יש לי שאלה

שאלה לי

New member
יש לי שאלה

אני מקווה שזה המקום הנכון. אני בת 26 ,סובלת מיתר פעילות של בלוטת התריס.לאחר טיפולים כושלים בבעיה,הוחלט כי לפני חשיבה על ניתוח, יש לנסות את טיפול יוד ראדיואקטיבי. אני מעוניינת לדעת מה עושים בטיפול יוד ראדיואקטיבי,מה הסיכונים,האם זה נעשה ע"י ליזר?

לגבי בלוטת התריס

שלום לך "שאלה לי" אנסה לעזור לך במתן מספר פרטים כללים. כאשר מזריקים יוד רדיואקטיבי לבלוטת התריס הכוונה היא שהוא פשוט יהרוס חלק מהבלוטה ואז במקום פעילות יתר של הבלוטה, תהיה פעילות נורמלית ותקינה. היוד הרדיואקטיבי המוזרק הוא בעל קרינה רדיואקטיבית מסוג כזה שמסוגלת לעבור רק מס´ סנטימטרים קטן דרך העור ולכן הנזק האפשרי ממנה לשאר הגוף הוא מאוד מצומצם. הטיפול יוד רדיואקטיבי לא נעשה בלייזר כי הם שני דברים שונים לגמרי. לייזר הוא בעצם קרן אור עם המון אינרגיה. אם משתמשים בסוג מסויים ומיוחד של קרני לייזר אז אפשר יהיה, ע"י הקרנתם באופן ישיר, "לשרוף" או "להרוס" רקמות מסוימות בגוף. במקרה שלך, ולפי מה שכתבת, הטיפול איננו בלייזר. בברכה ישראל

שאלה לי

New member
תודה רבה ישראל,

ידוע לי שאני סובלת ממחלת ה-GRAVE´S. האם לאחר הטיפול היוד ראדיואקטיבי אזדקק לתרופות למשך כל חיי? אני יודעת שהניתוח קשה,ועלול לגרום לנזקים,זו הסיבה שאינני עוברת אותו בשלב הזה,אך האם בשל מחלתי יש לי סיכונים בטיפול ביוד ראדיואקטיבי? אני ממש מודאגת,הרופאים לא נותנים לי את כל המידע,אולי כיוון שרק מעבירים אותי ממומחה למומחה שיתן את דעתו. בכל מקרה אשמח אם תענה לי. תודה רבה.

בקשר למחלת Grave´s

שלום לך שוב, "שאלה לי". מחלת גרייבס היא בעצם מחלה אוטואימונית שמגרה את בלוטת התריס להפריש יותר הורמונים. המחלה שכיחה יותר בנשים וסימניה העיקריים הם: משקל נמוך, תחושת חום, קצב לב מהיר, חרדה, רעד, הפרעות במחזור חדשי ועיניים קצת בולטות. לטיפול ביוד הרדיואקטיבי שתי מטרות. 1. לזהות מוקדים של עודף פעילות בבלוטה. 2. הרס חלק מתאי הבלוטה. בד"כ ברוב המקרים, אפילו אם "הורסים" רק חלק מתאי הבלוטה ע"י היוד ולא את כולם, עדיין יזדקק המטופל לקחת תחליפי הורמונים של בלוטת התריס למשך כל ימי חייו. הסיבה היא שברוב המקרים לאחר טיפול כנ"ל היקף ההרס של תאי הבלוטה מביא אותה מעודף פעילות שממקודם עד כדי תת-פעילות. לעיתים קורים מקרים שבכל זאת עודף הפעילות משתנה רק עד לפעילות נורמלית ולא עד כדי תת-פעילות. מקווה שעזרתי בברכה ישראל

שאלה לי

New member
תודה ישראל,

הסברת לי בכזו פשטות להבדים מהרופאים שפניתי אליהם. מסירה את הכובע בפניך. תודה רבה.

למעלה