יש לי שאלה

הכוכבת

New member
יש לי שאלה

אנו נשואים כמעט שנה. אני בת 26.5 ובעלי בן 31. אני רוצה להיכנס להיריון . ובעלי לא ממש. עדיין לא. מה עושים? קרה לכם? בעלי טוען שיש עוד זמן ושום דבר לא בוער, ואולי הוא צודק. מצד שני, אני רואה את החברות שלי עם 2 ילדים !!! ואני רוצה גם!!! רוצה להיות בהריון, להיות אמא. ניסיתי לדבר איתו, להסביר מה אני מרגישה. וכך גם הוא עשה. הסביר לי שהוא חושב שזה עדיין מוקדם, ויש עוד זמן. בקיצור, מבוי סתום. מה עושים?

הכוכבת

New member
חייבת להבהיר

קודם כל, תודה על ההתייחסות. אני חייבת להבהיר כמה ענינים : קודם כל, אני לא מתכוונת לעשות "פנצ´ר" או משהו בניגוד להסכמתו. דבר שני, לבעלי יש ילד מנישואים קודמים, אז ככה שאולי בגלל זה הוא מרגיש שאין לו לאן למהר. אמרתי שאני רואה את חברות שלי עם ילדים, ואני רוצה גם, אבל זה לא בגלל שיש להן. זאת לא הסיבה. פשוט שאני רואה חברות עם תינוקות, זה מגביר אצלי את הרצון לילד משלי. בעלי לא יודע בדיוק מתי הוא חושב שיהיה הזמן המתאים, אבל אני חושבת שזה יהיה בקרוב. כך לפחות אני מקווה. בכל מקרה, לא התכוונתי לעשות שום דבר עד שתתקבל החלטה משותפת. רק כתבתי שזה קצת מעציב אותי שאנחנו לא באותה דעה כרגע. גם לגבי משחקי כוחות או שליטה - זה ממש לא העניין.

rona25

New member
כוכבת יקרה

ראשית להביא ילדים לעולם בגלל שלחברות שלך יש זו לא סיבה מספיק טובה לדעתי! ילדים מביאים כשמרגישים מוכנים ורוצים. שנית, תעמידי את עצמך במקומו - איך היית מרגישה אם הוא היה רוצה מאוד עכשיו ילדים, ואת ממש לא, ורוצה לחכות עוד כמה שנים? אני גם הייתי במצב הזה (הוא רצה ואני לא) ואני יכולה לומר לך מניסיון שזה גרם להמון מתחים וכעסים מיותרים כי אני הרגשתי לא מוכנה ועוד ילדה, ואילו השעון הביולוגי שלו התחיל לתקתק בעצבנות.ופשוט דיברנו, ויישרנו את ההדורים בינינו והכל נרגע. ועבר קצת זמן והרגשתי שאני רוצה ילדים, וזה בא ממני, ונראה פתאום הדבר הכי טבעי בעולם... תקחי את הדברים בקלות, ואל תילחצי, תביאו ילדים כששניכם מוכנים. בהצלחה!!!

רחלילי

New member
מקווה שלא "תסקלו" אותי אך דעתי מעט

שונה, ואולי קשורה במי שאני ובמה שאני ובכל זאת... אני חושבת שקשה לתת תשובה כללית במצבים כאלה. אבל יש לקחת בחשבון גם כמה זמן אתם יחד, מה היו התכניות שלכם, למה נישאתם דווקא כשנישאתם, האם גם לפני הנישואים היו הכרזות כאלה ואחרות בקשר לילדים? אני חושבת (מתוך הכירות אישית שלי עם מצבים דומים לעיתים כאלה ולעיתים הפוכים) שלומר סתם "לא" כשאתה נשוי ובן 31, זה לא כמו לומר לא בגילאים *מאד* צעירים. אני חושבת לא שצריך כן או לא לעשות ילד אבל שצריך כן לברר בדיוק *למה* בן הזוג מצהיר שהוא לא רוצה . אני מתעכבת על "מצהיר" כי אני חושבת ויודעת אפילו על עצמי עצמי שזה הרבה יותר מורכב מאשר סתם ´כן או לא´ ודווקא משום שכן החלטתם להנשא ולבנות את חייכם יחד, שווה לברר יחד או בנפרד למה הוא כל כך חשוב לו לחכות כעת והאם הוא יודע להעריך מתי כן ירצה? ולמה את כל כך חשוב לך כן כעת ילד. לעיתים יש תחושה שכאילו דרך הנושא הזה של ילדים-מתי בני זוג מתנגחים זה בזה, כאילו: מה שאת/ה רוצה אני רוצה ההפך, אני מאמינה ומקווה שאצלכם זה לא ככה, אבל דווקא לכם שווה עוד יותר לברר בדיוק למה הוא לא רוצה כעת. יש לי תחושה ואולי אני עושה השלכות כרגיל, שרצון לילד אולי מתחזק כשרואים ילדים אצל החברות אבל אני לא חושבת שלראות ילד אצל החברה זה הדבר היחיד שמעורר רצון לילד. אני מאמינה שהרצון היה אצלך גם קודם. לכן לפני שאני קובעת עמדה אני רק אומר שלדעתי העניין דורש בירור. ואגב אני אישית חושבת ויודעת (TAKE MY WORD) שלעתים אנשים שכביכול לא רוצים ילד או משהו, בעצם צריכים שתקרה להם תקלה. כי יש משהו בתקלות שכאילו איש לא אחראי להם שיש אנשים שזה מתאים דווקא להם. ולא אני לא מנסה להמליץ לך לעשות תקלה. אלא רק לברר מי מה למה והאם!!!

dorlim

New member
מסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif

אצלנו לדוגמא הבעלול מאד רוצה ילד ואני עוד לא... אחרי שיחות מאד רגועות וענייניות ברור לשנינו למה צריך לחכות ומתי נהיה "מוכנים" שנינו לילדים. ממליצה לך לערוך שיחה עם בעלך ולברר מה מפריע לו? למה הוא רוצה להמתין? אולי מעדיף שאת תסיימי את התואר? אולי הוא מעדיף ילדים רק אחרי שתעברו לדירה שלכם? ואולי זה הפחד מאובדן הזוגיות? יש כ"כ הרבה סיבות... צריך לברר ולנסות למצוא פתרון שיתאים לשניכם. בהצלחה

למעלה