יש לי שאלה...

seafox

New member
יש לי שאלה...

אתם מכירים את הלהקה EMERSON LAKE & PALMER?יופי. עכשיו...אני יודע שגרג לייק היה בקינג קרימזון,קית´ אמרסון היה ב NICE אבל אני לא יודע איפה היה קרל פאלמר...אז אם אתם יודעים תענו לי בבקשה.. תודה.

Gil Keltch

New member
Carl Palmer

Was in The Crazy World Of Arthur Brown and In Atomic Rooster Prior to ELP. After ELP first Dissbanded he led a group of his own called P.M. and after this he joined Asia Greg Lake was in a band called the Gods with Uriah Heep Members before joining King Crimson

עוד שאלה

קית´ אמרסון - קלידים קארל פאלמר - תופים גרג לייק - בס מה עם גיטרות?

למה

אתה שואל "מה עם גיטרות"? גיטרה זה לא כלי שבלעדיו הרכב לא יהיה הרכב. למה בלהקה חייבות להיות גיטרות...? אני לא מבין...

seafox

New member
השאלה פחות או יותר במקום...

כי ההרכבים הסטנדרטים היו עם שתי גיטרות או שלוש וכמעט בלי קלידים...אבל אצלהם הקלידים שלטו.

ברבריטו

New member
בכל הרוק המתקדם, הקלידים דומיננטיים

ובELP על אחת כמה וכמה. מי ששמע את TARKUS, לדוגמא, בוודאי יודע. ELP היא סופרגרופ שמורכבת משלושה וירטואוזים, ודי רברבנים אפשר לומר. ההפקות של ההופעות שלהם מבחינת ציוד היה משהו שבסופו של דבר הלהקה לא יכלה לעמוד בו.

נראה לי שהוא התכוון לשאול

-מי ניגן את הגיטרות בהרכב?- שכן, יש גיטרות בהרכב. הקשבה אחת מספיקה כדי לשים לב לזה. לא נראה לי שהבנאדם התכוון לשאול - איך זה שאין גיטרות? כאילו הוא לא שמע את המוסיקה. אלא אם אני טועה והבנתי לא נכון.

זה בדיוק למה שהתכוונתי

אבל בהופעות, גרג לייק עשה בס או גיטרה לא נראה לי שהיית לו גיטרה כמו של פייג´ עם 2 צווארים (12 מיתרים וחשמלית)... בלתי אפשר לנגן בשתי גיטרות באותו זמן... (ניסיתי)

ELP בהופעות

לי יצא לראות את אי אל פי בהופעה משנת 1970, וגם את טרקוס מהופעה אחרת. את תמונות בתערוכה הם עושים אחלה. את טרקוס הם עושים חרא. הסאונד שלו רזה ומסכן, כי אין הכפלות כמו באלבום, אבל זה גם יכול להיות בגלל שמדובר בוידאו ובהקלטה מחורבנת. אז מה שאני רוצה לומר, זה שעל הסאונד המחורבן ממילא של טרקוס (ומהירות הביצוע הגבוהה מדי, לעזאזל) גרג לייק מוסיף עוד בגיטרות או בס שהוא בוחר להשמיט כשצריך. אי אל פי בהופעות, בעיני, זה חרא. חוץ מהביצוע שלהם לתמונות בתערוכה, שיצא על דיוידי, לא ראיתי הופעה באמת יפה שאפשר לשמוע למשך זמן רב. את אי אל פי אני משאיר לעצמי באולפן. לא צריך אותם לייב. לא תורם לי כלום.

RamiSun

New member
הופעות מהשנים ההן

לי יש VHS של יס משנת 72 הופעה חיה, והסאונד על הפנים, נראה לי שכל החומר מאותה תקופה פשוט מוקלט חרא, לא היה ציוד וסטנדרטים כמו היום. ומעבר לכך הצילום והעריכה מגוכחים, כשסקוויר נותן את הקטע של החיים שלו רואים את סטיב אהו חולם בהקיץ כשסטיב אהו נותן סולו מדהים רואים את וויקמאן נותן שטיח על הקלידים, פשוט רואים שהצלמים והעורכים לא הבינו בכלל את המוזיקה, ולמעשה כנראה לא הבינו מוזיקה כלל. היום כשלהקה מוציאה DVD של הופעה אז הכל מתוכנן מוקפד מצולם בהרבה כיוונים וערוך על ידה והסאונד כמובן דולבי וכל החברה.... כך שאני מאמין שאם היתה אפשרות לראות את ELP לייב , ולא בווידאו זה היה משהו לגמרי אחר.

לא בטוח

כי את ג´נטל ג´ייאנט בהופעה ראיתי, והם פשוט מדהימים. הם בהופעה זה באמת מפוצץ לך ת´שכל יותר מבאלבום, כי אתה אשכרה רואה שהם עושים את כל הדברים האלה לייב ולא מורידים אפילו רבע קול. אז אני לא ממהר לשפוט לפי האיכות. Too weird to live, too rare to die

סטנדרטים...

אם אתה מדבר על הסטנדרטים בתחום ההפקה הויזואלית ראה הודעה זו כמבוטלת. הכלים החשמליים דאז, מה שנקרא היום "וינטאג´" נחשבים פריטי אספנות ולא רק בגלל ערכם ההיסטורי, אלא מפני שמבחינה מוסיקלית וטכנית הם באיכות גבוהה פי מונים מהציוד שמיוצר היום, מכמה סיבות שונות שכאן זה לא בדיוק המקום לפרט עליהן... כך שלאמר "הסטנדרטים של התקופה" זה לא נכון. אריק, אני מת כבר לראות את ג´נטל ג´יאנט בהופעה (האם זו ההופעה שנצפתה באחד המפגשים ב"רימון"?) ידוע לך איך/ היכן ניתן להשיג אותה באיכות סבירה (לא דיוידי אם אפשר...)?

amirbtv

New member
הסכמה החלטית!

אתה צודק ב 100 אחוז! היום לא מייצרים שום כלי נגינה שמשתווה לרמת הייצור של אז. דבר שני , נכון שההקלטות סאונד של הוידאו (בעצם רובם פילם למעשה...) גרועות וגם מבחינה ויזואלית הן לא ערוכות נכון. מה שכן , הקליטו את האלבומים (גם אלה שיצאו ב -LIVE מן הסתם...) באמצעים אנאלוגיים שהם איכותיים בהרבה מכל ציוד דיגיטלי חדיש שיש כיום , כך שה"סטנדרט" של אז , מוצלח יותר בתחום הזה, הוא פשוט הרבה יותר יקר מהקלטה דיגיטלית. מוכח כבר מדעית שצליל המופק בצורה מכאנית/אנאלוגית הוא מדוייק יותר מכל הפקת צליל דיגיטאלית שהיא "סופרת" את הצליל, כך שאני אישית מעדיף להקשיב למוסיקה בתקליטי וויניל! (כמובן שצריך להצטייד במערכת טובה מספיק ולנקות את התקליטים בצורה יסודית שלא יהיו רעשי לוואי)

RamiSun

New member
אנאלוגי יותר טוב מדיגיטלי זה ברור,

אבל השאלה , איפה זה בדיוק בילה , איך זה נשמר, איך זה הוקלט, לדוגמא עם זה מונו ואנאלוגי אז זה נשמע קצת מבאס, לא? יש הרבה סרטים של מוזיקה של תחילת שנות השיבעים, שלא נשמרו כמו שצריך ויכול להיות שגם לא השתמשו בתקופה ההיא בחומרים הכי טובים, יכול להיות שלהקה א´ הקפידה בנושא ולהקה אחרת/חברת תקליטים אחרת לא היתה לה אז את המודעות, וסטנדרטים של עריכה והפקה היום זה בטח לא מה שהיה פעם. בקיצור הכל טוב ויפה אבל יש הרבה חומר שאבד, ונשמע היום חרא! אף אחד לא יגיד לי שמי שהיה אז בהופעה של יס בפילדלפיה לא שמע את היצירה כמו שצריך, למרות שהיום זה נשמע בסאונד זוועתי.

למעלה