יש לי שאלה

בלפורה

New member
יש לי שאלה

תענו בבקשה מה דעתכם. העליתי למקום מסויים באינטרנט (לא אתר ממש, כי לא היה לי תקציב) מאות תמונות. בערך 400. והשתמשתי במקום הזה לשימוש שלי ושל חבריי. עכשיו אני בונה אתר, וגיליתי שמישהו לקח את כל מה שהעליתי, והכניס את זה לאתר שהוא בנה בחינם (לא מושקע ונראה על הפנים, אבל בכל זאת אתר, ב"בננה בום"). זה מפריע לי מאוד, כיוון שאני הולכת לבנות אתר מקיף ביותר והשקעתי המון כסף, זה חומר שאני במשך כמה שעות סרקתי דברים שהיו לי בבית, וחיפשתי את החומר הזה, והוא פשוט בא ולקח ואפילו אין לי קרדיט. יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון, או שברגע שהעליתי את זה לאינטרנט, זכותו לעשות מה שהוא רוצה? על אותו משקל אני יכולה ללכת לאתר מסויים, להעתיק את כל החומר שלו ולשים רק את הכותרת. יש בזה משהו לא חוקי, או שאני טועה?

uzi2

Active member
שלום

למיטב ידיעתי יש לך זכויות יוצרים אלא אם הם כבר היו למישהו אחר לפנייך (לדוגמא סרקת תמונה שצולמה ע"י מישהו אחר עם או בלי רשותו). מה תוכלי לעשות - האם תוכלי להוכיח או לשכנע שזה אכן חומר שלך - זו בהחלט שאלה. בכל מקרה, למרות שהשאלה לגיטימית לפורום אבטחת מידע, נראה לי שתקבלי תשובה קצת יותר טובה מפורום משפט ואינטרנט בתפוז. בכל מקרה שווה לפנות לבננה בום, הכתובת admin ב- boom.co.il ולבקש את עזרתו (שמו אריה).

mrmistory

New member
בעיקרון הרבה אנשים גונבים הרבה.....

דברים וגם סקריפטים. מה תגידי על זה שאנשים מורידים אתרים שלמים ומשנים קצת עיצוב וזהו, יש להם כאילו אתר חדש. אם צילמת את את התמונות שלך ולא מישהו אחר, אז יש אפשרות להתלונת על אותו בן-אדם שגנב לך תמונות אם במידה ויש לך זכויות יוצרים. כמו שאמר בחור לפני, עדיף ללכת לאותו אתר שהוא מאחסן אתר ולבקש מהם להוריד אתר מרשת. אם חשוב לך אתר שלך אז את צריכה לעקוב אחרי אתר הזה כי הוא יכול לשרות שרת ולהתלונן כל הזמן עד שהבן אדם מתעיף מזה. אם יש שאלות אז תשאלי חופשי.

למעלה