יש לי שאלה

יש לי שאלה

בשיעור בלט אחד יצא לנו לדבר עם המורה על האקדמיה לבלט בירושלים נדמה לי ומישהי אמרה שזה דופק תברכיים אז מה יכול לגרום לדפיקת ברכיים?????? ואם באמת הם דופקים תברכיים???

l i t o m

New member
יש לי תשובה [בערך :]

המון דברים יכולים לגרום לדפיקת הברכיים...! [מה ז'תומרת ?! ] כמו למשל לא לנחות מקפיצה בפלייה כמו שצריך או דברים אחרים.. [אני אישית שיעורים רבים מבלה עם ברכיות
] יכול להיות שהשיטה שלהם לא שמה דגש על דברים שמונעים פגיעות בברכיים..אבל אני ממש לא יודעת..אני אישית דווקא שמעתי שזה מקום נהדר ללמוד בו.

F U N K Y GLOW

New member
שאלה חשובה כנסו ווקשע...../images/Emo60.gif

מישהי פה מירושלים /גבעת זאב /מבשרת וכ'..??

F U N K Y GLOW

New member
מה אתה שואל בעצם?../images/Emo60.gif

אם יש מחולה בירושלים ? אם כן אז מה שיש לי להגיד זה ...דעעע

Mr GK

New member
אכן,

המון טעויות בעבודה הקלאסית יכולות לגרום לבעיות ברכיים. למשל, בבאלט הישראלי נהוג לעמוד בכל הפוזיציות עם מפתח כפות רגליים של מאה שמונים מעלות, או הכי קרוב לכך שאפשר, ללא שום קשר למפתח ה-Turn out הטיבעי של האגן שלך, דבר שבד"כ גורם, בסופו של דבר, לכאבי ברכיים. לגבי האקדמיה לבאלט בירושליים - באמת שאין לי מושג, למה שלא תשאלי אנשים שלומדים שם?

אוקי תנקס../images/Emo6.gif

תודה על התשובות ! דרך אגב אני מזה שמחה המורה שלי תלמד בחיפהההה איזה אושרררר חחחח

freak or pink

New member
גם אני

הייתי רגילה לעמוד "עם מפתח כפות הרגליים של מאה שמונים מעלות" ועכשיו שעברתי מקום המורה אמרה לי שזה ממש לא בריא....אבל ממש קשה להתרגל למשהו אחרר...

BlaT©

New member
האקדמיה לבאלט?../images/Emo41.gif

את מתכוונת האקדמיה ל(מוסיקה ו)מחול? התיכון? ועם איזו מורה דיברת? איך קוראים לה?

.

ילדה מהקבוצה שלי הלכה לקרן...(פאדיחה לרשום תהמשך אני לא יודעת איך רושמים תמילה השנייה) זה שאפשר לקבל מלגה...... אז בקיצר היא דיברה עם המורה שלי והיא אמרה שכל אלה מהאקדמיה לבלט בירושלים יש להם טרנאוט יותר מידי אז הם אמרו משו שהם חייבות שם להיות ככה ושזה דופק תברכיים

BlaT©

New member
יש לי טרנאאוט 180...

ואכן הברכיים שלי דפוקות
ואני באקדמיה. אבל הברכיים שלי היו דפוקות גם לפני כן, אז זה לא קשור... מן הסתם אצלנו מנסים להגיע לרמה הכי גבוהה שאפשר, ולכן עובדים על הטרנאאוט... אבל מה זה קשור אקדמיה או לא? כל מי ששואף לרמה גבוהה בקלאסי צריך טרנאאוט. בכל מקרה, גם טרנאאוט של 100 מעלות - אם הוא לא בא מהירכיים אלא מהברכיים - הוא יהרוס אותם. הכל קשור בעבודה נכונה. ואת מדברת על קרן שרת?

Mr GK

New member
לא מגיעים לרמה הגבוהה ביותר...

בעבודה של Turn out דרך כפות הרגליים, Turn out צריך להגיע מהאגן ומסיבוב השרירים הפנימיים של הירך. לכן, לעבוד דרך כפות הרגליים לא נחשב ל"עבודה על ה-Turn out".

BlaT©

New member
זה מה שאמרתי... ../images/Emo13.gif

ואם זה מגיע מכפות הרגליים והברכיים, זה אכן דופק אותם... טרנאאוט מלא יכול גם לא לדפוק את הרגליים, אם הוא מגיע ממפרק הירך.

למעלה