יש לי שאלה..

חוי1993

New member
יש לי שאלה..

היי לכולם.. יש לי שאלה שאולי קצת מוזרה אבל זה מאוד מסקרן אותי.. אני צופה בהרבה סדרות וסרטים אסייתים בכלל וקוראנים בפרט.|
ושמתי לב שכמט לכל אחד/ת יש שלושה שמות.. ומעניין אותי אם אלה שמות ממש (כמו אצלינו יוסף חיים לדוג') או שזה גם שם משפחה ושם של האב כמו אצל הרוסים..
אמשח לקבל תשובה!!
תודה ושבוע מצויין לנו

SP93

New member
...

זה לא בדיוק שלוש שמות, ה"מילה" הראשונה זה השם משפחה כגון: קים,לי, פאק (ד"א אמא שלי פאק) אלו גם שלושת שמות המשפחה הכי נפוצים אצל הקוראנים כמעט חצי מהקוראנים חולקים שם משפחה זה לא שזה מסמל קרבה משפחתית כל שהיא, ואז השם הפרטי שמורכב משני "מילים".

חוי1993

New member
אהה..

ולמה השם הפרטי לרוב מורכב משני "מילים"? (אגב אתה קוראני?)

SP93

New member
...

אני לא בדיוק בטוח אבל אם אני לא טועה זה בגלל שה"מילה" השלישית בשם מסמלת את הדור כלומר אם למישהו יש אחים הוא יחלוק איתם את אותה "מילה" שלישית לדוגמא Jonghyun ו Sunghuyn, למרות לפי מה שהבנתי מנהג זה כבר לא בשימוש. וד"א אני למחצית קוראני וחצי רוסי.

שתי הברות של השם

יכולות להיות בנויות בצורה מסורתית או מודרנית. זה יכול להיות מילה בקוריאנית כמו שמות ישראלים רבים, וזה יכול להיות מורכב משתי סימניות סיניות, לכל אחת מהן יש משמעות, ולרוב יש גם משמעות רעיונית כשמחברים את שתיהן. למשל אם ניקח את הזמר/שחקן בי(ריין). השם שלו 정지훈, שם משפחה ג'ונג, שם פרטי ג'י-הוּן במקרה הזה זו לא מילה בקוריאנית אבל יש לו האנג'ה (/קאנג'י/אותות סיניות) שזה鄭智薰 (בדקתי בויקפדיה) אז 지(ג'י) זה 智, כלומר חוכמה/ידע, ו- 훈(הוּן) זה 薰 כלומר לצרוב, אני מניח שיש רעיון שלם מאחורי השם. אבל לאור העובדה שהו מנהל את עינייניו די לבד, יוצר בעצמו חלק מהחומר איתו הוא מופיע, ומצליח במגוון תחומים, חוכמה בטוח יש לו. במשפחות מסויימות אצל בנים יש מסורת לכלול הברה(סימנייה) מסויימת בשם הפרטי לפי מסורת משפחתית. לפעמים השם זו מילה קוריאנית. אצל בנות במיוחד זה יותר חופשי ואז אם צריך בוחרים סימניות סיניות סתם לפי הצליל. יש לי חבר ששמו ארון (הכוונה: אהרון, זו משפחה נוצרית) הכרתי מישהי ששמה 나다(נאדה) שזה לצאת אל העולם/ להיפתח/ להופיע, באנגלית היא נאלצה לשנות את שמה אחרי שגילתה את המשמעות בספרדית אז היא לקחה את האותיות באנגלית אן די, ויצא אנדי.

למעלה