מומי שלום, גם אני נתקלתי במצב כזה..
נכנסתי לעבודה במכירות, הבוס מאוד היה מרוצה ממני, ואף נתן לי יחס מועדף מעלי היה מנהל חנות, בחור צעיר ממני, שנכנס לתפקידו די במקביל אלי, אך החל להטרידני, בהוראות ובבקשות שלא בדרך נאותה, ולא בהצדקה היה מקשה עלי ומנסה בכל דרך להכשילני, אחד הנסיונות, היה מתערב במכירות שלי, שלא פעם הרס ואיבדתי מכירות, שבחוצפתו היה משנה גרסאות ומעביר לבוס, או שהיה רואה שאני עומדת לסגור עיסקה היה נכנס, ומוביל אותם לקופה, אני כחדשה הרגשתי במצוקה וחסר אונים, בהתחלה הבלגתי אך לאחר זמן ניגשתי לבוס ושיתפתי אותו במעלליו, אך לאחר יום יומיים הבעיה חזרה אני שבזמנו עדיין הייתי רגישה ולא בטוחה וחזקה, לא יכולתי לשאת את היחס המשפיל והתחרותי הזה ומצאתי את עצמי בוכה, ואף לוקחת את חפציי ובורחת דרך אגב לא תאמינו עשיתי זאת ארבע פעמים, והבוס שלי היה מתקשר ומחזיר אותי, אין לכם מושג מה האיש הזה היה עבורי באמונתי ראיתי בו מורה דרך, להעיר ולראות את דרכי והוא אמר לי כך: אני מאמין בך, ואת חשובה לי מאוד נכון שיש לי את האפשרות להכניס אותו ולנזוף, אך את לא תלמדי מזה דבר, אסור לך לתת לו את הכוח לערער אותך, ולגרום לך לאבד שליטה חשבתי... התבוננתי.... על עצמי, עליו, ניתחתי, עשיתי עבודה עצמית איתי וכך חשבתי לי, רגע אני טובה בעבודה, ואף הבוס מרוצה, חשבתי על מנהל החנות, וראיתי שבעצם, הוא מרגיש מאויים ממני, ואדם שמרגיש מאויים או אדם חלש, מנסה להבליט כוחניות, שליטה כמו ילדים שנמצאים בחולשה, מכים בהתחלה חשבתי על שיחה גלויה, ושיתוף ממני, כלל לא עזר לאחר יומיים חזר להתנהגותו לאחר מכן החלטתי להתנגד לדבריו ולעשות את הנכון לאותו מצב, לפי שיקול דעת שלי, גם זה לא בא לטובתי, לבסוף החלטתי לזרום, ללכת בראש שלו, לעשות ולמלא את בקשותיו, ממלא הטעויות יהיו שלו לא שלי אם אני ממלא את הוראותיו ובנוסף באתי לעבוד ולא רק לעבודה, אך בעצם דרך החוויה הזו למדתי להפריד בין תחושותיי לבין התנהגותו לא נפגעתי עוד ולא הרגשתי רע עם עצמי, הייתי בשליטה ובהערכה עצמי ופעלתי מתוך הבנה ורכות, וכך הבחור הוריד את ציפורניו ופחדיו, ואם הזמן נתתי לו עצה פה ושם, הראיתי לו שאינני איום עבורו אלא תומכת בו ואז הפכנו לחברים בעבודה התייעץ עימי, ואף ניסה להראות לי שבא לקראתי מומי... נכון יש אנשים רעים ושתלטנים בדרך, אין מה לעשות אך זכרי מאיפה זה בא, ואין זה קשור אליך, זה שלהם, ואת אל תכניסי את עצמך לכוחניות בעמדה, עשי את עבודתך, ואם במקרה היא איננה מנהלת או אחראית גשי למנהל עליכם ולבני את העניין כמובן לאחר שיחת הבהרה איתה, חשוב לשמור על מערכת יחסים תקינה בעבודה אי אפשר לדעת מה יהיה מחר, ולחשוב שאת באת לעבוד, ולא משנה מה, עשי את מה שמוטל עליך בכמה שיותר אהבה, שירגיש לך טוב ולא כמטרד הבנתי שאינך אוהבת את עבודתך, ואני מבינה שאתשם בלת ברירה אני דואגת בחיי בכל התחומים להיות "רק" איפה שמרגיש לי טוב ושיכולה לקבל ולהנות ואת אם לא מעניין לך וגם לא טוב לך, חפשי מקום אחר שבו תוכלי להפיק את הטוב שבך ואף גם לקבל מקוה שהארתי לך משהו דרך ניסיוני ובהצלחה בכל אשר תפני