יש לי שאלה

s20782

New member
יש לי שאלה

למדתי לפני הרבה שנים תאוריה. אני זוכרת רק חלק ממנה ואני לא זוכרת מי אמר אותה. היא הולכת ככה. לאדם יש 3 אישיות: 1. זו שהוא מראה לסביבה/לראווה 2. האני האמיתי שלו. 3. מה שהוא רוצה להיות. זה לא מדוייק. אבל אני אשמח לעזרה.

Grimsom

New member
עומד לי על קצה הלשון...

אני זוכר שלמדתי אותו בתיכון, בשיעורי סוציולוגיה...

s20782

New member
למדתי את זה גם

ואני לא זוכרת...אני עושה על זה עבודה

היה אפשר לפתח כאן דיון על ההבדל בין

שני מושגים, זהות ואישיות. אולי שלושה: זהות אישיות ותדמית. ומי שגולש, האם ישנה (זהות/אישיות/תדמית) מיוחדת השמורה לו עבור הניק שלו?

hikok

New member
זהות אישיות , אין הבדל

הזהות או האישיות הם האני או האגו השם שלי, הרעיונות שלי , השקפותי , ההסכמות או אי ההסכמות שלי, העדיפויות שלי, לטוב ולרע (הקונפליקט בין הניגודים) ומהי הזהות , המקצוע שלי , התואר שלי , הדת או הלאום או העם שלי המכנה המשותף הוא הזדהות הזדהות עם ההכרה שלנו או עם הגוף שלנו הזדהויות עם שכנוע מסוים, או אמונה מזדהים וכך מצדיקים עצמנו , האני היודע , האני הצודק חה... לילה טוף באהבה סיגל

הייתי שמח להסכים

ובכך לחסוך מעצמי את הטורח שבכתיבה, אבל אני סבור שיש הבדל בין זהות לבין אישיות. הרי יכול שיהיו שני אנשים עם אישיות דומה אך זהות שונה לחלוטין שהרי זה ראובן וזה שמעון. שניהם בעלי חוש הומור מפוכח, קצת תחמנים, טובי לב אך זהירים בהוצאותיהם הכספיות. הנשים של שניהם מתלוננות על העדר רומנטיקה ועל שתייה יתירה, ושניהם מקפידים על לבושם. שניהם כאחד מוכרים על ידי חבריהם כעצלים במידת מה, אך ניתן לסמוך עליהם בעת צרה. לשניהם תכונה משותפת: הם נראים כמקשיבים לזולתם - אך מקבלים החלטות לבד לבד. יש להם חוש אחריות מפותח ונטייה מוגזמת לחרדת ביצוע. אבל זה ראובן סיגאווי, מנהל סניף בנק דיסקונט באחד מרחובות רמת גן ואוהד הפועל ת"א, והשני הוא מוה"ר שמעון זלינגר, מרביץ תורה בישיבת "שומו שמיים" במאה שערים. אישיות דומה - זהות שונה. ותודה שאת ממהרת לאהוב, לא כדאי לך. הבוהה.

hikok

New member
בין אי ההסכמות אפשר למצוא הסכמות

נו באמת "לחסוך מעצמי את הטורח שבכתיבה" לא נראה לי שאתה סובל כאן כשאתה בא לביטוי :) ולגופו של עניין על ההבדל בין זהות לבין אישיות אכן יכול שיהיו שני אנשים עם אישיות דומה אך זהות שונה לחלוטין ויכול להיות גם שיהיו שני אנשים עם זהות דומה ואישיות שונה לחלוטין ואפשר לפרק עוד ועוד לחלקים מבדילים נוספים מקבוצות אלו לתתי קבוצות ולאן אתה מוביל ? בכללי אני חושבת שזהות ואישיות דומים משום ששניהם מהותם באגו- באני ושניהם מתנהגים דומה אינני ממהרת לשום מקום :) פשוט כותבת מתוך אהבה לא מנסה לקנות אותה בשוק המציאות היא לא סחורה עוברת לסוחר היא קימת בין כה וכה נסיוני לימד אותי שרע היא לא יכולה לעשות אז בטח שכדאי נ.ב. מי מפחד מאהבה... לילה טוף באהבה סיגל

hikok

New member
טוב אז לפני שנעצמות לי העיניים

רק רציתי להגיד (אפרופו רציונל ואינטואיציה) שמקודם הגבתי כהרגלי מהרציונל אם הייתי מגיבה מהאינטואיציה , הייתי כותבת , נעים מאד באהבה סיגל

קראתי מה שכתבת וחשתי דיכדוך מה

אני חושב שזה בגלל הפסוק הבא: "...בכללי אני חושבת שזהות ואישיות דומים משום ששניהם מהותם באגו- באני ושניהם מתנהגים דומה..." מה זה "בכללי"? האין זו דרך שגורה בשפה העברית בת זמננו להתחמק מדיון? לפסוח על מה שנראה כטפל, לפוטרו כלאחר יד? לאן את ממהרת להגיע? התדיינות פילוסופית נוטה בדרך כלל דווקא לאבחנות, ולאנליזות ולעמידה על דקויות. לעתים אפילו נדמה שחסרות לנו מלים. אנו משתמשים במושגים כמו תבונה, שכל, הגיון, תודעה ומנסים בכל מאודנו להציב להם גדרות ולהבחין בינהם, וזה די מעציב שבא מישהו ואומר: "בכללי זה אותו דבר כי זה קשור איכשהו למוח. לכל היוונים אותם פנים, חושב זה שיוונים לא מעניינים אותו.

hikok

New member
על מה ולמה..

קראתי שוב את תגובתי , וראיתי שם שהשארתי שאלה פתוחה (ועדיין היא פתוחה) לאן אתה מוביל ? האם זו נראת בעיניך התחמקות... כנראה שאינני רואה מה שכיוונת אליו (מסיבות שונות) אינני ממהרת לשום מקום , הנה אני כאן השאלה שעולה בראשי כרגע , מהי התדינות פילוסופית או מדוע אנחנו בכלל כותבים כאן , מתדיינים כאן האם בשביל להוכיח למי יש גדול יותר , האם בשביל להוכיח כמה אנחנו חכמים, למען האמת זה לא מעניין אותי המשחק הזה של להוכיח כמה אני חכמה פעם בעברי באמת די נהנתי מהויכוח לשם הויכוח , כל כך נהנתי להוכיח...עד שהייתי יכולה להיות משוכנעת שעכשיו יום ולהתווכח ולשכנע מישהו שעכשיו לילה אני כאן משום האפשרות להיפגש בין המילים, משום האפשרות לגלות , משום האפשרות להיות מופתעת יום מקסים באהבה סיגל

גם אני לא ממהר

ועוד אסביר מדוע השאלה שבכותרת האשכול הזה נזקקת למושגים אישיות, זהות ותדמית. בינתיים אשיב על שאלה אחרת ששאלת: "...מדוע אנחנו בכלל כותבים כאן...?" אני באמת איני יודע. לא כל מניעי פעולותי מוכרים לי, וגם כשמשהו מהם מתברר לי, אני חושד בו מיד. התיאוריות על רמייה עצמית כחלק ממנגנונים פסיכולוגיים אינם רק תיאוריות בספרי פסיכולוגיה, הן מתגשמות בי עצמי - אחרת לא היה לי כל עניין בהן. אני בוהה ניכחי כמו קרפד, בתקווה שיתקרב איזה זבוב, בהתנדבות, ואז אשלח בו את לשוני הארוכה. האם זו אישיותי? זהותי? תדמיתי?

hikok

New member
אהבתי את ניצני הומור

אז מדוע השאלה שבכותרת האשכול הזה נזקקת למושגים אישיות, זהות ותדמית? ולגבי רמייה עצמית אני חושבת שטבע האדם אמת , טבעי לנו להיות אמיתיים וכאשר אנחנו בוחרים לא כטבענו , הדבר בא לביטוי דרך גופנו לא נח לחיות ברמייה , לא קל לחיות עם שקרים ומתי אנחנו מסתבכים כאשר אנחנו בוחרים להסתתר בין הענפים כאשר אנחנו בוחרים בסיפורים על אודות האמת המכשולים בדרך הם המכשולים שהמצאנו במחשבה כשיודעים באמת פשוט יודעים האמת אינה מחפשת חיזוקים או הצדקות אינה מחפשת שיאשרו אותה שיעריכו אותה (אפרופו זהות ותדמית) באהבה סיגל

האבחנה בין

זהות, אישיות ותדמית מעמידה קשיים על דרכה של התיאוריה שהוצגה בראש האשכול הזה. כי מה שאני רוצה להציג לציבור זו תדמית. והאני האמיתי שלי, עד כמה שאני מכירו - זו זהות. ומה שהייתי רוצה להיות - זו אישיות הזויה.

hikok

New member
ה"אני" האמיתי

"האני האמיתי שלי, עד כמה שאני מכירו - זו זהות." זהות להבנתי היא לא יותר מאשר הזדהות או אי הזדהות עם לאום/מקום/מקצוע/גוף/תואר כולם סממנים חיצוניים , ובמה זה שונה מתדמית... האם האני האמיתי שלך הוא באמת כל אלו... ומה שהייתי רוצה להיות בא מחוסר כלשהו מחוסר ערך עצמי להבנתי כולם הזויים כולל אישיות זהות ותדמית כל אלו בסך הכל אשלייה לילה טוף באהבה סיגל

אולי כדאי

שתחפשי בפורום של פסיכולוגיה.זה נשמע כמו חלק מתיאוריה פסיכולוגית... אחלה שנה שתהיה!

Saatlan

New member
לא בנדורה - רוג'רס אני חושב

רוג'רס טען שיש לכל אדם "אני אידיאלי" אליו הוא שואף להיות אבל אני לא בטוח בקשר לאני שהוא מציג לחברה

למעלה