יש לי שאלה?

ענת71

New member
יש לי שאלה?

האם כדורי למיקטל עושים פריחה בעור? תודה ענת.

ענת71

New member
אין לי פריחה אבל אני מפחדת!!!

צהרים טובים לכולם. אני לוקחת רק 25 מ"ג למיקטל ואני צריכה לעלות את המינון לעוד כדור. ואני מאד מפחדת מתופעות הלוואי של הכדור הזה. לפני מספר שנים לקחתי כדורי טופמקס שעשו לי פריחה על כל העור הפסקתי לקחת את הכדורים האלה והייתי בטיפול אצל רופא עור אני לא רוצה שהמצב יחזור לקדמותו.

../images/Emo24.gif ענתי יקרה כל כך ../images/Emo24.gif

תני לי בבבקשה להרגיע אותך: תרופות ככלל, מכילות חומרים שונים, אשר לעתים גורמים לתגובות אצל אנשים מסוימים. הדבר דומה לאלרגיה הידועה לפנצילין למשל, או דוגמא נוספת: יש אנשים שעקיצת דבורה יכולה לגרום להם לתגובה אלרגית קשה ביותר עד שוק, ואחרים יכולים להעקץ ללא סוף - וכלל לא להגיב. יש אנשים שהמערכת החיסונית שלהם רגישה (וזה לא דבר רע!!!!) יותר משל אחרים, (כמו שיש אנשים כהי עור ואנשים בהירי עור) ולכן היא מזהה חומרים שנכנסים לגוף ברגישות יותר גבוהה ומגיבה אליהם בצורה יותר חמורה. אני רוצה להבהיר: הגוף יגיב לחומר מסויים כ"אלרגן" (גורם אלרגיה) כבר ממנות זעירות ביותר, לכן יש להניח שאם את מגיבה טוב ל-25 מ"ג למיקטל, לא תהיה בעייה גם עם כמות גדולה יותר. ענתי יקרה, הפחד שלך הוא מובן, אולם לדעתי אין לו מקום, מה שכן - רצוי שהרופא המטפל בך ידע על רגישותך לטופמקס ויחליט אם הוא אכן רוצה להעלות את מינון הלמיקטל. לא בדקתי האם יש חומרים דומים בשתי התרופות ובמאמרים שקראתי לא נכתב מהו החומר המסויים בלמיקטל שגורם לאלרגיה. לכן, אל פחד
!! העיקר שהמצב נשלט על ידי הטיפול. מקווה שהרגעתי אותך ולו במעט.

ענת71

New member
../images/Emo39.gifערב טוב לך ולכולם.

ברבורה לבנה אני לא כל כך מפחדת כדורי הלמיקטל הם רק תוספת לכדורי הטריל שאני לוקחת. אבל אני לא רוצה לעבור את הטיפול הקשה שעברתי לפני מספר שנים (כדורי הטופמקס עשו לי פריחה על כל העור וזה היה מגעיל ומחריד!!!) אני לוקחת כדורי טריל כבר הרבה שנים תודה לאל לכדורים האלה אין כמעט תופעות לוואי. במינון גבוה הם יכולים לגרום לבחילות. נ.ב זה בסדר אני רגועה אבל אם כדורי הלמיקטל יעשו לי בעיות לא אקח אותם בשום אופן.

חייםלוי

Member
מנהל
פריחה בעקבות נטילת למיקטל היא

סימן לא טוב. את צריכה לפנות מייד לנוירולוג שלך. מתוך המאמר על למיקל המופיע במאמרי הפורום: תגובות עור רציניות קורות לרוב בילדים מאשר במבוגרים. יותר מקובל שפריחה תתרחש אם אתה: לוקח למיקטל בצירוף עם חומצה valproic (depakene ו- depakote). לוקח מנה גבוהה ממה שהרופא אמר לך של למיקטל על ההתחלה מעלה את המנה של למיקטל מהר יותר ממה שרשום לך. זה בלתי אפשרי לחזות האם פריחה מתונה תתפתח לפריחה רצינית. לכן, אם חווית פריחה בעור, חום, בלוטות לימפה נפוחות, פצעים כואבים בפה או מסביב לעיניים, או נפיחות של השפתיים או הלשון, תדווח לרופא שלך מיידית, מאחר וסימפטומים אלו יכולים להעיד על סימנים ראשונים של תגובה רצינית. רופא צריך להעריך את מצבך ולהחליט האם אתה צריך להפסיק לקחת למיקטל.

למעלה