לספא (בריכות מלח בד"כ). 3. לגבי המלווה - אם אתה חושב שהמצב שלך הוא כזה שאתה זקוק לסיוע במלון ולא תסתדר לבד, תבקש לגשת לועדת פיזיותרפיה שדנה גם בנושא מלווים לחמי מרפא. אם אתה רוצה מלווה רק כדי שלא תהיה שם לבד...כנראה שלא יאשרו לך. בד"כ מאשרים,למשל, לנכים הנעזרים בזוג קביים ולא מסוגלים ללכת ללא קביים .

amir00605

New member
תודה! יש לי עוד שאלה.

השאלה שלי היא כזאת. האם יש השתתפות למלווה או האם מלווה זכאי לקבל הנחה מסוימת.? במהלך ה7 ימים כל יום אתה מקבל איזה טיפול שאתה רוצה?? או שכל יום משהו אחר?? יש לך ידע בפציעות בברך??

shanis

New member
תשובות

1. לגבי המלווה - רוב בתי המלון מציעים גם דילים מוזלים למלווים. תבדוק בעיתון הלוחם. יש שם פרסומים לקגבי המבצעים. משרד הבטחון בכל אופן לא מסייע לנושא הזה. 2. כל יום אתה מקבל את כל הטיפולים שציינתי. ברוב בתי המלון אתה יכול להמיר את הטיפולי בוץ באמבט שמנים למשל. 3. מה השאלה לגבי פגיעות ברך ?

amir00605

New member
המשך..

על איזה מלון אתה ממליץ בים המלח? את המבצעים מציעים בתי המלון או סוכני מכירות?? לגבי פגיעות הברך רציתי לשאול האם אתה סובל מדבר דומה? תודה על שיתוף הפעולה

shanis

New member
המשך תשובות

1. אני סובל מבעיות בברך או יותר נכון מה"אין" ברך. 2. אני חזרתי השבוע ממלון מרידיאן וזה מלון שאני היה ממליץ בחום לא להגיע אליו. שנה שעברה הייתי בגולדן טוליפ והיה די טוב, אבל שמעתי שממישהו באחד הפורומים שהשנה המלון התדרדר. אני בכל מקרה שנה הבאה כנראה יחזור לגולדן טוליפ. מעבר לזה קשה לי להמליץ לך. זה משהו מאד אינדבידואלי ואני בטוח שלחברים אחרים בפורום יש דעות שונות על המלון.

amir00605

New member
תודה ויש המשך..

אם אפשר לשאול כמה אחוזי נכות יש לך על הברך?? וממה אתה סובל ?? עברתי ניתוח לשיחזור רצועה צולבת קדמית ואני עדיין סובל מחוסר יציבות צדדית קשה מה שנקרא posterolateral וקרע בשריר popliteus ובנוסף קרע במיניסקוס latraly בברך שמאל הברך השנייה מהם להערכתך יהיו אחוזי הנכות שלי? האם נפצעת בשירות סדיר??

shanis

New member
המשך של ההמשך

בגדול יש לי ארטרודיזיס שזה קיבוע של הרגל ישרה וביטול מפרק הברך. אחוזים וכו' לא נראה לי שזה הפורום לפרט. כמו שתראה בסעיפים על הברך (לינק מצורף למטה) . עיקר הסעיפים מתייחסים לטווח התנועה. יש לך לך מגבלה בטווח התנועה פשוט תבדוק איזה סעיף מתאים למגבלה שיש לך. מעבר לזה יש סעיף שמתייחס לאי יציבות של הברך. קשה לי להגיד אם המקרה שאתה מתאר הוא קשיון נוח או קישיון לא נוח. על פניו מה שאתה מתאר נכנס לסעיף של: א. אי-יציבות צדדית קשה (הברך מתעקמת תחת כובד משקל הגוף לצד אחד) 30% אם אתה לא בטוח מציע שתתייעץ עם עו"ד סיגל יער באתר. לגבי הנזק במיניסקוס, שוב, הכל תלוי במידת החומרה של הנזק וההשפעה שלו על התפקוד שלך. תסתכל על סעיף ז' ותנסה להגדיר מה ההגדרה שהכי מתאימה.

amir00605

New member
המשך

מה הפירוש של קישיון נוח ?? במילים פשוטות. ואם יש לך הערות או הארות שאני צריך לדעת לגבי יציאה לחמי מרפא בעוד כמה שבועות תודה רבה על כל הידע והעזרה

shanis

New member
תסתכל בתחתית הסעיף

קשיון לא נוח - פירושו: עמדת הברך ביישור יתר של יותר מ-º10 (genu recurvatum) או כיפוף ביותר מ- º30 או סטיה צדדית (valgus varus) של יותר מ-º20 . קשיון נוח זה בעצם כל מה שלא נופל בסעיפים האחרים. אולי סיגל יער תוכל להסביר לך יותר. המושג מעורפל לדעתי גם לרופאים בועדה במידה מסויימת. שוב, על פניו נראה שסעיף א מתאים למגבלה שלך. לגבי החמי מרפא : תביא הרבה ספרים או משהו בסגנון כי אחרת תשתעמם שם מוות. אתה נוסע בתקופה קצת קרירה וזה קצת חבל. בד"כ ד"א רצוי לקבוע את החמי מרפא כמה חודשים מרוב, במיוחד בתקופות העמוסות יותר. בתקופה הזאת אני לא מאמין שתהיה לך בעיה לתאם.

חמי מרפא

כמה הערות: 1. אתה יכול לבחור בין ים המלח לבין טבריה לכל מלון אשר מופיע ברשימה של משרד הביטחון. 2. 7 ימים מתייחסים לשנה זאת אומרת שאם אנחנו ב-15.12 נשארו לך 15 ימים לממש את הזכות . אם אתה לא תיגש עד סוף בחודש תעלם הזכאות לשנה זו . 3. רצוי להתקשר לבתי המלון כמה חודשים לפני התאריך ( במיוחד בזמן החגים) על מנת שיוכלו לארח אותך.

עָנת

New member
שהות במלון בתקופת החגים../images/Emo137.gif

רוב בתי המלון גובים תוספות כספיות עבור שהות בתקופת החגים

עָנת

New member
אמיר שלום../images/Emo20.gif

1.אני חושבת שאם אתה יכול להמשיך לשרת,בכל תפקיד שהוא בצבא,אין שום מניעה להמשיך בשירות! 2.הטיפולים אותם מקבלים בחמי מרפא הם:בוץ/גופרית/מסג'.

לענת...

ראיתי ברשימה גם מלונות שאינם באיזור ים המלח או טבריה האם נכים זכאים גם לטיפולים במקומות אחרים?

עָנת

New member
ברמת העיקרון כן../images/Emo88.gif

כמובן,יש לברר בזמן ההזמנה
,אם ניתן לקבל טיפולים בחמי מרפא בזמן השהייה.

amir00605

New member
האם שיחררו אותך בגלל בעיות בברך?

שלום לכולם אני בתהליך שיקום , אך עדיין סובל קשות לאחר ניתוח שלא הצליח אשמח לקבל אינפורמציה לגבי אנשים שחוו דבר דומה בשירות. האם שיחררו אותך לאחר תהליך השיקום או האם החזירו אותך לשירות? תודה על שיתוף הפעולה.!

עָנת

New member
אמיר ../images/Emo24.gif

בפורום שלנו נהוג לשרשר הודעות. ז"א אם היום/אתמול פתחת שרשור/אשכול בנושא מסוים,ואחר כך יש שאלה נוספת באותו נושא,נא לשרשר את השאלה שאתה מעוניין לשאול,לשרשור הקיים. ולמה
בכדי שהדפים של הפורום שלנו לא יגמרו מהר
הנהלת
מקפידה מאוד על נושא השרשורים
בכדי שיהיה סדר בפורום/סדר בתשובות
בכדי שהחברים בפורום,יקשרו את השאלה,לנושא שאתה שואל,
אני מצרפת לך את תקנון הפורום לעיונך

AVI359

New member
המשך שרות נפכעים בצה"ל

לכולם שלום רב המשך שרות נפגעים בצה"ל מעבר להיבט החוקי...קיים. קיימים נכים קשים ששרתו ומשרתים בצה"ל. אני בעל 100%+ נכות מיוחדת רתוק לכסא גלגלים שרתתי בקבע למעלה מ20 שנים הספור פשוט מאוד,אם צה"ל יכול להפיק תועלת משרותך-שרותך ימשך ואם אתה נטל על שלטונות צה"ל לא ימשיכו את שרותך. לחילופין יש באפשרותך לבדוק באם שרותך ימשך כמתנדב על כל ההשלכות החוקיות הנובעות מכך. בברכה אבי

למעלה