יש לי שאלה

נשואה 3 3

New member
יש לי שאלה

כולן פה מדברות על איקקלומין מה זה? ועוד שאלה האם את חום השחר צריך לבדוק מתחילת המחזור בלבד או שאפשר אחרי המחזור?

פּוֹנְג

New member
איקקלומין... אם לא שמעת על זה סימן

שאת לא צריכה לדעת
איקקלומין זה כדור שתפקידו להסביר את המחזור ולתזמן ביוץ. למי שיש מחזור קצר וביוץ מוקדם - האיקקלומין ידחה את הביוץ, ומי שיש לה ביוץ מאוחר ומחזור ארוך - האיקקלומין יקדים את הביוץ. חום השחר רצוי למדוד מהיום הראשון של המחזור על מנת לדעת את תבנית החום שלך, אבל אני מודה ומתוודה שאני בימי המחזור מוותרת לעצמי. אם את בוחרת למדוד וגינלית, אז בכלל יותר רצוי לוותר לעצמך... אבל אם יש לך מחזור קצר ויש סיכוי שהביוץ יהיה עוד מימים המדממים - אז כדאי למדוד גם אז.

נשואה 3 3

New member
היי פונג

המחזור שלי הוא בין 6 ימים לשבוע , מתי הביוץ שלי אין לי מושג. מה שיש לי מושג זה שיש לי רופא שלא מסביר לי כלום (אני גרה בחולון) אז אולי אני כן צריכה לקחת את הכדור? לגבי מדידת החום כנראה שהחודש זה כבר מאוחר אני כבר כמה ימים אחרי המחזור, מקווה שלא אצטרך אך האם צריך מד חום מיוחד? האם אפשר למדוד דרך הפה ולא בדיקה ואגינלית? תודה

פּוֹנְג

New member
כמה הסברים

כשאנחנו מדברות על מחזור הכוונה היא לימי המחזור מיום הדימום הראשון עד ליום הדימום הראשון הבא. זאת אומרת כל תקופת המחזור (וסת) ביוץ אחרי הביוץ עד לוסת הבאה או ההריון. מספר ימי המחזור לא מספר ימי הוסת. על מנת לדעת מתי הביוץ כדאי לך לקרוא קצת במאמרי הפורום שיטת המודעות לפוריות וחישוב ימי הביוץ. מדידת החום אפשר לעשות אחרי הוסת רצוי מודד חום מדוייק (מודד חום כספית רגיל לדעתי קשה יותר לדייק איתו לפני שמתחילים לקחת כדורים יש הרבה דברים אחרים לעשות. אפשר להתחיל קודם כל בלהשתמש בערכה לזיהוי ביוץ, כזו שאפשר לקנות בכל בית מרקחת נראה לי שהרופא שלך צריך להתחיל להסביר לך דברים, או שתחליפי רופא. בהצלחה

קרן 25

New member
שאלה למעיןבר

האם את החום צריך למדוד באופן וגינאלי או דרך הפה? האם יש מדידה אחת יותר מדויקת מהשניה?

מעיןבר

New member
אפשר גם וגם

אבל אני אישית העדפתי ויגינלית - זה הרבה יותר מדוייק והרבה פחות מושפע מאיך ישנתי (עם פה פתוח או מצינון וכד'). החום שנמדד מעט יותר גבוה אבל גם העליה כזו אז אין בעיה לפספס. החיסרון - זה כמובן לא הכי נעים, החיטוי של המדחום נעשה יותר מדוקדק...

למעלה