יש לי שאלה!

באשר לעשור וחצי האחרונים

אין ספק שפולין עשתה קפיצת דרך גדולה כי נקודת הפתיחה שלה היתה נמוכה במיוחד, והפוטנציאל הינו גבוה. אבל אם נתעלם משלוש השנים האחרונות, גם ישראל עשתה רבות. בכלל זה גם בהשקעות ובפיתוח תשתיות בפולין. גם בתחום האבטלה, אמנם המצב אצלנו קשה, אבל בפולין קשה וחמור יותר. יש מקום לשיפור בשתי המדינות, ואם ה"תחרות" הזו שאנו עושים בהשוואת שתי המדינות תדרבן את שתיהן להשתפר, נצא כולנו נשכרים. ולסיום, משהו על כבודה האבוד של ישראל בתחום הנובל. דניאל כהנמן אמנם חי שנים בארה"ב, אבל את הפרס הוא קבל על תאוריה שפותחה בישראל.

מה 'כפת לי מי מפותח יותר../images/Emo104.gif

העיקר ארצי אהובתי
שאיתה התקשורת לאחרונה קצת צולעת. פה בעיות כלכליות ופה בעיות חברתיות ופה עשקו את אזרחי המדינה ושם ראש ממשלה נחקר ושותק... עם חומר כזה עצום יש לי זמן לעשות השוואות מי יותר מפותח??? תגיד לי...לפולין יש כאלה חומרים? אם כן אז גם היא מפותחת ואם לא...אז כולם קטנים עלינו. ועם הכל ולמרות הכל ישראל היא ארצי ומולדתי
ושבוע טוףףףףףףףף לכווווווווולם.

שרה16

New member
עזבי את ראש הממשלה...

גם חד הורי וגם אבא לילדים אילמים...

meza

New member
זוכרת את דנוטה?

זו מסרטי המתיחות של יהודה ברקן? היא היתה מאוד מפותחת.......

SupermanZW

Well-known member
עדיין לא

אבל בשנה הבאה צ'כיה תהיה יותר מפותחת מישראל, לפולין זה יקח עוד כמה שנים (אם מניחים קצב צמיחה שנתית בתל"ג לנפש של 1% בישראל ו-3% במדינות מזרח אירופה המצטרפות לאיחוד).

meza

New member
אני מקווה שאתה לא לומד כלכלה.

לא צ'כיה ולא פולין לא ישיגו בעתיד הקרוב את ישראל, למרות שהן צמצמו את הפער, המרחק עדיין גדול.

SupermanZW

Well-known member
GDP and Growth

GDP Per Capita: Czech Republic - $15300 2002 Poland - $9700 2002 Israel - $19500 2002 Annual Growth rate: Israel: -0.8% 2002 Poland: 1.4% 2002 Czech Republic: 2% 2002 And that was in 2002, now the gaps are much smaller.​

למעלה