יש לי שאלה

poul anka

New member
יש לי שאלה

למה החסידים והליטאים שמרו על לבושם,ואילו הספרדים לא ,מה הם מתבישים בלבוש אבותם,ואז החלו לחקות את הלבוש האשכזי מאוד מאוד מעניין לא?

אמיתי 23

New member
כי הלבוש שלנו הוא לבוש של מדינות

עמ"י עש"ו ערב וטעם זה היה חשש שהם לא יהיו יכולים לתקדם ובגלל זה החליפו את הבגדים אבל עדיין יש כאלו שאוחזים בבגדי אבותם ובציביונם העתיק

poul anka

New member
לא הבנתי כי אחרי הלבוש בא גם האורח

חיים שהספרדים מאמצים ולא של מנהגי אבותם כך שאני לא מבין כלל איפה הכבוד של הספרדים עם הסיסמא להחזיר עטרה ,,, עד עכשיו לא הבנתי את הנהירה לכיוון האשכנזי מה העבר הספרדי לא היה מספיק מכובד שככה זורקים מנהגי אבות

אמיתי 23

New member
עוזב אותך מאלו הם שסניקים ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו בקשי יודעים לכבד את עצמם אתה רוצה שהם ידעו לישמור ולחזיר העטרה
הבעיה שהם מתבשים מהעבר שלהם וחושבים שאשכנזים הם העלית למשל שאנכי הקטן שמעתי מפי רב מכובד מאוד דבר מזעזע ביותר על הספרדים ואשכנזים שהוא אמר שאשכנזים התפתחו והספרדים הנשארו מפגרים בדורות וכ.. ואני פשוט לא ידעתי מאיפה בא לאדם הזה רעיונות כאלו בר מינן והבעיה היתה שהוא היה רב ספרדי אז מה יגידו פשוטי עם עם מנהיג רוחנים מדבר כך ?

תגובה ל poul anka

אני לא מבינה למה אתה יורד על הספרדים אני ספרדיה ואשכנזיה ואני גאה להיות שניהם לכל אחד יש את הסיסמא שלו אני צריכה תמונותשל הר´ נחמן מברסלב תודה

תגובה ל-poul anka../images/Emo42.gif

זה באמת מאוד מעניין אם תמצא תשובה אז תודיע לי בבקשה......

המלחמה על הלבוש../images/Emo168.gif../images/Emo23.gif../images/Emo104.gif

במזרח אירופה היתה מלחמה תרבותית חריפה מאד כאשר המשכילים ופורקי העול דרשו שהיהודים יחליפו את הלבוש הרבנים ראו את התוצאות של פורקי העול וניהלו מלחמה חזרה למען הלבוש שיבדיל בין היהודים שומרי התורה שלשאר העמים במיזרח אירופה ולכן יש היום את המצב הנוכחי שבו האולטרה אורוטודכס שומרים על הלבוש של מזרח אירופה

מספיק אם השנאת חינם

ואם תשאלו אותי צריך למחוק את כול השרשור הזה בדחיפות שמוביל רק לשנאה וכדו..............

למעלה