יש לי שאלה..

viola884

New member
יש לי שאלה..

שלום, קוראים לי שירן, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאול את השאלה, אבל אני ישאל בכל זאת.. יש לי ידיד מהונדורס (דרום אמריקה) ,הוא נוצרי והוא בן 19 ומאוד בוגר לגילו. הוא מעוניין בגיור, אך מפחד, הוא אומר לי שהוא כל חייו חונך כנוצרי, והוא לפעמים גם מנגן בכנסיה (מהילדות, מהרגל). הוא מפחד להתגייר, אבל רוצה בזה, והוא מתחרט כל פעם על זה שהוא נולד לא יהודי. מה אני יכולה להגיד לו שיעודד אותו לא לפחד? אני באמת רוצה שהוא יתגייר, אבל הוא מאוד מפחד.. תודה רבה לעונים ולמבינים, שירן

אלוניס

New member
אם הוא גר במקום שיש קהילה יהודית

שינסה ללכת מדי פעם לבית הכנסת בשבת ולדבר עם הרב או החזן על הנושא. ואם אתם בכיוון של זוגיות אפילו בפנטזיה - ממליצה לך מאוד לקפוץ לבקר בפורום זוגות מעורבים

אורי A

New member
שאלה מאוד רגישה .....

צריך לשאול מורה הוראה מוסמך, אבל למה הוא מתחרט על זה שהוא נולד לא יהודי ? למה להיות יהודי ? מה רע בלהיות גוי ?

viola884

New member
הוא מתחרט כי..

הוא אוהב את היהדות, ורוצה להיות כזה..

לאונידס

Active member
ממה הוא בדיוק מפחד? שיצמחו לו זנב וקרניים?

מה הוא יודע על יהדות שגורם לו לרצות להיות יהודי? מה הוא יודע על יהדות שגורם לו לפחד? אי אפשר לענות לך בלי לקבל תשובות לשאלות האלו.

לפחד זה טוב, וזה טבעי

להיות יהודי זה אמנם סוג של זכות, אבל הרבה חובות הוא צריך לדעת שמי שרוצה להיות יהודי- הולך לעבור מסלול לא קל. אין שום עניין לצייר את היהדות באור חיובי לגוי. שום עניין. היהדות אפילו לא מעוניינת במתגיירים. מי שלמרות ארבעת השורות העליונות רוצה להיות יהודי- אז יש סיכוי שיגיירו אותו, כי יש סיכוי שהוא באמת נשמה יהודית שעמדה למרגלות הר סיני, ולכן מוכן ורוצה להצטרף על אף הקשיים

viola884

New member
חח תודה לך!

סיפרת את זה יפה! חח אהבתי את הדרך שלך לספר את זה, וכן, אני יודעת שזה לא קל ולא צריך להראות לו את זה רק בטוב, אבל הוא באמת רוצה והוא תמיד היה קשור לארץ ישראל, והוא כן איש של יהדות, בגלל זה אני הולכת איתו בדרך הזאת, אני לא רוצה לא לעזור לו כיא ני יודעת שכן יש סיכוי גדול שיצא פה יהודי כשר :) תודה לכולם!

מעשה שהיה, כך מספרים שהיה

זוג חרדים מברוקלין עיה"ק לא התברכו בפרי בטן ולכן הלכו ואימצו תינוק מארצות הים. כידוע כשמגדלים ילד מאומץ מגדלים אותו כיהודי ובהגיעו למצוות מספרים לו שהוא יכול לבחור אם להיות יהודי או לא. אלא מה, שלזוג הזה היה מאוד קשה לספר לילדם שהוא מאומץ, והם לא סיפרו לו דבר. הנער גדל והפך להיות תלמיד ישיבה מבריק, עילוי של ממש. הבחור הגיע לפירקו, כבר עמד בפני שידוכים ולהורים לא היתה ברירה אלא לספר לו את תולדותיו. הוא כמובן הופתע מאוד מהגילוי שהוריו אינם הוריו ונאלץ להתמודד עם הדילמה אם להיות יהודי או לא. חשב וחשב והגיע למסקנה די הגיונית, שעדיף לו להשאר גוי. לגוי יש רק את 7 מצוות בני נוח, ליהודי יש מאות מצוות, למה להסתבך? ============ כך שמעתי את המעשה, אין כל אחריות לאמיתותו. מה שהסיפור מלמד אותך הוא שמבחינה אמונית יש מה לחשוש מלהפוך ליהודי, במיוחד אם אתה מתכון ברצינות לקבל על עצמך את הדת היהודית ולא סתם אישור של משרד הפנים.

viola884

New member
הוא מפחד..

הוא מפחד בגלל ההרגל שלו לנצרות, זאת אומרת, שכל המשפחה שלו כזאת ושהוא קשור לזה.. הוא רוצה אבל מפחד, ואני מתכוונת, מה אני יכולה להגיד לו כדי שהוא יבין שהוא לא צריך לפחד מהרגל.

אלוניס

New member
התהליך שלו לא יהיה שונה מחזרה בתשובה לישראלי

זו הדרך היחידה להמחיש לך ממה אני משערת שהוא חושש. ומכיוון שהוא חושש בצדק - זה מראה שהוא אדם אינטליגנטי שלא הולך באופן עיוור אחרי כמיהות אלא בודק ובוחן ותוהה מה נכון עבורו ועבור כולם. כי אף אחד לא גר על אי בודד ואנחנו מאוד מוגדרים על ידי החברה שבה אנו חיים, המשפחה ושאר הקשרים שבחיינו. ולהתגייר פירושו לא פעם לשים מחיצות של ממש בינך ובין אנשים שהכרת כל חייך. היהדות בעצם מתייחסת אל הגר כאילו הוא יתום והוא נקרא "X בן אברהם ושרה". האדם המתגייר אמור בעצם להתרחק מחייו כגוי ומהפיתויים שכלולים למשל בארוחה על שולחנה של אימא שככל הנראה יכללו תבשילים עם חזיר או תבשילים שמערבים חלב ובשר. אדם חילוני שחוזר בתשובה לא פעם מתרחק מרצון או שלא מרצון מחברויות עבר שכבר לא מתאימות וצריך לבקש התחשבות מבני משפחה וחברים אחרים כי הוא זקוק להרבה הבנה מצידם - כי פתאום הוא לא עונה לטלפון בשבת, לא מגיע ספונטנית לגריל ביער כי זה חג והוא בבית כנסת במקום ולא שש לאכול אצלם כי המטבח שלהם לא מוכשר והכלים לא הוטבלו במקווה. יש הרבה רבנים שהבינו שבעבר ההנחיות שניתנו לחוזרים בתשובה הביאו לניכור קשה ולהפרדת משפחות ושנעשה נזק חמור בתחום ושיש הרבה מה לתקן. כיום יש כבר דור של רבנים שחזרו בתשובה ואצלם אפשר לקבל ייעוץ מתון יותר על מה אפשרי לשלב מהחיים "של פעם" בלי לאבד את הצפון בעת ההתקרבות. נראה לי לכן שחשוב לא רק שהוא ימצא רב להתייעץ איתו אלא שימצא אם אפשר רב שבעצמו התגייר ומבין מה עובר על מישהו שחושב על התהליך הזה.

למעלה