יש לי שאלה..

anna_nicole

New member
יש לי שאלה..

אני כבר בשיעור 21 ועוד לא עשיתי חניות, לא שיעור בין עירוני ולא שיעור בלילה. באיזה שיעור אתם התחלתם חניות? עכשיו זה מלחיץ אותי כי אמרו לי שכבר היתי צריכה להתחיל. מה אתם אומרים??

mc bige

New member
אצלי זה

עשיתי חנייה בשיעור 15 משהו כזה נהגתי כבר על כביש מהיר כאילו הגעתי כבר להילוך 5 אבל נהגתי שם שעשיתי שיעור כפול אבל ככה אנחנו דיי הרבה יוצאים לכבישים בין ערוניים לאיזה 5 דקות בשביל להכנס לעיר אחרת.... אז יוצא לי הרבה לסוע על כביש מהר אבל עד הילוך 4..... עוד לא עשיתי שיעור בערב........ וזהו אבל שמעי לכל מורה יש שיטת לימוד אחרת.... אז לא כל מה שטוב לי גם טוב לך

אל תדאגי.....שמע לי....

אז ככה: דבר ראשון, כל מורה מחליט לעצמו מתי ללמד חנייה. המורה שלי מחיפה מלמד חנייה בסביבות השיעור ה-30... ויש מורים שמלמדים את זה אפילו בשיעור ה-5. יש מורים שמשאירים את זה לסוף כי זה בעצם הכי פחות חשוב... וחנייה עושים בדר"כ בסוף הטסט. דבר שני,לא עשה לך אפילו שיעור אחד בין עירוני? האמת...זה לא ממש חשוב לטסט...כי בטסט את נמצאת בתוך העיר... אבל תבקשי ממנו שיעור או שתיים רק כדי לחוות את זה. דבר שלישי,שיעור בלילה זה לא ממש חובה...אבל יש מורים שעושים את זה וזה עולה כפול אם לא יותר משיעור רגיל כי את נוהגת הרבה זמן... שעתיים וחצי בערך...ועושים את זה כמה ביחד, כך שהמורה מחליט מתי נוח לו אבל את יכולה לבקש. אני כרגע בשיעור 37 ולפני 7 שיעורים למדתי חנייה ברוורס ובשיעור שעבר למדתי חנייה במקביל...סתם עניין דפוק ולפעמים מעצבן. אבל אל תדאגי שוב! כל מורה והשיטה שלו!

RozwareZ

New member
חניות זה תלוי במורה

למשל שיעור ראשון עשיתי חנייה ברברס... ומאז אולי עשיתי עוד 2 חניות... ועכשיו אני כבר בחילוף מורים ככה שזה תלוי במורה

Drive Guy

New member
סליחה????????

שיעור ראשון חנייה לאחור מה אתה לומד לנסוע לאחור לפני שאתה יודע לנסוע לפנים??? יש סדר בלימוד יש כרטיס תלמיד לא?? אני ממש בשוק

N I R VA N A

New member
חחחחח

אתה לא יודע איזה דברים הוא אמר פה לפני זה.... עזוב אותו - הוא רק מזיין פה את השכל כל הזמן - פעם שעברה הוא סיפר שכל (אבל כל) החברים שלו ניגשים לטסט רק אחרי 15 שיערים (!!!) וכמובן שכולם עוברים טסט ראשון... עכשיו הוא אומר שהוא לומד חניה על השיעור הראשון... אני בכלל בטוח שזה איזה ילד בן 13 שרק חולם להתחיל נהיגה.... ודרך אגב - ברוך הבא לפורום!! יהיה נחמד אם תספר על עצמך קצת

Drive Guy

New member
אם תקרא את הדפים הראשונים.........

אז תראה שהייתי פה מההתחלה אבל לאחרונה יש לי עומס בעבודה ולכן אין לי כל כך זמן להכנס לכאן אבל אני אשתדל להכנס יותר אריה מורה לנהיגה ת"א

RozwareZ

New member
ודרך אגב לא כל החברים שלי

עוברים ראשון... יש לי חבר עכשיו שהלך בשיעור 19 ונכשל בנתיים בשתיים... אבל כמו שיש פה אנשים בשיעור 80 שנכשלו ב5 טסטים אז גם יש לי חברים שנכשלים... הנה לפני כמה ימים חבר שלי עבר שיעור 24 אני חושב טסט שני ושאני יהיה פה מהבית ספר שלי אני יגיד לכמה חברים שרשומים לתפוז שיכתבו לכם...

RozwareZ

New member
מי אמר שלא ידעתי לנסוע קדימה../images/Emo35.gif

וזה לא ממש היה מתוכנן הוא אמר לי לחנות שם ואז בא אוטו מאחורה אז כבר נכנסתי ברברס... ולנירוונה איזה שיעור יש לך חילוף מורים או איזה שיעור היה לך

WxHxNx

New member
אני לא יודע

איזה טסטים עושים אצלכם אבל בדר"כ בטסט יוצאים גם מחוץ לעיר

RozwareZ

New member
ושיעור בלילה

זה מתי שאת מחליטה.. אני אישית לא עשיתי בכלל גם ככה הטסט יהיה ביום נכון שזה טוב לעשות שיעור בלילה, אבל לא יצא.... ובין עירוני... את בטח מתל אביב כי אצלנו כל שיעור נוהגים על בין עירוני כמעט וזה הדרך...

RozwareZ

New member
ההבדל הוא שבתל אביב אני משאר

יצא להם לנסוע רק בכבישים עירוניים ומהירים ולי כמעט ולא יוצא לנסוע על כבישים מהירים אבל על ביןעירוני אני חייב לנסוע... רק פעמים אחדות מאוד אני לא נוסע על בין עירוני (וזה עם אני מתחיל את השיעור מהבית ספר של המורה)

RozwareZ

New member
ואני משאר שאותו דבר גם לך...

שאני אומר תל אביב אני מתכוון לעיר גדולה

elena302

New member
תשובה לאנה-ניקול היקרה..

קודם כל, מה שלומך, מותק? שנית, אין לך מה לדאוג כ"כ! כמו שחכם אחד אמר לפניי (לא זוכרת את הניק שלו..) זה תלוי במורה לנהיגה. לא היית צריכה לקחת קשה מדי את מה שבת דודה שלך אמרה לך.. (בלי קשר לזה שהיא יפה, חכמה ומוצלחת..) חניות? היית צריכה להתחיל אבל אם את אומרת שהמורה שלך טוב אז אין לך מה לדאוג. אולי הוא מתמקד בדברים אחרים (כמו תמרורים וצמתים) שהם יותר חשובים בטסט (נראה לי שהכי חשובים). חניה עושים בד"כ בסוף הטסט ואם את עושה חניה לא כ"כ טובה אז לא זה מה שיכשיל אותך בטסט (למרות שאין לך מה לדאוג כי אני מאמינה שתתמודדי עם זה יפה). יש לך עוד 10 שיעורים ואפילו פחות שבהם תוכלי להשלים את החסר. לגבי שיעור בלילה- הטסט מתרחש ביום ואני לא רואה כ"כ צורך בדבר כזה. אני לא עשיתי שיעור בלילה והסתדרתי בלי זה מצויין. המורה שלי החליט שזה לא חשוב. האמת, אני לא שמעתי על דבר כזה עד עכשיו.. שיעור בין עירוני- זה שיעור אחד כפול שבו יוצאים אל מחוץ לעיר. אני לא יודעת לגבי ערים אחרות אבל בירושלים לא עושים טסטים מחוץ לעיר ובכבישים בין עירוניים. אז גם בנושא הזה אין לך מה לדאוג. ואיך שהמורה שלי היה אומר: שיעור בכביש בין עירוני הוא לא לטסט אלא כדי להרגיש את האוטו, את המהירות ואיך זה בהילוך חמישי. בשיעור הזה עשינו בעיקר עקיפות ונסיעה במהירות אז גם בנושא הזה אין לך מה לדאוג.. הכל יהיה בסדר, קצ'ינג!

gilka

New member
רק הערה

"לגבי שיעור בלילה- הטסט מתרחש ביום ואני לא רואה כ"כ צורך בדבר כזה" מה? ממתי הפסיקו ללמוד לנהוג והתחילו ללמוד לטסט? תבינו, טסט זה לא מבחן בגיאוגרפיה של כיתה ח'! איך שתנהגו ישפיע על החיים שלכם ועם חיים של אחרים! אם את רוצה להגיד שלדעתך שיעור בלילה זה לא כ"כ חשוב כי מי שיודע לנהוג ביום ידע גם לנהוג בלילה, אז אני אסכים איתך כמעט ב100% אבל להגיד שלא צריך שיעור בלילה בגלל שזה לא בטסט? מה את חושבת שזה? בגרות שאפשר לעשות שוב? אחרי שעושים תאונה אין שוב. מצטער. אני שונא ראש קטן.

anna_nicole

New member
שיעור בלילה

"הדבר הזה" נעשה כדי ללמוד אותך איך משתמשים באורות, מי נגד מי וכו'.. אז רק לידיעתך elena302 היקרה..

sattla

New member
לא מסכים איתך....

"מי שיודע לנהוג ביום ידע גם לנהוג בלילה" זה מה זה לא
שתדע לך שבלילה אין לך אומדן מרחק כמו ביום ורק זה משנה לך את כל התמונה אתה לא רואה הכל ויש לך שדה ראייה קדימה מוגבל איך אתה יכול להגיד שזה אותו דבר אין לי מושג.. אהה ומה לא שמעת? מלמדים בארץ רק לעבור טסט אחרכך זה בעייה שלך או יותר נכון בעייה של המלווה שילמד אותך ת'שאר

gilka

New member
תגובות

לא יודע אם מישהו יראה את זה אי פעם אבל אני אגיב בכל מקרה. -בן אדם שיש לו קצת שיקול דעת בסיסי ידע שבחושך (מכל מיני סיבות) יותר מסוכן מבאור. זה לא קשור רק לנהיגה, אגב. אם אתה הולך בחושך יש יותר סיכוי שתיפול על קליפה של בננה שנמצאת שם מאשר את תלך באותו מקום באור. כך שמי שיודע לנהוג באור ידע גם בחושך את העיקרון. נכון, הוא יצטרך להסתגל ולהיזהר מאוד- בעיקר בהתחלה, אבל פעולת הנהיגה ווהשתלבות בתנועה לא משתנות. -על זה שמלמדים רק לעבור טסט- על זה בדיוק דיברתי. מהשעצוב יותר מזה שמלמדים רק לעבור טסט, לפי דעתי, זה שתלמידים לומדים רק לעבור טסט- כמו הילדה הזאתי, שאם זה לא בטסט בשבילה זה לא נחשב. לכל הרוחות! אתם שילמתם ממיטב כספכם כדי שילמדו אותכם לנהוג וזוהי זכותכם ואף חובתכם לדרוש מהמורה שילמד אותכם לנהוג ולא רק לעבור טסט! שלא לדבר על זה שהחיים שלכם ושל אחרים תלויים בזה.

למעלה