יש לי שאלה

mosheh

New member
יש לי שאלה

האם ניתן להתקין מצלמה ברכבים הפרטיים של המתנדבים, ע"מ שיוכלו לצלם רכבים שעוברים עברות תנועה מסוכנות שיכולות לסכן את האחרים? אם כן אשמח לקבל פרטים. משה

hafifdalil

New member
כן, רק שזה בכלל לא קביל !!!

התמונה לא תופסת בבית משפט, כך שאם מישהו מעצבן אותך, אתה צריך לגשת למשטרה ולהגיש תלונה / דו"ח לבן. תמונה לא תעזור בכל מקרה כזה, בית המשפט לא מקבל זאת.

משאז

New member
אתה טועה....

זה כן קביל למשפט.... תמונה זה ההוכחה הכי טובה לביצוע העבירה. אם תילמת מישהו שנניח אין לו חגורה הוא לא יוכל בשום דרך להוכיח שהיתה לו חגורה.... לכן דודו טופז בתוכניתו הקים פינת "מלשנים" אשר בה קיבלו פרסים אנשים שתיעדו עבירות תנועה.... בעירנו הפינה הזו הפכה להיט, ברחוב הראשי מלא אנשים עמדו עם מצלמות וידאו ושלחו קלטות.....

hafifdalil

New member
הדר, אתה טועה !

הגוף היחיד המוסמך לצלם עבירות תנועה אשר תמונותיו מתקבלות כקבילות בבית המשפט הוא משטרת ישראל ! זאת מהסיבה שבכדי שהתמונה תהייה קבילה, יש לצורך לבצע פיקוח על כל תנאי הצילום החל מהמצלמה, הפילם, נייר הפיתוח, מקום הפיתוח, זהות המפתח, ואופי הטיפול בתמונה עד להגעתה לבית המשפט. הגוף היחיד שאושר לו הליך זה זה משטרת ישראל. וזאת מכיוון שתמונות יכול היום כל אחד לזייף, ובוודאי ובוודאי של חגירת חגורה שכל מתלמד עם פוטושופ, יכול לטפל בה ! אי לכך, במידה ותגיע עם תמונה להגיש תלונה על סמך צילום עבירה שאתה צילמת, סביר להניח שתלונתך תיפול, או לחליפין, לצילום שצילמת לא יהיה כל ערך. וצר לי שאתה לוקח כדוגמה תוכנית טלויזיה (דודו טופז) שכל מטרה היא רייטיניג ופופוליזם, ציפיתי לתגובה קצת יותר בוגרת. בקיצור, צירוף תמונה מביא למשפט זוטא, שבסופו של דבר, ת-מ-י-ד הצילום לא יתקבל. אי לכך, צילום אינוט דבר קביל כאשר הוא מצולם ע"י אזרח.

קרבינוש

New member
ומה עם סרטי וידאו ??

זה צריך להיות קביל ועוד איך רק שהצילום צריך להצטלם במיומנות בלי שהצלם המסריט יגרום לבעיות בתנועה בגלל ההסרטה אין כמו סרט חי ממחיש

אפיגר

New member
תיעוד העבירה במצלמה

1.כל אזרח שרואה אזרח אחר עושה עבירת תנועה רשאי להגיש נגדו תלונה במשטרה ובהתאם על סמך עדותו ישלח לאותו אזרח ברירת קנס או בימ"ש לפי העניין 2. אותו דבר מתנדב שלא בעת התנדבותו יכול לעשות אותו דבר רק דבר אחד שונה שאינו צריך להגיש תלונה אלא פונה למב"ס שלו ממלאים דוחו"ת צהובים-פנימיים, זה נשלח ללשכת התנועה והאזרח יקבל את הדו"ח לביתו. 3. צילום העבירה אם ע"י משטרת ישראל ואם ע"י אזרח או מתנדב ברכוש משטרתי או ברכוש פרטי, אינו כתב אישום אלא ראייה לתובע, בימ"ש רשאי להסתייע באותה ראייה או לא, ע"פ שיקול השופט/ת 4. היתרון שיש למתנדב שמצלם או ממלא דו"ח פנימי במיוחד אם הוא בית"מ, שהשופט ישקול לחיוב משום שעד התביעה שהוא מתנדב זה אחד שמבין והוא נאמן עליו יותר מאזרח רגיל אפי' שלא בשעת התנדבותו. 5. אני זוכר שאצלנו בבסיס לפני כשמונה שנים למדו אותנו איך לצלם עבירות תנועה תוך כדי נסיעה במצלמה פרטית, אני חושב שיש תוכנית לעמותת "אור ירוק" להחזיר את הנושא עם רכבים אזרחיים. שלכם, אפינגר

למעלה