יש לי שאלה

אוגי 22

New member
יש לי שאלה

יש אפשרות שכאבי ראש מאוד חזקים בזמן ממושך (מעל שבוע), סחרחורות וחולשה יהיו תופעות לוואי של למיקטל, למרות שאני לוקחת את הכדור כבר שנתיים וחצי?

../images/Emo140.gif באהבה לכל הנוטלים "למיקטל"

למיקטל, או בשמה הגנירי lamotrigine היא תרופה לטיפול בהתקפי אפילפסיה. למיקטל אינה מרפאה את המצב אולם היא מקלה עד מפסיקה את ההתקפים כל עוד היא נלקחת בהתאם להוראות הרופא המטפל. במקרים נדירים, למיקטל עלולה לגרום לתופעות אלרגיה חריפות עד כדי סכנת מוות, הכוללות: פריחה קשה על העור, התנפחויות של העור, גרד קשה, נפיחות בלשון ובריריות העיניים, נפיחות של הלשון, נפיחות של השפתיים, גלי חום, נפיחות של בלוטות הלימפה. במקרה בו את/ה נוטלת למיקטל והחלו להופיע אחת מהתופעות המצוינות לעיל – עלייך / עליך לפנות באופן מיידי לעזרה רפואית. הסימנים הללו הם סימני שוק אנפילקטי, שניתן לטפל בו ומהירות ההגעה לקבלת עזרה – היא קריטית במקרים אלה. אין להפסיק את לקיחת התרופה ללא התייעצות עם הרופא המטפל. הפסקה פתאומית של לקיחת למיקטל עלולה להחמיר את הופעת הפרכוסים ותדירותם. הפסקת נטילת התרופה חייבת להיות מתואמת עם הרופא המטפל. למיקטל עלולה לגרום המקרים מסוימים לסחרחורות, נמנום, ראיה מטושטשת, ולעתים ירידה בקואורדינציה. מומלץ ביותר למשתמשים חדשים: לא לבצע פעילויות ברות סיכון, הדורשות ערנות מירבית, עד אשר אינך יודע כיצד משפיעה עליך התרופה. באשר לשאלה של כאבי ראש במקביל לנטילת למיקטל : לא נתקלתי בספרות הרפואית שקראתי בתופעה זו אולם עלי לציין כי כאבי ראש נלווים לעיתים להתפתחות אלרגנים לתרופות (סימני אלרגיה), וכן לתופעות הלוואי המצוינות לעיל, ולכן הייתי מאוד ממליצה לדווח באופן מיידי לרופא המטפל – על כאבי הראש בציון: מתי הם מופיעים, מהו אופיים, מה משך הכאב, מהי עוצמתו, כמה זמן לאחר נטילת התרופה הם מופיעים וכל פרט נוסף שיוכל לעזור לרופא לאבחן את הסיבה לכאבי הראש. עדיף לפנות לרופא בכל מקרה של חשש, Better be safe than sorry. במקרה שלך, אוגי - יכול להיות שאת מפתחת שפעת. בריאות מלאה.

אוגי 22

New member
ברבורה

1. את ממש הפחדת אותי, מה זאת אומ רת לא מרפאת את המצב, כלומר אני אצטרך כל החיים לקחת למיקטל, זה לא יעבור בחיים, רופא אמר לי שרוב הסיכויים שאחרי 4 שנים אני אוכל להפסיק את הטיפול 2. צדקת בנוגע לשפעת כבר אתמול בערב התחילה לי שפעת - איזו אחות חכמה את

אוגי חביבתי ../images/Emo140.gif

זו ממש, אבל ממש לא הייתה כוונתי, ואני מתנצלת אם זאת עשיתי. לא אני היא זו שכתבה את הדברים - אני רק תרגמתי את הכתוב ממאמר באנגלית אודות למיקטל,. אם הרופא שלך הבטיח הפסקת התרופה תוך ארבע שנים - הרי שאין טוב ומשמח מזה. אם את ללא תופעות עם הטיפול - זו בכלל סיבה לשמוח. ואני איתך בתפילה שאכן תתממש הבטחת הרופא המטפל שלך. רק בריאות.

אוגי 22

New member
הוא לא הבטיח

הוא פשוט אמר שבמקרים כמו שלי שלקיחת למיקטל הפסיקה את התופעות והביאה אותי לאיזון מלא לרוב תוך 4 שנים ניתן להפסיק את הטיפול, והוא מקווה שכך יהיה גם במקרה שלי חשבתי שאמרת שלמיקטל מונע את ההתקפים אבל האפילפסיה לא תעבור לנצח ושהלמיקטל פשוט מונע את ההתקפים עכשיו הבנתי את הכוונה שלך, תודה על העזרה

למעלה