יש לי שאלה...

Stimpi487

New member
יש לי שאלה...

האם לעובדה שראש עיריית ירושלים הוא חרדי יש השפעה על חיי התרבות של החילוניים? האם אורי לופוליאנסקי נקט בצעדים ששינו דברים שקשורים לניצול שעות הפנאי של התושבים (למשל שינוי שעות הפתיחה של מקומות מסויימים וכו...)? תודה רבה לעונים!

בלבלונת

New member
לצערי

עד שלירושלים לא יהיה ראש עיר חילוני ועם ראש םתוח כמו חולדאי, ירושלים תמצא את עצמה בסוף שהיא נראית כמו טבריה.. ישנה, לא מפותחת, מלוכלכת, מוזנחת וחרדית..
סורי על השליליות אבל זו המציאות... לא פחות מדאיגה זו השחיתות שיש בעיריה.. פשוט לראות מה הולך שם ולהיגעל!

בלבלונת

New member
דווקא שנושא

כמו לקנות דירה עלה על הפרק בביתי הקט שבירושלים, הכרזתי שכשאני אקנה בית זה לא יהיה בירושלים... בסכום שבו אקנה דירה בירושלים (אחרי התפשרות ומשכנתא גבוהה), אוכל לקנות דירה לא פחות טובה באיזור יותר טוב במרכז הארץ שיוכל להציע לי הרבה יותר אפשרויות ואיכות חיים יותר גבוהה... פלא שאנשים עוזבים או מתלבטים?

את יכול לקנות דירה יפה וזולה

באזור קרוב לירושלים שהוא בעל איכות חיים גבוהה ולמשיך להרגיש ירושלמית.

בלבלונת

New member
אין לי שום סיבה

להמשיך להיות ירושלמית... הכל בעיר הזו רקוב... גם ככה ירושלים כבר מקרטעת וגוססת, לחיות באיזור ש"קרוב ל.." לא מהווה בעיני פיתרון חזרתי לחיות פה לעת עתה רק למטרות לימודים, אחר כך השמים הם הגבול.. שים לב שכל מה שפורח במדינה הזו ומצליח לא נמצא באיזור ירושלים... סתם נקודה למחשבה... ואם כבר להשקיע כסף בדירה עדיף לי לחיות ב"פרבר" במרכז אבל נגיש לכל מקום וצורך מאשר לחיות בפרבר באיזור קרוב לירושלים...

אבל אם כל החילונים..

יעזבו את ירושלים היא תהפוך לבני ברק ועיר תהיה יותר מוזנחת ולא היה מי שיצבע בעד מועמד חילוני.

אני לא מאמין שיקרה מצב כזה....

אסור שיהיה מצב שהחילוניים ינטשו את ירושלים ויהפכו למיעוט . אני לא מאמין שהממשלה תתן למצב הזה להגיע , מה שהממשלה תעשה הוא מן קריאה לאזרחים מכל הארץ להגיע ולהתגורר בירושלים ובתמורה למיסים מוזלים ומענקים דבר זה יהיה גרוע מפני שאז תגיע אוכלוסיה "חלשה" שתוריד את העיר עוד יותר.

בלבלונת

New member
למה שזה לא יקרה?

מה יש בעיר שמושך חילוניים להישאר... חוצמזה מה זה עוזר אם אנחנו רוב שלא עושה כלום... הרוב המוחלט של העיר הוא חילוני ובכל זאת העיר נמצאת תחת צביון דתי.. גם בתל אביב והמרכז יש דתיים ואפילו חרדיים, למה הם חיים בשלווה ובנחת במרכז החילוניות הזה? ולגבי הפחתת מיסים לא צריך לעשות את זה בצורה דרסטית... בלי הכרזות רק למתן את המיסים ולהגדיל את התמורה שמקבלים בעבורם, ירושלים תהיה עיר שהאזרחים שלה שמחים ומאושרים לגור בה!!!

אני יאמר לך מתי יהיה ה"פיצוף"

הפיצוץ בין דתיים וחילוניים בירושלים יהיה אם הכפיה הדתית תתרחב ותתחזק ואז אני מבטיח לך שיהיה בלאגן גדוללללל בעיר ראי את ה"ניצנים" בכביש בר אילן ....נמאס לי להתייפיף אז אני אומר את האמת, הלוואי שה "בום" הזה יקרה כבר שיקרה כבררררררררררררר, אני מצטער שאני בוטה אבל זו דעתי .....חייבים לשפר את הכניסה לעיר, היא מזעזעת, איפה מחלקת חזות העיר? נעלמה?מתה? מה הולך פה? .......למרות הכל, ירושלים הכי טובה, יום יגיע

לדותן

ת"א יותר נקיה ויותר זולה מירושלים לפי דעתי לא. בת"א יש חי לילה זה נכון אבל אפשר לגור בירושלים ללכת לבלות בת"א ולנסות לשנות. הכי קל לדבר ולא לעשות שום דבר.

סליחה???? מי לא עושה?../images/Emo46.gif

את זה שעמדתי המון פעמים בבר אילן בהפגנות של שינוי ידעת? את זה שאני חבר בסניף שינוי בירושלים ידעת? את זה שיש לי רעיון עבודה ביום חמישי בירושלים וזאת על מנת לעבור ולהתגורר בה ידעת? את זה שאכפת לי ידעת? את זה שאני "רב" עם מי שמעז לומר משהו רע על ירושלים ידעת? שאני אמשיך? אין לי בעיה,אז אל תשפוט אותי לפני שאתה בכלל מכיר אותי איזו חוצפה מצידך ....לנסוע מירושלים לתל אביב זו שטות אז אל תנסה לתאר את זה כנסיעה מרמת גן לתל אביב

סליחה אם פגעתי../images/Emo140.gif

לא התכוונתי באופן ספציפי אלא כמו שבלבלונת אמרה אנחנו רוב בירושלים שלא עושה שום דבר ורק מדבר. כל הכבוד לך. אני עובד בירושלים ומקווה לחזור לגור בירושלים ולא באזור קרוב לירושלים. ושוב סליחה.

בלבלונת

New member
דותני

אל תיקח את זה באופן אישי הוא לא בא אליך בטענות... אני חושבת שמי שמדבר ולא עושה זו דווקא העיריה ואלו שעומדים בראשה.. הם יודעים רק לגבות כסף... אין אף גוף אובייקטיבי שמנתב ושולט למה מוקצים התקציבים לכל דבר... מה שבטוח שזה שטוענים בעיריה שאין מספיק כסף ו-X ואין מספיק כסף ל-Y אלו תירוצים לוקים בחסר... הרי המיסים שאנחנו משלמים הם מאוד אבל מאוד גבוהים

בלבלונת

New member
זו בדיוק הבעיה...

שכולם מדברים ולא עושים... השאלה מה כבר אפשר לעשות...

בעל הקופסאות אני לא מבין.......

למה "היא" צריכה לצאת מהעיר? למה? אם היא רוצה להישאר בעיר עצמה אז מה עושים? ירושלים יקרה בצורה רצחנית

למעלה