יש לי שאלה

faithme

New member
יש לי שאלה

אני אמורה להירשם לאוניבירסיטה / מכללה ברצוני ללכת לעובדת סוציאלית הממוצע שלי הוא 85 משוקלל לדעתי המצרף שלי לא משהו הפסיכומטרי שלי 531 (אני דיסלקטית לא מאובחנת) ואני עושה בגרות מחודשת בארבע יחידות מתמטיקה (העלאה מ3 יחידות) כיוון שחסר לי 10 נקודות לממוצע אני לא יודעת מתי להירשם לאוניבירסיטה ולאיזה כדאי ומה לעשות עם הבגרות החסרה... אני נורא מבולבלת עם כל הנתונים של השקלול וכו' אודה אם תענו לי

גם לי

לא ממש הבנתי. איזו בחינת בגרות חסרה לך? האם הכוונה למתמטיקה שבה את משפרת ציון, או שאין לך ציון עובר לפחות במתמטיקה. מתי את אמורה לגשת לבחינה? ואם את יודעת שאת דיסלקטית מדוע אינך עוברת איבחון על מנת להבחן בתנאים מותאמים בפסיכומטרי?

faithme

New member
תשובה

או קי אני אעשה סדר. אני דיסלקטית לא מאובחנת אני יודעת את זה כי יש לי בעיות ריכוז, בגלל זה יש לי משקפיים (צילינדר) ובנוסף כל האחים שלי כמעט מאובחנים. הדיסלקציה היא ברמות קלות יחסית או בינונית. יש לי פסיכומטרי 531 הוא השני שעשיתי את הפסיכומטרי הראשון עשיתי בכיתה י"א ובגלל זה הוא גם היה נמוך מאוד בסביבות ה450. יש לי ממוצע משוקלל 85 (בגרות מלאה) אני נבחנת בבגרות קיץ במתמטיקה 4 יחידות כדי לשפר את הממוצע וכדי שאני יוכל להירשם למכללה / אוניברסיטה עובדת סוציאלית. אני לא אעשה אבחון רק בשביל פסיכומטרי כי בבגרות אני יכולה להשיג כל ציון שאני רוצה ובגלל זה לא היה לי גם צורך בכך ומצד שני זה דופק לי את סיכויי ההרשמה והייתי רוצה להירשם לאוניבירסיטה ולא למכללת יהודה ושומרון הייתי רוצה לדעת: 1. מתי נרשמים ואיך? 2. אני בן אדם חכם ואינטיליגנטי למרות שהנתונים שלי לא מראים זאת מה אוכל לעשות כדי להירשם לאוניברסיטה ואיך אדע כי באמת עברתי את הסף קבלה? 3. אני לא מצליחה לעשות סדר בנתוני קבלה שכל אוניברסיטה רוצה והשילוב עם התעודת מצרף למי אפשר לפנות כדי שיראה את הנתונים שלי כמו התעודת בגרות ויגיד לי? 4. מתי עדיף להשתמש במצרף? אני מבולבלת נורא אנא עיזרו לי

הליך קבלה

ההרשמה לאוניברסיטאות היא כעת, ובחלקן נמשכת עד סוף פברואר . אם את נגשת לבחינת רק בקיץ הקרוב יתכן שההחלטה לגבי בקשתך תשקל עוד לפני שיגיעו הציונים המתוקנים. באתר של כל אוניברסיטה יש פרוט של הדרישות וכן נקודות החתך לכל חוג. במרביתם גם יש מנוע חישוב שמחשב עבורך את ממוצע הבגרות וציון המצרף. בכל האוניברסיטאות קבלתך נשקלת בדרכים שונות: 1. ממוצע בגרות+ציון פסיכומטרי (אפ תגישי ציון פסיכומטרי) 2. ממוצע בגרות+ ציון מצרף (אם תגישי תעודת מצרף) את חייבת להציג אחד מהשנים- מצרף או פסיכומטרי. א ו ט ו מי ט י ת ילקח בחשבון הגבוה מבין השנים.

למעלה