יש לי שאלה...

kizzi18

New member
יש לי שאלה...

אני מעוניינת לעשות קורס צניחה (עוד לא החלטתי איזה) , בנוסף למחירי הקורסים שמתפרסמים ישנן עוד הוצאות? (ביטוח, דמי חבר) וכמה ההצאות הנוספות האלו יעלו לי בנוסף לקורס?

a d i o s

New member
יש עוד הוצאות מסביב שלא נפרט אותם

תתקשרי למועדוני צניחה.

adi etkin

New member
למה לא לפרט? אז ככה

חוץ מתשלום על הקורס הנבחר יהיה עליך לשלם: דמי איגוד ביטוח וכמובן (לא חובה) אם נכנסת ברצינות לספורט אז ציוד

רוזוב

New member
יקר.... הנה קצת מספרים -

לא יודע למה קשה לאנשים לרשום מספרים. בקשר לקורס בארץ - אני לא בטוח בדיוק - אבל משהו באזור 1500 דולר. אח"כ יש לך 500 ש"ח לשנה ביטוח, 300 ש"ח לשנה דמי חברות. צניחה עולה 150 ש"ח , ציוד עולה בערך אותו דבר( אולי קצת פחות ) לכל צניחה... אם תרצי לקנות ציוד - תחשבי במספרים של 10,000 ש"ח ומעלה. הערה : זה בערך המחירים שאני מכיר לפי המועדון בבונים - אני לא עובד שם או מייצג אותם אז יכול להיות שאני טועה. אני אישית עשיתי קורס בארה"ב - קצת שונה מפה ( לטובה ) וכרגע אני לא צונח מטעמי תקציב. לצערי הרב.....

רוזוב

New member
הדרישות לקבלת רשיון-

בסיסי מה שנקרא A-license בארה"ב הם הרבה יותר קפדניות מבארץ וכוללות: קורס בסיסי ( יש כמה שיטות אבל בעיקרון זה כ- 8 צניחות ). קורס RW של 4 צניחות ( אתה לא יוצא מומחה אבל לומד להימנע מתאונות ע"י שליטה בסיסית ). 2 צניחות מודרכות של "FREEFLY" - כדי ללמוד שאפשר גם להתהפך ולהתגלגל ולהיות על הגב ושזה בסדר... צניחה מ-3000 רגל ע"מ לדמות מצב חרום במטוס בגובה שמאפשר צניחה. סה"כ 5 צניחות ( לא משנה איזה ) שבהם אתה נוחת עד -20 מטר מהמטרה. מבחן עיוני ( מאוד קל ). ואולי עוד שכחתי משהו.... אה כן - מבחן בקיפול. העסק הזה יוצא די יקר - אבל בסוף אתה מסיים 20 צניחות עם ידע וביטחון הרבה יותר טוב מאשר לעשות קורס בסיסי וסתם להשלים ל-20 צניחות. טל.

oferbar

New member
לא בטוח

בתור אחד שגם עשה קורס בארה"ב, אני לא חושב שהדרישות הן יותר קפדניות. בגדול ישנן שתי שיטות: 1. סטטי 2. מואץ (AFF) כל השאר הן קומבינציות כגון שילוב של סטטי ומעבר למואץ, ביצוע מספר צניחות טנדם קודם, ועוד. אכן ישנם הבדלים בין דרישות המינימום לקבלת רשיון ב USPA לבין הדרישות בארץ. כפי שהזכרת מבחן עיוני, צניחות דיוק למטרה, אימון מים, צניחות לילה (לרשיון D) ועוד. אבל לא משהו ברמה העקרונית. רמת ההדרכה בארץ היא גבוהה ומטרתה ללמד את החניך כיצד להיות צנחן בטוח ומוכשר. גם לגבי מחיר הקורס, אני לא חושב שיש הבדל. צניחות המשך זה כבר דבר אחר, אבל כפי שכבר הזכירו פה בעבר, זה נתון משתנה בהתאם לכמות הצניחות (בלוקים) שתרכוש, אמצע שבוע לעומת סוף שבוע, וכולי. שמיים כחולים עופר

e mordi

New member
../images/Emo3.gifפרטים קצת יותר מדויקים../images/Emo28.gif

קורס צניחה מואץ (AFF/PAC) מחיר - 6400 ש"ח שהם קרובים יותר 1360$ דמי חבר לחניכים חדשים 180 ש"ח ציוד צניחה יכול לנוע בין 10,000 ש"ח עד 26,000 ש"ח (תלוי) מחיר צניחה בודדת בסוף שבוע הכן עולה 150 ש"ח, אך המחיר באמצע שבוע 125 ש"ח. בקניית חבילות של 10 צניחות ומעלה המחיר אף זול יותר. השכרת מצנח עולה 90 ש"ח. השאר נכון. מורדי

רוזוב

New member
עוד טיפה מידע -

קודם כל תודה למורדי על התיקונים. לגבי רמת ההדרכה בארץ אין לי ספק שהיא מצויינת, בתור מישהו שמכיר צלם\מדריך שעבד בבונים - הדרישות על הנייר בארה"ב בכל זאת יותר קפדניות ( יש יתרונות וחסרונות לזה ). לגבי שיטות הקורסים בארה"ב, ברוב במקומות כבר לא מתעסקים עם סטאטי בלבד. אני עשיתי קורס בשיטה שנקראת AFP ( לא AFF אבל כמעט ) - וזה הולך ככה: מבצעים 3 צניחות טנדם עם משימות בסיסיות ( משיכות דמה, סיבובים, מודעות לגובה ולסביבה ) , ולאחר מכן ממשיכים ל-7 צניחות נוספות שבהם בעצם מתחילים מהתחלה. היתרון העיקרי שראיתי בשיטה הזאת הוא שבעצם בצניחה הראשונה שהיא לא טנדם ( אגב בשיטת AFP צונח איתך רק מדריך אחד ולא שניים) אתה כבר לא בשוק - מכיר את ההרגשה של היציאה, נשימה וכו´ ומסוגל להתרכז הרבה יותר מהר במשימות שצריך לבצע במהלך הצניחה. אגב את הקורס עשיתי בניו-ג´רזי מועדון cross keys. טל.

noamk

New member
צר לי לאכזב אותך....

אבל דווקא על הנייר בארץ משתדלים להיות יותר מחמירים מאשר בארה"ב. לראיה: מדריך בארץ חייב לפחות 500 צניחות על הנייר בעוד USPA אינו מגביל ככה (ראה את כמות הצניחות שיש לדוגמא למדריכים בארץ הכפופים ל-USPA). וגם אז עד שהוא נעשה מדריך מספר אחד מוציאים לו את המיץ. מדריך טנדם בארץ מחויב ל-1000 קפיצות לפני שהוא מעמיס נוסע נוסף על טבורו, בעוד חוקי ה-USPA מתירים זאת אחרי 500 צניחות בלבד. זה שהיה לך, אולי במקרה, מדריך מנוסה ונחמד, לאו דווקא אומר "שעל הנייר" הדרישות הן קפדניות יותר. הן לא. (עד כמה שידוע לי). נעם.

royritter

New member
"המחמירים"

את נהלי הבטיחות וההסמכות של הUSPA קובעים אנשים שהם מהמנוסים, הותיקים והמקצוענים בספורט בעולם. חוקים אלה חלים על מאות מועדונים ורבבות חברי הUSPA ומדריכיו. לעומתם, במדינה קטנה במזרח התיכון החליטו קומץ אנשים שבגלל שהם יודעים הכי טוב הם יחמירו את החוקים. היינו מצפים, אם כך, שלא יהיו תאונות בקרב מדריכים ומדריכי טנדם שהוסמכו על פי החוקים המחמירים הללו. אולם להפתעתנו כי רבה תאונות קורות גם תחת החוקים המחמירים של המועדון-האיגוד הישראלי לצניחה חופשית. למשל - תאונה, מהקיץ האחרון, של מדריך טנדם מהמנוסים בארץ, שתחת חופה פתוחה עם נוסעת הצליח להתנגש בחניך באוויר (נגמר בפציעה של הנוסעת באוויר לפני הנחיתה). בקיצור, אני סמוך ובטוח שהסטטיסטיקה חלה גם פה, כמו בכל מועדון צניחה אחר בעולם. לא שאני מזלזל בחוקים של מי מהאיגוד - מי שהחוקים הללו מתאימים לו חי על פיהם. אולם הנטייה לזלזל בחוקי הUSPA או במדריכיו, רק כי אצלנו החליטו לעשות זאת אחרת, היא נטייה פסולה. שמיים כחולים, רוי ריטר מדריך בוחן USPA

Ron Miasnikov

New member
instructor license

Starting at the begining of 2003, USPA has new rules. you´ll need 500 jumps for D license and this license is a must if you want to become an instructor so if you have 100 jumps for C or 200 for D get your license before it´s too late.. Ron

noamk

New member
נכון, אולם....

כל שהיה ברצוני לעשות היה לתקן את הבחור לגבי הקביעה כי "הדרישות על הנייר בארה"ב בכל זאת יותר קפדניות ( יש יתרונות וחסרונות לזה )." ובכן, עד כמה שאני יודע, זה פשוט לא נכון.(למעשה ניגשתי ל-IRM). ואם זה כן נכון אז שמישהו יראה לי במה זה נכון. ואם מישהו מהנוכחים יכול להצביע על זלזול בדברי הקודמים, אני אשמח שיאיר את עייני.

e mordi

New member
מי מזלזל?

להבדיל ממך אנו משתדלים לשתף את הצנחנים בארועי בטיחות כדי שנוכל ללמוד ולהפיק לקחים וכך להקטין את הסיכוי לתאונה דומה. הצנחנים בארץ היו יכולים ללמוד הרבה אם רק היית מפרסם תחקירים מתאונות שהיו אצלך. כך עשינו כשפירסמנו את האירוע שציינת, מעבר לכך אנחנו הכן מחמירים והסיבה לכך היא הידיעה שאנחנו לא יודעים הכל. וכאשר אני ממליץ לצנחן חדש על מצנח יש דבר נוסף שאני מתייחס אליו והוא רמת הנסיון של הצנחן ולא רק המשקל. אני למשל לא הייתי מוכר לצנחן עם 19 צניחות מצנח סטילטו 150 או סייבר 150. ומה לעשות, אני זה שצריך להתמודד עם צנחנים חדשים שמגעים לאחר האוניברסיטה שלך ולא לאשר להם לצנוח אצלי, הסיבות שמנחות אותי הם נ ט ו בטיחות. במקומך לא הייתי נכנס להשוואה מספרית בנושא תאונות בין המועדונים ולו מהסיבה שכמות הצניחות אצלנו הם הרבה יותר מהצניחות אצלך במועדון וכמובן גם במספר צניחות הטנדם. (בהשוואה סטטיסטית מצבכם רע אתה יודע מה גם בהשוואה מספרית) הסמכה למדריך טנדם באיגוד זה מינימום 1000 צניחות חופשיות USPA רק 500 מדריך AFF/PAC מספר 1 850 צניחות - USPA רק 500 ולהזכירך גם PARADIVE חבר ב -USPA אז לידיעתך אנחנו לא מזלזלים בחוקי ה USPA. אבל אני חושב שיש מדריכים בעולם שמזלזלים בחיי אדם רק בגלל שהם לא יודעים שהם לא יודעים. תאונות היו תאונות יהיו בכל מקום. החוכמה היא לעשות הכל כדי שיהיו כמה שפחות. הדרך היחדה למנוע תאונות בצניחה היא.............(השלם) מורדי מדריך ראשי חבר באגוד הצניחה

e mordi

New member
תיקון

אבל אני חושב שיש מדריכים בעולם שמזלזלים בחיי אדם לא רק בגלל שהם לא יודעים שהם לא יודעים.

a d i o s

New member
סחתיין נפתחנו??? מה קורה לכם אנשים

בואו נירגע לא צריך להתלכלך.

Kobi Israeli

New member
רוי - מורדי וכל השאר: מה יהיה הסוף.

אני קורא את השורות ושואל מה יהיה הסוף. מי ינצח ומי יובס. המאבק בין המועדונים בארץ הוא לגיטימי. טיפשי, אך לגיטימי. ילדותי, אך לגיטימי. מרושע, אך לגיטימי. לחלוטין פוגע בכולם, אך לגיטימי. אבל להכניס את נושא הבטיחות לעניין, ממש לא לגיטימי, אפילו מסוכן. יש לי תחושה (עמומה כזאת) שתאונת צניחה במקום אחד תגרור שמחה לאיד במקום אחר. וזה כבר מעבר לקו האדום, המוסרי לפחות. רוי ! זה ממש מיותר להזכיר את תאונת הטנדם בפרדייב במסגרת חיסול חשבונות. מורדי ! זה ממש לא לעניין להתחיל לספור את התאונות שהיו באילת. אנשים נפצעים והופכים נכים, אנשים מתים...ואתם בארגז החול, סוגרים חשבונות. מה יהיה בתאונה הבאה ? מי יקח אחריות ה USPA או איגוד הצניחה... דיון או ויכוח ענייני, אמיתי, מקצועי בנושא הבטיחות הוא חשוב ביותר בספורט שלנו. לא מצאתי שום דיון ענייני בחילופי המשפטים האחרונים שלכם. רק חיצים עם רעל בקצה. יש כאלה שמחממים את האווירה ויש אחרים שסתם פחדנים, אבל שניכם, כמובילים, חייבים להיות בוגרים ואחראים לפחות כשמדובר בבטיחות. אני מקווה שפעם יהיה שיתוף פעולה. יותר מכך אני מקווה שכולם ישארו שלמים ובחיים. אחרת מה הטעם... שמיים כחולים לכולנו.

TheSuperman

New member
צודק!

אני חייב לציין שהבחור צודק ב - 100%! אני עברתי תאונת צניחה. אף אחד מהמועדון לא בירר/בדק/הסיק מסקנות/כתב דו"ח או עשה את המינימום הנדרש והרים טלפון כדי לברר לשלומי. אני לא רוצה להשמע מתבכיין כי המועדון יכול לדחוף את ה"דאגה" שלו.. ברגעים כאילו מכירים את הבנאדם האמיתי שמסתתר! בכל אופן.. במקום לריב ולראות עוד ועוד אנשים נפצעים בתאונות שיכול להיות שעם מעט הדרכה או סדנאות או כל מיני שיחות במועדון או אפילו בפורום הזה יהיה אפשר למנוע הרבה ולהשכיל עוד יותר. חבל... בברכה, סופרמן (קלארק בשבילכם)

gefekl

New member
צודק או לא צודק?

טוב. על מנת לעשות את התמונה קצת יותר אובייקטיבית אספר על המקרא שלי.(לא שאני חושב שזה מעניין משהות אבל אם כבר בן אדם מתחיל לקרוא את כל ההודעות שבפורום אספק לו קצת חומר קריאה) גם לי היתה תאונת צניחה לפני כחצי שנה. למרות שכמעת הרסתי את סככת הבקרה וכמעת הרגתי כמה מדריכים וצנחנים שהיו באזור (בסופו של דבר הצלחתי רק לשבור רגל אחת בארבעה מקומות, רגל שלי כמובן) את הצעקות שמעתי רק למחרת כש חזרתי למועדון. אני לא אדבר על האזרה הראשונה (מזל שיש מדריכי צניחה המתמחים גם ברפואה), הפינוי המיידי לבית חולים ודברים אחרים הברורים מאלהם, אבל באמת התפלתי מכמות הטלפונים שקיבלתי בזמן שלא צנחתי אם זה מאנשים שצנחתי איתם לרוב, או מצנחנים שאותם בקושי הקרתי שהיו בזמן האירועה, או ממדריכי המועדון או מדן. חוץ ממסכנות שאני עצמי ודאי עשיתי,נראה לי שמסכנות דומות המבוסות על מקרה שלי ומקרים דומים, מכניסים לראשם של כל החניכים בקורסים, כי המון אנשים שהתחילו לצנוח אחרי שכבר החלמתי כבר ניסו לספר לי את הסיפור על "משהו שכמעת הרס את הבקרה בסיבוב נמוך.." ודרך עגב: אין מה להשוות נוהלי בטיחות במועדונים בארץ ומועדונים אחרים בחול בהם צנחתי(ברוסיה למשל). חוץ מנוהלים צריכים קצת שכל ללמוד מטעויות ומנסיון של אחרים ולא רק של אצמך. שמיים כחולים סליחה על טעויות

royritter

New member
מספר הבהרות למורדי.

1. מזה חמישה חודשים אני לא עובד כמדריך ראשי של סקאידייב אילת ואין לי קשר לשום מועדון צניחה בארץ. לכן אני כותב כאן כמו כל צנחן אחר שיש לו 5800 צניחות מתוכן 2700 טנדמים ומדריך בוחן של הUSPA. 2. על המקרה שציינתי-התנגשות של מדריך טנדם עם נוסעת בחניך, שלדעתי נגמר בנס, שמעתי ממכר משותף לנוסעת ולא מעולם הצניחה. במשך מספר שבועות שאלתי עשרות צנחנים לגבי פרטים על המקרה ואף אחד לא ידע עליו. בסופו של דבר פניתי לדן מוקדי והוא עידכן אותי על פרטי המקרה. השתמשתי בדוגמה זו להראות שגם תחת חוקים מחמירים קורות תאונות, לכולנו. 3. בתקופתי בסקאידייב אילת כמעט כל תאונה זכתה לפרסום בכלי התקשורת (למעט שלוש תאונות). מעבר לכך כל פריטי התאונות שאכן התרחשו היו פתוחים לכל צנחן. לכן אני דוחה את הטענה שלך לגבי הסתרת תאונות מציבור הלקוחות והציבור הרחב. 4. לגבי מספרים, לפי הנתונים שמסר מזכיר האיגוד לאחרונה, בתקופתי בסקאידייב אילת עברו קורסי צניחה פי שניים, אם לא יותר, חניכים מאשר במסגרת האיגוד. Paradive אכן המועדון הצניחה הגדול בארץ, לי אישית מעולם לא היתה בעיה עם זה. 5. אני מציע, עכשיו שאין לי תחרות איתך, שתפרסם כל תאונה או אירוע בטיחותי בפורום זה תוך שלושה ימים כדי שכולנו נוכל ללמוד ממנו. מסכים? שיהיה לכולנו סופשבוע שקט. רוי

למעלה