יש לי שאלה:

אושרה1

New member
יש לי שאלה:

בס"ד כידוע לכם(או לחלקיכם) אני משבט הרא"ה. בסניף שלנו כל ערב שישי נערכת פעולה לחבריא ב'. עכשיו אצלנו בשבט יש בנות נורא בוגרות ויכולות להגיע לרמת חשיבה יותר גבוהה מאשר כמה בנות מקוממיות נניח וחלקן השני לא ממש בוגרות בלשון המעטה. אז חברה שלי דיברה עם המדריך והוא החליט להציע בישיבת מדריכים הבאה שאנחנו(שבט הרא"ה) ניכנס גם לפעולות. לדעתכם זה בסדר שניכנס למרות שאנחנו לא בחבריא ב? אושרה

beckham17

New member
לדעתי יש סיבה לזה ששבט הרא"ה...

לא נכנסים לפעולות שמיועדות לחבריא ב'. לאחר הגיל הזה, של שבט הרא"ה כבר אפשר לומר בוודאות שסיימת את חלקו הראשון של גילאי ההתבגרות, ואז אתה בוגר, לפחות חלקית. ברור שיש כאלה שיכולים להגיע לרמת חשיבה מאוד גבוהה, אבל באופן טבעי כשכל השבט ביחד, קשה להם לשמור על עצמם. בגילאים מאוחרים יותר, הדחף לדבר באמצע פעולות פוחת (ולא אמרתי נעלם...). לכן לדעתי תחכו עוד שנה אחת בלי פעולות ער"ש לחבריא ב'. חוץ מזה, שאם לא תהיה ההפרדה הזאת בין חבריא א' ל-ב', אז כל כמה שנים גם שבט מעפילים יחשבו שהם מספיק בוגרים בשביל זה, ומי יודע מתי זה יגמר... שבוע טוב.

smile3

New member
ועוד תגובה...

בס"ד אולי באמת לא כל השבט מתאים, אבל מה עם הבנות שמביעות רצון להכנס? אני מכירה אנשים בוגרים יותר (מבחינת גיל) שלא רצו להכנס. אז עד שהן מרגישות מספיק רציניות בשביל זה, צריך לעצור אותן?...

beckham17

New member
אבל...

אי אפשר להגיד לחלק מהשבט לא לבוא!!! מה עם הבנים? אם ירשו לבנות לבוא גם הם ירצו לבוא. תאמיני לי שאני יודע שזה חשוב שיש פעולת ער"ש, אבל עדיין אם יכניסו את שבט הרא"ה זה עלול להוריד את הרמה והחשיבות. וזה בגלל אותם אלה שלא באים בשביל לשמוע פעולה, אלא בשביל המפגש החברתי. ומה לעשות, בגיל הזה זה הרוב..... אי אפשר להגיד לחלק לא לבוא!

smile3

New member
ובכל זאת...

בס"ד אני לא אומרת להגיד לחלק לא לבוא- אלא לתת רשות לאלה שכן רוצים לבוא. ממה שאני מכירה, מי שלא רוצה להכנס לפעולה ממילא נשאר לדבר עם החברה בחוץ...

beckham17

New member
מאוד לא מסכים!!!!!!

זה עובדתית לא נכון! מי שיש לא אישור לבוא, בא, נכנס, וגם יפריע אם זה לא יעניין אותו. (ובגיל הזה פעולות כאלה עדיין לא מעניינות את כולם...) 200% שהם יכנסו לפעולה! בדוק! ואת יכולה גם להסתכל בהודעה של מוריה.

smile3

New member
תגובה לאושרה

בס"ד לדעתי אם כמו שאת אומרת לבנות מהשבט שלך יש מספיק רצינות ועומק מחשבה כדי להיות בפעולה, אז למה למנוע מהן?! כל הכבוד על הנכונות והרצון לקחת חלק בפעולה הזו!!! אין שום סיבה לדעתי למנוע ממכן להשתתף!

moriazig

New member
אני דווקא חושבת...

אני יספר לכם משהו בנושא שקרה אצלנו בסניף, הקומונריות המדהימות שלנו ארגנו "מלווה מלכה" לחבריא ב' ומעלה (כולל בוגרים). הם הזמינו 3 חבר'ה שמנגנים ושרים מדהים מההסדר בפ"ת, אני חייבת להגיד לכם, שיצא מהמם, באו מלא בוגרים שלא באים בד"כ, וגם המוזיקה והאווירה- משהו מדהים. רק דבר אחד הפריע, המדריכים של שבט הרא"ה ביקשו אם שבט הרא"ה יוכל להצטרף גם, הקומונריות הסכימו. שבט הרא"ה גם נכנסו למלווה מלכה, היו את האלה הלא-בוגרים, שכל הקטע הזה ממש לא התאים להם, אז הם דיברו ועשו צחוקים. והיו כאלה שכן נכנסו לזה, אבל מה להגיד לכם... האווירה הייתה שונה. הייתה הרגשה כזאת של "מה אתם עושים פה?" אין לי שום דבר נגד שבט הרא"ה, אני חולה על השנה שבה הייתי בשבט הרא"ה, זה אחלה גיל, אבל זה הפריע לנו ולבוגרים. מבחינת האווירה. לדעתי, פעולת שבת בערב שייכת אך ורק לחבריא ב', והבנות שמרגישות בוגרות ומתאימות- שכוייח ענק להם, שילכו, יקחו ספר וילמדו לבד. ותחכו עד שתגיעו לחבריא ב', נצלו את הזמן שנשאר... :)

smile3

New member
הממ....

בס"ד אולי זה פשוט תלוי בסניף ובאיך שנראית בו פעולת חבריא ב' ?! אני מודה שזה נותן זוית ראיה אחרת לחשוב על הענין. ובכל זאת- קרדיט לאלו שרוצות להיות נוכחות בפעולה!

ashkeloni

New member
אצלנו בסניף

שבט הר"אה התחיל לבוא לפעולות ערב שבת משבת נהפוך הוא והם ממש מפריעים בפעולות-אבל זה בעיקר הבנים שמפריעים

../images/Emo52.gif

אני לא מבינה מה הבעיה. אצלנו בסניף גם חבריא ג' שלא רוצים פעולה נשארים בחוץ, אז למנוע מחבריא א' שכן רוצים לא להיכנס? דווקא צריך לעודד אותם, לא?

beckham17

New member
הבעיה היא שהם לא יודעים

שהם לא רוצים...... הם חושבים שיהיה צחוקים וקטעים, והורסים את האוירה. לחבריא ג' יש אלטרנטיבה, לשבת בחוץ ולדבר, כי כולם יעשו את זה. לשבט הרא"ה לא תהיה האפשרות הזאת, בגלל שמי שבא, בא רק בשביל הפעולה. וכל מי שלא ירצה להכנס - יכנס בכ"ז. ויפריע.

אושרה1

New member
אוקי קודם כל תודה על התגובות

בס"ד דבר שני: תראו הרגע דיברתי עם חברה שלי והיא נשארה בסניף אחרי שהלכתי כי השבט שלי(אוף כמה ילדותיים הם) רבו על הל"ג בעומר אז הלכתי עם איזה מישהו שגר לידי משבט עוז(לא משנה) שמעו: קיצר היא נשארה שם והיא שמעה אותם צועקים! אז רוב הסיכויים שהם התעצבנו ולא נראה לי שהם הסכימו. אני פשוט רוצה להגיב לגבי כמה דברים שאנשים רשמו פה: נכון אני מזה מסכימה עם חלקיכם כי שחברה שלי סיפרה לי את הרעיון הייתי נגד! כי בסך הכל שנה הבאה אני לא רוצה ששבט הרא"ה יכנסו לפעולות שלנו! וזה גם ישבור מסורת והשבט שלנו גם לא הכי אחיד יש בוגרות יש לא ואנחנו מלאאאאא וזהו בעצם אושרה

אליגטור

New member
תגובה

אני נוטה להסכים עם אריאל. בגיל הזה כמה בוגר שלא תהיה, אתה נמצא במסגרת שבטית שלא מאפשרת לך לצאת החוצה. לדעתי מי שתביע נכונות להשתתף ומאוד תרצה אין למנוע בכוח כניסה אך ישנה מסגרת מסוימת שצריך לשמור עליה. הפעולה של חבריא ב' נועדה לחבריא ב' מה לעשות. וחוץ מזה, אם יש ילדות כל כך בוגרות הן לא חייבות דווקא להכנס לפעולת חבריא ב'- אפשר להציע שהמדריכים הטובים שלהם יעשו להם משהו בליל שבת, איזו פעולה טובה או שיעלו את רמת הפעולות. אפשר גם ללכת לשמוע שיעורים וכדו' ולאו דווקא במסגרת בני עקיבא.

איילת כ

New member
לדעתי כדאי שתנסו

יכול להיות שזה לא יהיה לגיל שלכם ויכול להיות שכן. אבל כדאי לנסות אין לכם מה להפסיד...

שרוך

New member
הי לכולם אז ככה עכשו אני מגיב !!!

בס"ד הי אושרה הכל טוב אחות ! או קיי בקשר לנושא הזה לפי דעתי שבט הרא"ה יכול לבוא אולי ככה בערך מסוכות כמו שהיה אצלנו כי לפי מה שאני הרגשתי בפעולה חבריה ב' שעדין לא הייתי חבריה ב' בעיקרון זה לא הרגשתי שייך סליחה הרגשתי נדחף ואת האמת לפי דעתי זה היה מעשה חכם להתחיל להרגי את השבט החדש לבוא ככה משמחת תורה ואז ובאמת שהם כבר יהיו חבריה ב' יהיה להם קל לבוא לסניף בערב שבת ולא מוזר אבל לפי דעתי ולפי מה שאני חש עכשו בתור חבריה ב' זה שאם שבט הרא"ה יבוא זה לא יהיה קשור ולכן היו בנות שנה שעברה מהשבט שלי שכן הלכו ואני לא הרגשתי בנוח לבוא כי עדין לא הייתי חבריה ב' אז לסיכום: לפי דעתי שבט הרא"ה כן צריך לבוא לפעולת חבריה ב' רק מסוכות ולא עכשו כי זה יהיה מיותר שרוך

יyל

New member
יש לי משהו להגיד לך...

ב"ה ככה...אני משבט אלעד בקריית שמונה-יש לי אחלה של שבט,ברצינות. יש המון שבטים שהייתי יכולה לשייך אותם לחבריא א' בלי בעיה אפילו אם הם בחבריא ג'-הקטע הוא שהשבט שלי הרגיש שהוא מוכן ללכת לפעש"ק. בקיצור,עוד שהיינו בשבט הרא"ה המוקדם,התחלנו לבוא לפעולות. מנקודת המבט שלי או של כל אחת מהשבט שלי זה היה נראה סבבה ושווה והכל. לא שמנו שום דבר על אף אחד. אני יודעת שכולם שם עשו לנו פרצופים...(ואת יכולה לשאול את ליאור ואת שולי כי הם יודעים). אני מסתכלת על זה עכשיו ואת יודעת מה.. אני חושבת שדיי הרסנו את הכיף שם,קראו לנו נדחפות ואמרו שאנחנו נדבקות לכל 'הגדולים',ולכל השל"פים. חלק מהכיף של להיות בחבריא ב' הוא להיות עם אותם אנשים מסויימים,בלי שיכנסו באמצע. הקומונרית שלנו (נראה לי מרוב תלונות של כולם) עשתה לנו שיחה על זה,היא אמרה לנו לחכות עד שנהיה בשבט החדש-אז נוכל להכנס. בקיצור רציתי להגיד לך..שגם את אתם חושבות שאתן מוכנות-זה ממש לא קשור לרמת הבגרות שלכן-כי יכול להיות שבאמת אתן בוגרות יותר מהרבה שם.אלא שלפעמים כדאי להשאר במסגרת שנותנים לך...הרבה אנשים עוד מעקמים את האף שלהם כשהם רואים אותנו בפעולות ערב שבת. מצטערת על ההפצצה-פשוט לדעתי אל תעשו את הטעות שאנחנו עשינו.

אושרה1

New member
אוקי תקשיבו:

בס"ד תראו שוב אני מסכימה עם רובכם. ומי שרשם על ניסיון: יש לנו ניסיון וזה מעניין אותנו כי היינו שם בשבת ונהפוכו(זה היה חלק מהתקנון). למזלנו זה עבר טוב כי לא באו הרבה בנות אבל לא נראה חי שהיו הרבה מרוצים. אנחנו עדיין לא יודעים אם הסכימו או לא אנחנו רק יודעים שהיו ויכוחים רצינים גם אחרי הישיבת מדריכים. אני בכלל מצטערת שחברה שלי הציעה את זה למדריך כי עכשיו בטוח יחשבו עלינו כאל תקועות. אבל לא נורא חפיף רגע שיתבהר במצב אני אודיע לכם אושרה

למעלה