יש לי שאלה

כוכבה2002

New member
יש לי שאלה

הייתי אתמול אצל רופאת עור בגלל הפצעים בפנים שלי, אין לי הרבה אבל עדיין יש. היא נתנה לי אחרי כמה טיפולים של אנטיביוטיקה,משחות וסבונים שלא הצליחו את הכדורים "cap roaccutane" מה דעתכם על הכדורים האלו? האם יש סיכון שאני אקח אותם? האם כדאי? איך אני אראה בזמן שאקח אותם? שמעתי שנראים מפחיד. אשמח אם תענו לי תודה

בקשר לרואקוטן

גם אני אמורה לקבל מרופאת העור שלי רואקוטן, והבנתי שאני צריכה לעשות בדיקות דם פעם בחודש, האם זה נכון-ולמה? איזה חישובים היא עושה לגבי מתן התרופה? האם זה פוגע בפיריון? מתי החלו לקחת את התרופה הזו? תופעות לוואי, האם היא באמת משפיעה באופן כל כך קיצוני (וחיובי) על עור הפנים? אם אני לוקחת רואקוטן במשך תקופה מסויימת, מה טווח ההשפעה שלה (שנה..שנתיים יותר?) ואם מותר לקחת אותה מספר שנים? תודה רבה רבה רבה רבה וסליחה על כל הטרחה החתולה שמיל

ממתי

New member
על רואקוטן נשאלו כבר הרבה שאלות

וניתנו הרבה תשובות. ניתן לבצע חיפוש בפורום לקבלת תשובות.

נכון אבל..

לא מצאתי תשובות לכל השאלות שלי, ואם יתאפשר לענות עליהן שוב..אולי יתפרסם באתר מאמר על התרופה, מכיוון שכל כך הרבה אנשים מתעניינים בה.. סתם הצעה.. שוב תודה.. החתולה

שבלולון

New member
תשובות

ראשית עלי לציין שתשובותי הם מנסיוני האישי בלבד, הם לא מדעיות!! עד כמה שידוע לי טווח ההשפעה של התרופה הוא לצמיתות (ויתקן אותי ישראל אם אני טועה), התרופה אפקטיבית מכיין שהיא עושה פילינג פנימי של העור, היא פועלת על בלוטות החלב שמייצרות את הפצעים. אין צורך לקחת אותה מספר שנים אלא יש לקחת מינון ספציפי שאותו מחשב הרופא. לגבי הפריון- אסור להכנס להריון בזמן נטילת התרופה ורצוי גם לא מספר חודשים לאחר סיום הטיפול. אני לא ממש יודעת מה הנזק הספציפי לעובר- אני אשמח אם מישהו יוכל להאיר גם את עיני בנושא, אני פשוט יודעת שכל רופא או רוקח שסיפרתי לו שאני נוטלת רואקיוטן הזהיר אותי מפני הריון בזמן הטיפול וגם זמן מה אחריו. בהצלחה.

בקשר לרואקוטן

שלום לחתולה - בדיקות הדם נועדו לודא שאין עליה בכולסטרול כתוצאה משימוש בתרופה. - לגבי "חישובים", התרופה ניתנת במקרים שתרופות אחרות שנוסו לא עזרו מספיק או במצב של אקנה חריף. - תופעות לוואי עיקריות הן יובש בפה בעיניים ובשפתיים ועליה בכולסטרול. - השפעת התרופה בהחלט מאוד טובה. תוצאות תוך כחודש. משך טיפול ממוצע הוא מס´ חדשים (תלוי במינון). - אין שום עדות לפגיעה של התרופה בפיריון. מה שכן חל איסור להיכנס להריון במהלך הטיפול ואפילו כשנה אחרי סיומו. הסיבה: שאריות התרופה בריקמות השומן עלולות לגרום למומים מולדים בעוברים. לאחר "תקופת צינון" זו אין שום בעיה בטיחותית מבחינת ההריון. בברכה ישראל

למעלה