מנסיון, 4-1-3-2 עובדת לא רע.
בוא ננסה לראות מה יש לנו...בגלל שזה לא יקפוץ למעלה, אני מניח שאני לא אציק לאף אחד אם אני אאריך מעט... בעונה הראשונה שלי בבארסה השתמשתי בשיטה של 4-1-3-2, כלומר, שני מגינים ושני בלמים, כשהמגינים עולים טיפה קדימה אבל לא לגמרי. קשר אחורי שלפניו שלושה קשרים מרכזיים שיכולים להיות כל דבר בין קשר הגנתי לקשר התקפי, אבל רצוי שבכל מקרה יהיה להם אורינטציה התקפית ויכולת סיכון שער היריב, כיון ששלושתם רצים למעלה בהתקפה. בחוד שני חלוצים שאמורים או להבקיע ולתרגם מסירות לשערים או לחלופין לפרוץ את ההגנה ולסלול דרך לשלושת הקשרים שבאים בעקבותיהם. סתם לדוגמה- סביולה בעונה הראשונה, אמנם כבש "רק" 18 שערים אבל בישל 19 גולים...מי ששיחק בתור קשר מרכזי- ג´רארד הספרדי, כבש 19 שערים... אז בוא נראה מה יש לך ונחליט. אני בדרך כלל עושה את זה ורואה את מי אני ממש צריך להכניס ועל מי אני יכול לוותר מדי פעם. בין קאריני לבונאנו קשה לי להגיד לך במי לבחור. את הנתונים של קאריני אני לא מכיר ובונאנו אמנם שוער מצוין אבל בעונה השלישית הוא כבר בן 34-35 נראה לי, אז אני לא יודע אם הוא נותר בכושר הטוב של העונה הראשונה. תבדוק אם ריינה הצעיר נשאר במועדון, שמועות גורסות שהוא כשרון מבטיח. בהגנה, אני מאד אוהב לשחק עם שני בלמים ושני מגינים. לפעמים אני משתמש במגינים שמשחקים קצת יותר קדימה ושולטים באגף לבד (בלי קשר ימני ושמאלי), ולפעמים מגינים ששולטים פחות על האגף. בין כך ובין כך, הקו האחורי שלי מורכב מארבעה (2 בלמים) ולא מחמישה (3 בלמים). פרנצ´סקו קוקו COCO הוא מגן שמאלי נהדר שעושה אחלה עבודה על הקו. סרג´י הוא גיבוי לא רע בשבילו (אם הוא לא מבוגר מדי כבר) וגם פיליפ קוקו COCU, יעיל למדי בעמדה הזו במידה וקוקו האיטלקי לא יכול לשחק. מגן ימני- פויול על הנייר צעיר וטוב אבל בפועל ציפיתי ממנו ליותר ואני גם זקוק ליותר ברמות האלו, ככה שתנסה אותו, אבל אם הוא לא עובר את ה7.1 ציון ממוצע תוך זמן סביר, תביא במקומו מישהו אחר ותשים אותו בתור גיבוי. דה בור הוא קוץ בתחת אפילו שהוא שחקן טוב, תעיף אותו. הוא מותח ביקורת מיותרת על שחקנים אחרים וב01 הוא היה מושעה על סמים והוא אמנם לא רע אבל לא כזה שאתה לא יכול בלעדיו. אני העפתי אותו אחרי חצי שנה. בתור בלמים, נסטה הוא תותח, וגם אבלרדו אמנם זקן אבל יודע את העבודה. קריסטנבאל טוב אבל שוב, כמו במקרה פויול, תן לו צ´אנס ותראה אם הוא מספיק טוב להיות שיקול להרכב פותח ואם לא, תביא עוד בלם טוב למקרה שאחד מהבלמים בהרכב הפותח נפצעים לך. אז סגרנו על רביעיה אחורית שמורכבת משני בלמים, ולצידם שני מגינים שעולים למעלה, כבר נראה עד כמה. גאטוסו אמור להיות שחקן טוב, גם צ´אבי שחקן טוב אבל קצת לא יציב. הארגרייבס הוא תעלומה בעיני ורושמבאק אמור להיות כבר שחקן ממש טוב. נראה לי שאתה יכול לבחור בין לשחק עם אחד מהשלושה (צ´אבי, גאטוסו ורושמבאק) כשהוא קשר אחורי, קצת מעל הבלמים, ולפחות אחד מהשניים האחרים, בתור חלק מהקישור המרכזי. תראה מי יחסית יותר התקפתי ומי יותר מתרכז בבנית משחק וארגון ולפי זה תחליט מי יותר קדמי ומי יותר אחורי. בכלל יש לך פה שלושה שחקנים על שתי עמדות אפשריות ואפילו על עמדה אחת, שתוכל להשתמש ברוטציה חכמה כדי לתת לכולם דקות משחק ולשמור על כולם בלי פציעות. ריבאלדו, שחקן שצריך לשחק במרכז או בצד, בצד שמאל. ככה גם אוברמארס. כדאי מאד לנסות לשלב בין שניהם כי שניהם שחקנים גדולים. גם לואיס אנריקה יעיל מאד יותר בצד ימין מאשר במרכז. את גרונקיאר אני לא מכיר איך הוא במנג´ר ואררטה נחמד אבל לא יותר מזה. אולי מבנה של יהלום, כלומר, שילוב בו אנריקה ואוברמארס במרכז ופותחים לצדדים, פלוס ריבאלדו במרכז למעלה לפני החלוצים, וכמו שאמרנו אחד משלושת הקשרים הדפנסיביים מתחת, או במרכז השדה. בבנגידה הוא תחליף טוב לצד ימין של ההתקפה, אבל ספק אם עדיף על לואיס אנריקה. חלוצים, פה חובה לדעתי להשתמש בשניים מתוך השלושה, שלושתם חלוצים גדולים, שפשוט עוול להשאיר יותר מאחד על הספסל, מה גם שאין לך חמישה קשרים כל כך דומיננטיים שעדיפים על תוספת חלוץ מסדר הגודל של מה שיש לך. את קלוייברט אני אישית הייתי משאיר על הספסל, ופותח עם אואן וסביולה. אבל זה באמת כבר עניין של רוטציה הגיונית וחלוקה שווה לפי עומס ולפי איזה שחקן בכושר יותר טוב. כלומר, כדאי לך לנסות מערכים סטייל:4-1-2-1-2 או אולי 4-3-1-2, כשהשינוי מהטקטיקה הקודמת הוא בעצם רק במיקום של הקשר ההגנתי שמשחק יותר באמצע. במקרה ואחד הקשרים שלך פצוע או לא יכול לשחק מסיבה כלשהי אחרת, ואין לך מספיק יכולת וכשרון במרכז השדה, תשקול לעבור ל4-3-3 ולתת לכל שלושת החלוצים לשחק תוך כדי משחק לחץ שלהם על ההגנה של היריב. או לחלופין, תשתמש בקשרים ההתקפיים רק בצדדים (4-2-4, או 4-4-2) ותן לשני קשרים הגנתיים לנהל לך את המשחק מהאמצע. בגלל שהמנג´ר לומד לא רע את הטקטיקות שווה לך לנסות כמה מערכים לפני שאתה נסגר על מערך "מנצח" וגם כשיהיה לך מערך כזה, תלמד את הקבוצה עוד מערך אחד לפחות, כי מערכים כנראה לא עובדים לעונה שלמה אלא מצליחים באופן ממש טוב, רק לתקופות במשך העונה. לא יותר.