יש לי שאלה |?|

המכשף

New member
יש לי שאלה |?|

לא קראתי עוד את הארי פוטר הראשון ולא את השני, האם אני יכול לקרוא ישר את השלישי או בלי השתים הראשונים לא ממש מבינים מה קורה....?

js42

New member
מומלץ (מאוד!) לקרוא לפי הסדר!!!!

יכול להיות שאפשר להבין את הספר השלישי גם בלי הראשונים (אם כי כמה דברים עלולים ``להתפספס``), אבל אם תקרא את השלישי קודם, זה יהרוס לך את 1 ו-2. קריאה נעימה js42

יפעת28

New member
לא חבל? תפסיד כל כך הרבה

מה בוער לך? יש עוד עשרה חודשים להעביר עד שייצא החמישי... הלוואי והייתי מתחילה לקרוא רק עכשיו, זה היה מקצר לי את ההמתנה :)

רחלי!

New member
לדעתי

אסור לך לקרוא ישר את השלישי! א.כי זה הורס את ספר 1 וספר 2 ב.כי תצטרך לקרוא את כל 441 העמודים איזה 10 פעמים לפני שתבין משהו ג. כי יצאת בסיטואציה כל כך כייפית! אתה יכול לקרוא את שלושת ואפילו ארבעת ההארי פוטרים ברצף, וזה הכי כיף!!! (ואני מדברת מניסיון, קראתי את ספר 1 וספר 2 אחד-אחרי-השני) אה, ודרך אגב, אני לא ממליצה לך לבוא לפורום הזה הרבה, לפחות עד שתגמור את שלושת הספרים הראשונים, כי הם מגלים כאן הרבה ממה שקורה, ואני לא מאמינה שאתה באמת מעוניין בזה...

sarah

New member
אין ביעה

אני קראתי קודם את השני ואחר כך את הראשון.... בכל מקרה-אני הבנתי את הספר פחו או יותר-רק שמה,עם הייתי קוראת קודם את הספר הראשון בחיים לא הייתי קוראת את כל השאר-הראשון פשוט גרוע בכל מקרה רק משהוא אחד אתה צריך לדעת כנראה-טום רידל=וולדמורט כל השאר-התבין כבר בלבד

Padfoot

New member
no way

מישהו מהעבודה שאל אותי לא מזמן אם הוא יכול ישר לקרוא את השלישי בלי לקרוא את 2 הראשונים... אמרתי לו חס וחלילה, מה פתאום? למה שמישהו ירצה לדלג על 2 הספרים הראשונים, בהם לראשונה נחשפים לעולמו של הארי ומגלים יחד איתו שהוא בעצם לא ילד רגיל. למה לוותר על זה? הספרים כתובים ככה שיש רצף עלילתי ביניהם ופרטים שמופיעים בספר הראשון פתאום נעשים נורא חשובים בספר השלישי או הרביעי. אז אני אישית לא ממליצה להתחיל מהספר השלישי פשוט חבל, קודם כל לא תבין הרבה ותפספס מלא דברים למה למהר ולהתחיל מהשלישי? מה יש? תקרא קצת ספרים, לא יזיק לאף אחד מאיתנו!

למעלה