יש לי שאלה

Eve22

New member
יש לי שאלה

האם למיש שיש מיקרו-אדנומה , זה יכול להיות ממש רציני?

מיקרואדנומה

שלום איב, ברוב המקרים מיקרואדנומה לא רצינית בכלל. יש כנראה מיקרואדנומה לכ-10% מהאוכלוסיה. כל עוד והאדנומה אינהמפרישה הורמון שגורם לתסמונת אנדוקרינית, אין בעיה ואפשר לעקוב זמן מה עד שמשתכנעים שהיא אינה מתשנה. חלק קטן של המיקוראדנומות מפרישות הורמונים, ואז גם אם מדובר בגידול קטן, הפרשת ההורמון יכולה להביא להשלכות רציניות. לכן חייבים לשלול זאת ע"י ביצוע בדיקות מכוונות. יש לבצע איסוף שתן לקורטיזול, ולפחות בדיקת דם ל-IGF1. אני מניחה שגם הפרולקטין נבדק. אם יש לך מחזור סדיר אני לא חושבת שיש סיכוי רב שזה מפריש פרולקטין. תעדכני אותי.

Eve22

New member
הפרולקטין שלי היה...

גבוהה (1400 בערך), ויש לי גידול באונה ימינית של הבלוטה קוטר 6 מ"מ וגובה 6 מ"מ ואסימטריה עם בליטה קלה אל הציסטרנה הסופרה סלרית משמאל... הפרולקטין ירד עכשיו, אחרי שלקחתי דוסטינקס, אבל הספקתי עם זה משהו כמו חצי שנה (פחות או יותר), המחזור חזר להיות סדיר (גם פחות או יותר), אבל עדיין סובלת מעייפות, וכאבי ראש ולפעמים בחילות (אולי זה לא קשור). כדאי לעשות עוד הפעם MRI ?

מיקרופרולקטינומה

שלום אב, אם כך יש לך מיקרופרולקטינומה. לא הבנתי אם לקחת דוסטינקס חצי שנה או שהפסקת לפני חצי שנה. אם הפסקת כעבור חצי שנה הייתי מציעה לך להמשיך עוד. זו תקופה קצרה מדי והפרולקטין שוב יעלה ושוב יגרום להפרעות במחזור. במיקרופרולקטינומה אפשר בהחלט לאחר מספר שנים של טיפול לנסות לעשות הפסקה כי בחלק מהמקרים אכן אין חזרה של ההיפרפרולקטינמיה. בהתסייגות שלא הבנתי אם את לוקחת דוסטינקס או לא, בהחלט יש מקום למעקב ע"י MRI.

Eve22

New member
הפסקתי לפני כחצי שנה

בהתחלה הפסקתי לחודשיים וחצי ככה ולא היה ממש שיני בפרולקטין, אז הרופא המליץ לחכות עוד עד אוגוסט. ואמרו לי שיש לי מיקרו-אדנומה. תודה על התשובה

שלא הבנתי

שלום איב, אז לא הבנתי. מה לחכות עד אוגוסט? עם טיפול? בלי טיפול? אם את בלי טיפול והפרולקטין שלך לא עולה עד אוגוסט, והמחזור שלך תקין, אז אין כל סכנה להשאר ללא טיפול. המירוקאדנומה לא תגדל בצורה משמעותית. מקווה שהפעם קלטתי נכון את הסיפור שלך.

Eve22

New member
כן :) סליחה

כי יוצא לי לענות תמיד אחרי העבודה ואני כבר לא קולטת. אני אמורה לחכות עד אוגוסט ואז לעשות בדיקת דם ולבדוק אם הפרולקטין עולה בלי הדוסטינקס, ולראות מה קורה עם המחזור החודשי. תודה

למעלה