יש לי שאלה:

ooopsi

New member
יש לי שאלה:

אני עובדת כשכירה במקום מסויים בחצי משרה, ואני רוצה להתחיל לטפל ברפואה משלימה באופן עצמאי. אני די בורה בכל מה שקשור לפיננסים, אז אשמח לקבל תשובות על: 1. אני מבינה שאני צריכה לפתוח תיק במס הכנסה. אבל איזה תיק ובמה זה כרוך? 2. מה קורה אם אני פותחת תיק ובסוף לא עובדת? 3. איך זה מסתדר לי עם העבודה כשכירה? אני צריכה לשלם ביטוח לאומי בנוסף למה שמשלמים לי? אני צריכה לעשות תיאום מס? 4. איך זה עובד בתכלס - אני אמורה לתת קבלות ולהחזיק תיק חשבונות (או איך שלא קוראים לזה)? יש לי הוצאות מוכרות? 5. ובכלל אם יש מישהו או איזה מקום שאפשר להתייעץ ולשאול את כל השאלות שישי לי (ויש לי עוד המון) אני אשמח לדעת תודה

PINIZ

New member
תשובות

1. כן, תיק עצמאי במס הכנסה. 2. סוגרת את התיק לפעמים זה מהלך ארוך. 3. כן. אם יהיו לך הכנסות תחויבי גם בבטוח לאומי. אין צורך שתעשי תאום מס מאחר ואת אמורה להגיש דוח ולשלם מקדמות למס הכנסה. 4. כן, מה לעשות. 5.כן, רו"ח או יועץ מס .

פרילנסר

New member
אולי כדאי "החשבונית של השכיר"

אם המדובר ב"תקופת נסיון" שאת נותנת לעצמך, אם את לא רוצה לפתוח תיק עד תחילת השנה הבאה ולחסוך הוצאות דו"ח שנתי, אם מחזור ההכנסות שלך הוא קטן בשלב זה אבל את נחושה לעשות את הצעד בכיוון שבחרת כבר עכשיו, נסי כאן לשם קבלת יעוץ. www.maskoret.co.il בהצלחה !

למעלה