יש לי שאלה

יש לי שאלה

כיום יש כל מיני סמינרים(אני לא רוצה לומר שמות)שמתעסקים באמיתות התורה,מדע,הוכוחות...כו' האים זה לא סתור את דברי רבנו?

פראזניק

New member
העיסוק ב"חקירות"

נוגד את דברי רבינו. אולם, אולי יש לחשוב האם לאנשים שעיסוקם הוא החזרה בתשובה, מותר. לא יודע. אישית אני חושב שלא רק שהם מסלפים לעתים את המדע, הרי שככלל, היסוד היהודי שהם מניחים הוא רעוע. (וברור שאנחנו מאמינים בלי שום קשר למדע)

לי אישית

יותר מעניין לראות את דף הפורום עם שירשורים ארוכים, לכן בוא נגיד שזה, "מרגיז" אותי כשאני רואה שעל כל דבר ש..ת פותחים הודעה חדשה, אנ'לא יודע אולי אני טועה, אבל ככה נראה לי... וככלל, אני חושב שהפורום לא מנוצל כראוי ואנחנו האשמים, אנ'לא חושב שיש עניין להפציץ כאן דפים שלמים מספרי רבנו, אלא אם הם רלוונטים לנושא הנדון, אבל בעוונותינו, לא נידונים כאן כמעט נושאים, אני חושב שבכל מקום הנושא את שם רבנו (ברסלב), צריך מי "שנושא את הדגל" לדעת שאלו הבאים ל"טעום", אינם יודעים מי הוא מה, ולכן כל כך חשוב ביטול הישות העצמית לעומת ההצמדות למקור האותנטי הוא רבנו הקדוש, ולכן בהתבודדות כל אחד יברר עם עצמו, היכן הוא בדיוק מחובר עם רבנו, עם איזה תוכנת שיתוף קבצים זה נעשה, כמה קבצים כבר הוריד להרדיסק שלו ומה המידה בה הוא יכול כבר להעביר לאחרים, אחרי שנעשתה עבודת בירור כזו, נו, נו, בהצלחה, לפני כן,...צריך מאד להיזהר מ.."אין הכסיל חפץ אלא בהתגלות לבו". יש עוד המון נתונים לפיהם צריך לשקול האם להגיד דבר ברבים, למשל: מצוה לא לומר דבר שאינו נשמע וכו', כלל וכלל לא מעניין אותי, שזה אינטרנט, פורום של תפוז, וכו', וכו', בכל מקום הייה יהודי אמיתי. לסיכום השתפכותי הנ"ל: אני חושב שפורום ברסלב מהווה אבן שואבת לכל מחפש נימת אמת, וטיפת עומק רוחני, להמון אנשים שמבקרים בו, מן הראוי שאלו שכותבים יקחו זאת בחשבון, ככה אפשר יהיה לעלות כיתה מידי פעם..... בברכת חברים, מרדכי.

בלי חוכמות......../images/Emo163.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו ועכשיו כולם ביחד (עם המנגינה המתאימה..) " כי עיקר היהדות זה תמימות ופשיטות.. וחוכמות אין צריכין... אין צריכין כלל..." רק אמונה לבד ! ולעניין כמה צריך להתחזק באמונה... רבינו אומר..."קודם ביאת המשיח אפילו ילדים בעריסתם ידברו דבורי כפירה חס ושלום." !!!!!!!!!!!! אוי, אבאלה........תן לי אמונה...
משנכנס אדר מרבים בשמחה
לא צריך לחפש סיבה לשמוח...לשמוח זו הסיבה
אשרינו אשרינו אשרינו

העולם אומרים שאין צריך לבקש גדולות

"ואני אומר שצריך דוקא לבקש גדולות;" שיחות הר"ן - נ"א, באותה שיחה אומר רבנו : "גם חכמות אינם כלום רק תמימות ופשיטות, גם בתמימות א ס ו ר ל ה י ו ת ש ו ט ה, אבל אעפ"כ חכמות אין צריכים כלל." ועוד אומר צח הצחצחות אור האורות באותה שיחה, ראו שם באורך: "ענה ואמר : או שצריכין לזה רחמנות מהשם יתברך, או יגיעות ועבודות, או שצריכין שניהם שיהיה לו יגיעות גדולות בעבודת ה', וגם רחמנות מאתו יתברך, קודם שזוכין שיעמדו, ו י ש ק ט ו ש י מ ר י ה מ ו ח למטה.".... ...."כי מי שמקושר בעולם הזה, יש חילוק בין העולם הזה שהוא רחבת ידים, ובין הקבר שהוא מקום צר, אבל מי שנזדכך מוחו ואין לו שום שמרים במוח, הכל שווה אצלו" ואמונה ?? מאור קטנטן, "אמונה היא בחינת כוח הגידול וכוח הצומח, ....וכל מה שהוא מחזיק עצמו באמונה יותר - בא אל שכל יותר,.... ....ואזי צריך להתחזק יותר באמונה, להאמין במה שניסתר ממנו עתה, ואינו מבין בשכל, עד שיזכה להבין גם אלו הדברים בשכל, וכן לעולם.... ...וכל מה שהוא הולך ממדרגה למדרגה, הוא מתקרב יותר להשם יתברך, ויכול לידע את השי"ת בהבנה יתרה, ויכול ל א ה ו ב את ע צ מ ו !, עם השם יתברך באהבה יתרה,.... ...וזוכה לטעום טעם א ו ר ה א ה ב ה ש ב ד ע ת." כי אמונה בלא דעת.... צריך לבקש גדולות...ככה יש לנו סיכוי...שאולי...

kanaloner

New member
ומרדכי יצא ...

תגובה לתגובתו הראשונה של מ' : ר' מוטכיע' אתה צודק 100% ואני שואל באמת - מה אפשר לעשות ? פעם הפורום עבד במתכונת של "לשאול את הברסלבר'": "למה חסידי ברסלב רוקדים ברחובות ? / משתמשים בסמים / לא עובדים ? / לא לומדים ? / נוסעים לאומן ? / לובשים כיפה ברסלב ? והיכן ניתן להשיג כיפה כנ"ל ?" ואדהכי והכי הי'ה נוצר אשכול מעניין . והיום המתכונת פחות או יותר: "אוף משעמם לי עכשיו באצע הלילה אז הא לכם: תמונות מגן סופי'ה / כל מה שלמדתי אתמול / כל מה שמצאתי בפורומים אחרים ומצא חן בעיני " ואינני רוצה לפגוע באף אחד (ובפרט לא בך גיברת א') אולם דבריו של ר' מורדכי נחוצים ביותר (לדעתי) ורציתי לחזקם ואף שאינו זקוק לא לי ולא לדכוותי אולי י'הי'ה בדברי חזרה הכותב בלא כוונה לקנטר יוסעל

למעלה