יש לי שאלה..!

סלולרית

New member
יש לי שאלה..!

שירדנו כאן לעולם הזה ניתנה לנו הבחירה בין הטוב לרע בעצם אלוקים נתן לנו את הזכות לבחור מה אנחנו רוצים השאלה שלי היא למה שבן אדם בוחר בדרך של לא לקיים תומ``צ הוא צריך להענש על זה????. הרי הבחירה בידנו ככה אומרים יש בחירה חופשית לא???? יש שענו לי אלוקים נתן את הבחירה אבל אנו צריכים לדעת במה לבחור אז איפה הבחירה החופשית????? ויש שענו לי שהעונש שאלוקים נותן זה לא עונש זה רק ניקוי שניהיה ראויים להיכנס לגן עדן אני עדין לא קיבלתי תשובה מספקת הייתי שמחה מאד אם הייתם עונים לי על השאלה הזו בטוח שיש תשובה לזה עפ``י החסידות אבל אני עדין לא מצאתי תודה סלו!

זה התחיל מזעקת בני ישראל ``נעשה ונשמע`` לא דובים ולא יער, קפו עליהם הר כגיגית, שום בחירה אין ושלא יבלבלו במוח

בלא

New member
ברור שיש, איצ...

ב``ה יש לך בחירה אם לחטוף את הגיגית חזק בראש, או להתכופף וככה להשאר, אמנם כלוא בפנים, אבל לפחות חי ושלם, בלי לחטוף זבנג בראש...

זו לא ממש בחירה חופשית...

אלוקים נתן לנו את הטוב ואת הרע , את המוות ואת החיים , ואח``כ מוסיף בפסוק (בתור ציווי ולא בתור עצה ) ובחרת בחיים !!!! כך שהבחירה היא בידו של האדם , האדם יכול לבחור בין הרע לבין הטוב , אבל הרע עדיין נשאר רע , ועל זה הוא צריך להענש... קנטאורוש

סלולרית

New member
אם ככה....

אוקיי אני מקבלת את התשובה אבל שיפסיקו כל הזמן להגיד לנו שיש לנו בחירה חופשית כי בעצם אין לנו שום בחירה!!! וסתם אנחנו מרמים את עצמניו! עוררתי את השאלה הזו פה כי תמיד בשעורי חסידות המורה מנסה לענות ולא הולך לה ולמה-כי היא באה להגיד שיש בחירה וזה מובן שאין אז די אנשים אין בחירה חופשית אלוקים נתן טוב ורע ואנחנו מחויבים לבחור בטוב אחרת..... לא שיש לי בעיה עם זה ח``ו רק זה קצת טיפ טיפה מקומםם תודה סלו

turbo

New member
תשובה נוספת !!

בס``ד בוודאי שיש לך בחירה חופשית. אני יכול עכשיו לבחור אם ללמוד אוללכת לדיסקוטק. והבורא יתברך בעצמו מחייה אותנו בכל מה שאנו עושים ...בין אם טוב או לאו. נ.ב אין לך מה להתקומם נגד הקב``ה...לא שייך דבר כזה. צריכים לעבוד את הקב``ה בתמימות ובפשיטות....ללא כל חקירות....כך הוא ציווה וזהו....אנחנו עושים מצוות לא כדי לקבל שכר או עונש אלא כי זה רצונו. טורבו.

סלולרית

New member
ח``ו אני לא מתקוממת נגד הקב``ה

לרגע לא רציתי שזה יראה התקוממות נגד הקב``ה ואם זה היה ניראה כך מצטערת! קיבלתי את התשובות שלכים תודה ותודה מיוחדת לקנטאורוש שההואיל להסביר לי את זה בצורה מובנת מחוץ לפורום!

להבהרה , ולייתר דיוק !!!

בין אם יבחר האדם ברע , ובין אם יבחר בטוב , את שניהם יבחר על פי שיקול דעתו. ולך טורבו...הבורא ית` מחייה אותנו גם אם לא נרצה , כי זו שבוה שהוא נשבע לדורות קדמונים,(האבות). עכשיו , כאשר בוחר האדם בטוב , הוא יודע שנלווים לטוב דברים טובים , וזאת ע``י המעשים הטובים שהו מבצע , הכל תחת קטגוריית ה``טוב``. מנגד ישנו גם הרע , שאליו נספחים הדברים הרעים ושאר מרעין בישין , אשר מהווים תוצאה למעשים הרעים הנעשים על ידי האדם.וכצפוי, פה הכל תחת קטגוריית ה``רע``. אין לומר שלאדם אין בחירה בין הרע לטוב , כיוון שהנה אנו רואים שבמידה והאדם רוצה , ביכולתו לבחור ברע , ולבכר את המוות על החיים. ואין מקום לשאלה , ``א``כ מדוע נענש האדם הבוחר ברע`` , כיוון שזהו רע ! ולרע נלווים תגובות ותופעות לוואי האופייניות לו. א``כ לסיכום , יש לנו בחירה חופשית , אך מטבע הדברים , ע``פ השכל האנושי , על האדם לנהוג בחכמה ולבחור בטוב , בחיים ! נקווה שהובן הדבר היטב

דנדי

New member
התורה במובן מסוים היא ממשק בין השם לבניי האדם

ממשק חיבור או קישור מעיין פירוש או תרגום וככזה או מאחר והשם הוא כזה גדול ואין בך תפיסה כלל ישנם מושגיי יסוד - טוב רעה חיים מוות יצר וכו שבאמצעותם אנו אמורים להרכיב איזה פזל ענק ואולי לראות איזה תמונה שלמה כל חלק כשלעצמו כמעט ולא אומר כלום לא מזהים אותו כל ניסיון לקחת חלק מחלקי הפזל וממנו לנחש מהי התמונה השלמה זה מעשה ילדותי. לכל היותר רואים גוונים מהזים איזה משהו אבל אין זה השלם שכידוע שונה מאד מחלקים המרכיבים אותו. משתמע מכך שרק אחרי לימוד של 24 שנים אפשר לנסות להבין ולחוות דעה - נכון. אבל לא בהכרח ישנם כלי עזר צדיקים רבנים שהם כבר למדו ורואים תמונה שלמה יותר ויכולים לעזור לנו להבין או להקל וצריך לקבל דברים כמו שהם גם אם לא מבינים או מסכימים אולי מאוחר יותר נבין לגמרי. לגביי הבחירה זו מין סידרה של אכסיומות: הכל ידוע מראש אולם הרשות נתונה - משפט זה יכול להיות מפורש להרבה פירושים אלה שנדמה לי שעדיף לחיות עם הסתירה מאשר לרדוף אחרי הדרכים לפתור אותה .

דנדי

New member
התורה במובן מסוים היא ממשק בין השם לבניי האדם

ממשק חיבור או קישור מעיין פירוש או תרגום וככזה או מאחר והשם הוא כזה גדול ואין בך תפיסה כלל ישנם מושגיי יסוד - טוב רעה חיים מוות יצר וכו שבאמצעותם אנו אמורים להרכיב איזה פזל ענק ואולי לראות איזה תמונה שלמה כל חלק כשלעצמו כמעט ולא אומר כלום לא מזהים אותו כל ניסיון לקחת חלק מחלקי הפזל וממנו לנחש מהי התמונה השלמה זה מעשה ילדותי. לכל היותר רואים גוונים מהזים איזה משהו אבל אין זה השלם שכידוע שונה מאד מחלקים המרכיבים אותו. משתמע מכך שרק אחרי לימוד של 24 שנים אפשר לנסות להבין ולחוות דעה - נכון. אבל לא בהכרח ישנם כלי עזר צדיקים רבנים שהם כבר למדו ורואים תמונה שלמה יותר ויכולים לעזור לנו להבין או להקל וצריך לקבל דברים כמו שהם גם אם לא מבינים או מסכימים אולי מאוחר יותר נבין לגמרי. לגביי הבחירה זו מין סידרה של אכסיומות: הכל ידוע מראש אולם הרשות נתונה - משפט זה יכול להיות מפורש להרבה פירושים אלה שנדמה לי שעדיף לחיות עם הסתירה מאשר לרדוף אחרי הדרכים לפתור אותה .

turbo

New member
תשובה לסלו !!!

בס``ד צריכים להבין שהקב``ה רוצה רק את טובתנו...ומה שאמרו לך על זה שזה לא עונש הם צודקים....כי יש כאלו שלא זוכים להכנס לגיהנום....והם נידונים לכף הקלע...(לא עלינו ולא על אף אחד מישראל)ואני לא רוצה לפרט בקשר לכך כי זה לא המקום ולא הזמן. נ.ב אם מישהו לפני ענה ...אז סליחה כי עדיין לא קראתי אותך. ביי טורבו

זו לא בחירה

הבחירה היא לא ממש בחירה כמו שאיציק אמר , כי הרי הקב``ה יודע מה היה הווה ויהיה ואם כן גם אם נבחר בדבר מסוים הרי כבר מלמעלה נקבע כבר מה נבחר. אז איפה הבחירה כאן או שהיא חופשית או שהיא קבועה... נראה לי שהרמב``ם דן בשאלה הזו וגם הוא לא מביא לכך תשובה חד משמעית...

בננה

New member
יש לי תשובה!

שלום חבובה! יש לי תשובה !!!! נגיד את רוצה לגעת באש (נגיד, כמו ילדים קטנים) ואש, כידוע, זה דבר קצת מסוכן אז אחד מההורים שלך סביר להניח לא יגידו לך ``לא, חמודה, זה מסוכן`` משום שלא תביני את חומרת המצב! אלא יביאו לך מכה קטנה!! ואז להבא לא תגעי באש כי למדת לקח! עכשיו לנמשל. יש לך בחירה!!!! אבל כמו לכל דבר יש תוצאה! (אש- כוויה) אז אני חושבת שזה קצת הגיוני, לא?! אם תעברי על הרבה עבירות במכוון - תענשי : תאכלי הרבה עוגות - תקבלי כאב בטן! יאללה, חומד כל טוב רונית

בננה

New member
יש לי תשובה!

שלום חבובה! יש לי תשובה !!!! נגיד את רוצה לגעת באש (נגיד, כמו ילדים קטנים) ואש, כידוע, זה דבר קצת מסוכן אז אחד מההורים שלך סביר להניח לא יגידו לך ``לא, חמודה, זה מסוכן`` משום שלא תביני את חומרת המצב! אלא יביאו לך מכה קטנה!! ואז להבא לא תגעי באש כי למדת לקח! עכשיו לנמשל. יש לך בחירה!!!! אבל כמו לכל דבר יש תוצאה! (אש- כוויה) אז אני חושבת שזה קצת הגיוני, לא?! אם תעברי על הרבה עבירות במכוון - תענשי : תאכלי הרבה עוגות - תקבלי כאב בטן! יאללה, חומד כל טוב רונית

למעלה