יש לי שאלה...

dili

New member
יש לי שאלה...

הכנתי היום משטח ממלט כדי שיהיה מעמד לנרות (כמו שגלית הראתה פה לפני שבוע בערך...) יצא מאוד נחמד יחסית להתנסות ראשונה, הבעיה שלי היא שבכל פעם שאני נוגעת במשטח (היבש והמוכן כמובן) נשאר לי על הידיים "אבק" מהמלט..ניקיתי את המשטח היטב לאחר שקצת שייפתי כדי לחשוף את הפסיפס ששקע...אבל עדיין נשאר אבק... האם יש דרך לקבע את כל העניין? האם לכה תעשה את העבודה?

lilachh

New member
אני סתם זורקת רעיון מטורף: ../images/Emo4.gif

אולי הספרי המקבע שמרססים על רישומי פחם יעזור גם פה? אין לי מושג אבל אולי....

יערולה

New member
איך עשית את המלט?

המלט הוא בעצם כמו דבק, ואם לא שמים משהו שהוא ידביק, אז זה מתפורר ומשאיר אבקה - ז"א צריך לשים חול ואם רוצים יותר חזק אז מוסיפים גם חצץ, או זיף זיף או חצץ דק וכדומה. היחס המועדף הוא אחד לשתיים - ז"א אחד מלט, שתיים חול. אם מוסיפים חצץ, מורידים חול. כל זאת למדתי מחבר טוב של בעלי שפתח עסק של אבנים מתורבתות.

dili

New member
יופי נחמה ../images/Emo8.gif

לא יכולת להגיד את זה לפני כן? הלכתי לפי המתכון שהתפרסם פה מהחוברת "נישה"... הוספתי חול, אבל ממש מעט, רק כדי לתת לתערובת מראה שונה...אז מה עושים עכשיו? נשארתי עם משהו שיהיה מאובק לנצח?

dili

New member
נו...אם היית אומרת שזה טיפ הכרחי!

אז הייתי עומדת דום ומבצעת (והכי פדיחה...אני זו שסיכמתי את הנושא למאמר...אוי לבושה!) טוב...עכשיו נדע שזה הכרחי..אבל מה אני עושה להציל את מה שכבר עשיתי??

יערולה

New member
לא יודעת ../images/Emo4.gif

אולי שכבה של דבק? אבל לדעתי זה יתפורר לאט לאט. אולי לעשות חדש? מצטערת, אין לי תשובה

psa

New member
בזמנו שאלתי את אשאיג שאלה דומה

בקשר לפסיפס שהכנתי ומלאתי את החריצים עם רובה. לאחר הייבוש נותרה לי שכבה של אבקה לבנה בידיים כל פעם שנגעתי ברובה(טוב אז למה את נוגעת???
) במקרה שלך רעיון- אולי לעבור עם מכחול >שכבת לכה נוזלית>או אפילו בהתזה. לא יכול להזיק או להחמיר את העבודה. בהצלחה

dili

New member
תודה בנות...

קצת מבאס לחשוב שיש סיכוי שזה יתפורר ככה...אבל לפחות אני יודעת את זה לפני שאני מתחילה לחלק מתנות

av_i_va

New member
הכי פשוט - לדעתי - ../images/Emo140.gif

קחי את היציקה כפי שהיא, הכניסי אותה לתבנית מעט יותר גדולה מזו המקורית ועל הכל תצקי תערובת של גבס עם חול. גם אפקט מעניין, גם חוזק וכובד (בגלל המלט) וגם "הצלת" את הכבוד האבוד

osni

New member
חוץ מזה אמרת שיצא נחמד ,

זה הזמן לשפר ושיצא נהדר !!!! קדימה לא להתייאש!!!

yossibd

New member
תגובה

כל יציקה ממלט יש להציף במים במשך מספר ימים כי המלט עדיין "עובד" דבר זה מחזק את היציקה בכל מקרה אם יש צורך ניתן לצבוע בסוף בחומר נוזלי הנקרא "סילר" האוטם את היציקה ומונע את ה"אבקה"- כפי שאת מתארת.

למעלה