יש לי שאלה

miss30

New member
יש לי שאלה

אבא שלי בן 60 היום אובחן לו התחלה של אלצהימר לפי הMRI שלפני שלוש שנים עדין לא קיבלנו אישור לMRI עדכני והפרופסור רוצה להתחיל בטיפול תרופתי אם האבחנה שלו לא נכונה האם הכדורים האלו יכולים לגרום נזק

ronnyw

New member
לא ברור מה השאלה...

אם אביך אובחן כחולה אלצהיימר, ואם נתנו לו תרופות לעיכוב המחלה (אין תרופות לריפוי אלצהיימר, רק לעיכוב ההתפתחות), הרי שעליכם לנהוג כמו עם כל תרופה שבעולם: לקרוא את העלון המצורף ולעקוב אחרי התגובות הספצפיות של אביך. לא לכל תרופה יש תופעות לואי, ולא כל אדם מגיב באותה דרך. יש תרופות עם תופעות לואי חריפות - אבל עדיין עדיף אותן על פני המחלה שאותה התרופה באה לרפא. ככה שזה לא מדע מדויק. לתת לו את התרופה לפי המינון שנקבע על ידי הרופא - ולעקוב... אגב, שני ההורים שלי לקחו תרופות לאלצהיימר במשך שנים ללא כל תופעות לואי. ן

miss30

New member
הוא עדין מאושפז

ובבית חולים מתחילים לו את הטיפול רציתי לדעת אם מגלים אחר כך שהאבחנה לא נכונה האם הכדורים יכולים לגרום נזק

miss30

New member
אני יודעת שזה נשמע קצת מבולבל

אני קצת בלחץ מזה הוא בסה"כ בן 60

בחורה יקרה, חיבוק ממני

אני מבינה אותך כמה שזה נורא פתאם לגלות דבר כזה ואביך אכן צעיר. אני מניחה שהמחלה מקננת בו כבר כמה שנים ורק עכשיו אבחנו אותה כבר שמתם לב בטח לתופעות של אלצהיימר כמו : שכחה, בלבול, שינוי באישיות ועוד ויש לשער שבבית החולים אבחנו נכון. בכל מקרה לא חושבת שיש איזה נזק אם ייקח את התרופות האלה כמו שדרורה כתבה לך הן רק מעכבות את התקדמות המחלה. אם יהיה לכם ספק אחרי שיבוא הביתה, תקחי אותו לרופא פסיכוגריאטר מומחה לנושא הזה תוכלי למצוא רשימת רופאים ומרפאות באתר העמותה "עמדא" ולפנות לפי האזור בו אתם גרים. גם בעלי בן 60 וחולה כבר די הרבה שנים, כך שהרבה צעירים וצעירות בגילך מתמודדים עם אבא/אמא חולים ואפילו גרים איתם בבית וזה בטח לא קל. אתם צריכים לתמוך ולעזור גם לאמא כמובן ויש גם קבוצות תמיכה במקומות רבים בארץ. שולחת לך חיבוק ענק שתצליחו להתמודד ולחיות באופטימיות ושמחה, ואת , תמשיכי בחיים שלך, זה הכי חשוב, טובה

למעלה