יש לי שאלה???

elit5

New member
יש לי שאלה???

שלום! אני מאד רוצה לעסוק בתחום של חינוך לא פורמלי בעיקר בבני נוער . אני בת 22 אחרי צבא ועם תעודת בגרות מלאה(אינטרנית), בממוצע משוקלל (עם הבונוסים) 85 וניגשת בקרוב לפסיכומטרי. רמת אנגלית סבירה עד גבוהה(4 יח"ל 92). ניסיון בתחום יש לי מתנועת הנוער "הצופים" אבל חוץ מזה כלום. בצבא לא עסקתי בתחום החינוכי בכלל. עכשיו השאלה היא מהן האפשרויות הפתוחות בפניי בתחום הנ"ל והיכן? אני מעוניינת בלימודי תואר ראשון ואם ניתן אז גם בזיקה לבני נוער במצבי סיכון וניתוק. ועוד משהו- מקצוע העבודה הסוציאלית מתאים לי מאוד אבל אני ממש לא עומדת (לצערי הרב) בתנאי הקבלה לפי מה שהבנתי מחברות ומידע כללי. אשמח לקבל תשובה רצינית. בתודה מראש,

עבודה סוציאלית

לגבי עבודה עם נוער בסיכון האופציה הטובה ביותר היא עבודה סוציאלית. בדקי סכויי קבלה במכללות: - תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/6900888 ד"נ גליל עליון 12210 מכללת תל חי, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ה התואר מוענק מטעם אונ' בר-אילן. שנה ג' נלמדת באונ' בר-אילן. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/6927704 ת.ד.160 ירושלים 11 13206 מכללת צפת, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ה גם לימודי הסבה לעבודה סוציאלית. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/9066197 ת.ד. 3 44837 מכללת יהודה ושומרון אריאל, לימודים אקדמיים התואר מוענק מטעם אונ' בן-גוריון. שנה ג' נלמדת באונ' בן גוריון. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6802802 ד.נ. חוף אשקלון 79165 מכללת הנגב ע"ש ספיר,שער הנגב, אקדמי פרטי מסלול תשס"ה טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה. הלימודים יתקיימו במכללה והתעודה בסיום תהיה מטעם המכללה. בהליך לקראת תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6789222 ת.ד.9071 יצחק בן צבי 12 78190 מכללת אשקלון, לימודים אקדמיים

חינוך/חינוך בלתי פורמלי

אלטרנטיבה- חינוך או חינוך בלתי פורמלי.לצד המסגרות המקובלות העוסקות בחינוך פורמלי, קרי: בתי ספר ומוסדות אחרים המדגישים את האספקט של הקניית השכלה, קיימות מסגרות שונות במסגרת הקהילה שמטרתן המוצהרת היא פעילות חינוכית. החינוך הבלתי פורמלי מתייחס לכל אותן פעילויות בתחום החינוך שמטרתן טיפוח חינוכי-חברתי בקהילה.העבודה במסגרות השונות של מערכת החינוך הבלתי פורמלי שונה במהותה מן העבודה שבמסגרת החינוך הפורמלי הן במהות תכניה הרחבים המקיפים תחומים רבים של פעילויות הפרט בקהילה, כגון: קבוצות תמיכה, חינוך ערכי, חינוך פוליטי, יצירת תשתית לחברה אזרחית באמצעות ארגונים וולונטריים; והן באמצעים בהן היא משתמשת ( ביניהם נזכיר עבודה קבוצתית במסגרת סדנאות ), שתכניהן נקבעים בהתאם למטרות הפעילות החינוכית; שימוש במשחקי סימולציה; התיחסות לפרט הנמצא בשלב כלשהו של מעבר, מצוקה ומשבר. התעודה B.ED - לימודי חינוך חברתי קהילתי. החוג כולל שתי תת התמחויות: קידום נוער, מדריכי נוער וקהילה. מידע נוסף ראו הוראה בי"ס על יסודי. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי או מבחן סף 04/9838811 דואר טבעון 36006 מכללה לחינוך אורנים, קרית טבעון מידע נוסף במוסד תשס"ה לתואר B.ED "בוגר בהוראה" תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי או מבחן סף 09/7476328 דאר בית ברל 44905 מכללת בית ברל, בי"ס לחינוך פרטי מסלול תשס"ה דתי. לתואר ראשון B.ED. במסלול לחינוך העל יסודי התמחות לחינוך בלתי פורמלי. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי או מבחן סף 03/9061234 ד.נ. אפרים 44814 מכללה לחינוך "אורות ישראל", אלקנה/דתי לבנות מידע נוסף במוסד תשס"ה מסלול בבי"ס לחינוך. מידע נוסף ראו חינוך. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, בי"ס לחינוך בפקולטה למדעי החברה, רמת גן מידע נוסף במוסד תשס"ה לתואר B.ED "בוגר בהוראה" בחינוך הבלתי פורמלי למסלול העל-יסודי. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי או מבחן סף 08/6402777 ת.ד.13001 יהודה הלוי 33 84030 מכללה לחינוך ע"ש קיי, באר שבע

למעלה