יש לי שאלה

orendrummer

New member
יש לי שאלה

שאולי לא קשורה לפורום אבל בכל זאת..... אני יש לי שאיפה ללמוד כלכלה, ושאלתי היא כזאת: מה בעצם עושים עם זה? כלומר ,יש לי תואר בכלכלה לאיזה מקצוע זה יכול לשמש אותי (חוץ מלהיות שר אוצר.....)

דור לוי

New member
../images/Emo91.gifכלכלה, כחוג אחד מתוך שניים..

קודם כל ברוך הבא לכותבים בפורום
הערה מקדימה: שר האוצר אינו כלכלן, גם מי שהיה שר במשרד האוצר אינו כלכלן, בודדים מבין חברי הכנסת כלכלנים... ובפרט מקרב רשימת שינוי שמציגה את עצמה כבעלת אורינטציה כלכלית,לעומת מפלגות אחרות... לדעתי: לשאלתך: אם אתה מתכנן תואר ראשון בלבד, הסיכוי שתמצא מקום עבודה מעניין לא גדול. ייתכן ויתמזל מזלך ולמרות הצמצומים בבנקים תוכל להתקבל לעבודה בבנק. רוב הסיכויים שתעסוק בנושא תקציב, באספקטים המנהלתיים שלו. הגדרת משרה לדוגמא: לנהל, בתוכנה או בגליון נתונים או סתם במחברת רשימת סעיפים תקציביים והסכומים שבהם, ולעקוב ולעדכן כל ניצול של סעיף זה או אחר, ולהתריע על חריגות... אלו תפקידים שבמקרים רבים, מזכיר/ה שלמד/ה אקסל מסוגל לבצע ולא צריך BA בכלכלה. מצד שני, במקומות עבודה רבים היום, משרות שהצריכו בעבר תעודת בגרות, דורשים היום תואר ראשון ומעלה. אבל אם זה הכיוון בד"כ תואר בפילוסופיה או ספרות עברית מספיק בהחלט. מן הסתם לא תגיע לתפקידים שדורשים חשיבה יצירתית, ויכולת למצוא פתרונות לבעיות. בשוק הפרטי לומדים זאת במסלולים של תעשייה וניהול. עדיין, אני בהחלט ממליץ על הלימודים בתור כלי ושיטת חשיבה שראוי לאמץ גם בחיי היום-יום וגם אם לא תעבוד בתחום כלל. (רק תמיד תזכור לא לאמץ את הכלי הזה באופן עיוור - תמיד תפעיל שיקול דעת...) לדעתי, בתור שאלה שמגיעה מהכיוון של תכנון קריירה, נראה לי שעדיף לשלב לימודי כלכלה, בתואר דו-חוגי יחד עם תחום נוסף כמו תעשייה וניהול, חשבונאות, מדעי מחשב (השילוב שאני בחרתי) או כל שילוב אחר שיראה לך...

למעלה