יש לי שאלה.

rachel437

New member
אני לא רוצה להעליב אותך

אבל כנראה שלא פתחת חומש מימיך, וְאִשָּׁה כִּי-תִהְיֶה זָבָה, דָּם יִהְיֶה זֹבָהּ בִּבְשָׂרָהּ--שִׁבְעַת יָמִים תִּהְיֶה בְנִדָּתָהּ, וְכָל-הַנֹּגֵעַ בָּהּ יִטְמָא עַד-הָעָרֶב. כ וְכֹל אֲשֶׁר תִּשְׁכַּב עָלָיו בְּנִדָּתָהּ, יִטְמָא; וְכֹל אֲשֶׁר-תֵּשֵׁב עָלָיו, יִטְמָא. כא וְכָל-הַנֹּגֵעַ, בְּמִשְׁכָּבָהּ--יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם, וְטָמֵא עַד-הָעָרֶב. כב וְכָל-הַנֹּגֵעַ--בְּכָל-כְּלִי, אֲשֶׁר-תֵּשֵׁב עָלָיו: יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם, וְטָמֵא עַד-הָעָרֶב. כג וְאִם עַל-הַמִּשְׁכָּב הוּא, אוֹ עַל-הַכְּלִי אֲשֶׁר-הִוא יֹשֶׁבֶת-עָלָיו--בְּנָגְעוֹ-בוֹ: יִטְמָא, עַד-הָעָרֶב. כד וְאִם שָׁכֹב יִשְׁכַּב אִישׁ אֹתָהּ, וּתְהִי נִדָּתָהּ עָלָיו--וְטָמֵא, שִׁבְעַת יָמִים; וְכָל-הַמִּשְׁכָּב אֲשֶׁר-יִשְׁכַּב עָלָיו, יִטְמָא. {ס} מדוע אתה נותן לי דרשה על שבעה נקיים? מה זה קשור לנושא, קודם לך פתח חומש, תראה שאתה בור ועם הארץ (אני לא רוצה להעליב אותך), חזור לפה והראה לכולם היכן כתוב בתורה שאישה נידה צריכה לטבול. אנחנו רק נדהמות שבורים ועמי ארצות שאפילו חומש לא למדו מימיהם, באים לפה לתת לנו מוסר.

גבעון 1

New member
את מחזירה אותי לימים עברו בבקשה

גמרא שבת סד: -"... אלא מה ת"ל והדוה בנדתה - בנדתה תהא עד שתבוא במים." סמ"ג - הוכיח מכאן שטבילת נדה מדאורייתא . רב האי - טבילה לנדה מדאורייתא מק"ו - ומה הנוגע במשכבה טעון טבילה שנאמר"והנגע במשכבה ירחץ במים"- היא עצמה לא כ"ש?! ר"ת - טבילה לנדה מדין מכלי - שנאמר אך במי נדה יתחטא - במים שהנדה טובלת בהן. רמב"ם - נדה, זבה ויולדת שלא טבלו במי מקוה הבא על אחת מהן אפילו אחר כמה שנים חייב כרת לפי שטהרתן תלויה בימים ובטבילה דהיינו אם טבלה תוך ז' ימי נדותה לא עלתה לה טבילה וכן אם לא טבלה לאחר ימי נדתה לא עלתה מטומאתה. טור: "אין האשה עולה מטומאתה עד שתטבול כראוי במקום הראוי ואחר ימי ספירתה." ב"י: - טבילה כראוי - לאפוקי אם טבלה לחצאין או שהיה בה דבר חוצץ. - מקום הראוי - מקום שיש בו שיעור המים הצריכים למקווה או שאין בו שום דבר מהדברים הפוסלים במקווה (ויתבאר בס"ד בסימן ר"א). - אחר ימי ספירתה - שאם טבלה תוך ימי ספירתה לא עלתה לה טבילה אפילו הוא מקווה ראוי - דהוי כטובל ושרץ בידו. טבילה לנדה היא דאורייתא וכך מופיע גם בשו"ע.

rachel437

New member
הבנת הנקרא

מי דיבר על התלמוד? דיברנו על התורה ושם הוכחת את בורותך, כותב התורה טרח לכתוב כי הזב המצורע וכל היוצא ממנו שכבת זרע חייב לרחוץ את גופו במים ומשום מה לאישה נידה הוא לא ציווה לרחוץ את גופה במים, במקום להודות בטעותך אתה מצותת לי מהתלמוד.

גבעון 1

New member
זאת אומרת

זאת אומרת שלא הבנת מה כתבתי... אין לי כוח להתווכח איתך, והנושא מגעיל אותי.... בכל אופן הדברים כתובים בתורה, בצורה כזו או אחרת. אם יש לך פרשנות אחרת על "מי נידה", או איך הנידה אמורה להיטהר לבעלה ספרי לנו, ונסי להוכיח מהכתוב לפי שיטתך גם בישול בשר בחלב לא כתוב בתורה כי רק כתוב "גדי בחלב אמו", אם כן תסבירי לי מה כל כך חשוב דווקא בגדי בחלב אם? עגל בחלב פרה מותר? תראי אני אמנם חרדי לשעבר והיום סוג של כופר וכ"ו וכ"ו אבל קראי עוד לא הייתי

rachel437

New member
זאת אומרת שאתה לא הבנת מה כתבתי

"מי נידה" כתוב על כלים לא על אישה נידה, כותב התורה מצוה על הצו והמצורע לרחוץ את גופו במים, אבל על הנידה הוא לא כתב שהיא צריכה לרחוץ את גופה במים, רבי עקיבא הוא זה שהחליט שאישה צריכה לטבול את גופה במים. אני מאמינה שהתורה נכתבה ע'י בני אדם וחז"ל נתנו לה פרשנויות שונות ומשונות. "לא תבשל גדי בחלב אמו" פעם ציידים כדי להוכיח את גבורתם בישלו גדי יחד עם אמו הלכה התורה ואסרה זאת, מדוע כותב התורה לא כתב "אסור לאכול בשר בחלב' הרי דיברה תורה כלשון בני אדם, או שרק לפעמים היא דברה כלשון בני אדם ולפעמים היא דברה בצורה לא מובנה. לא מעניין אותי אם אתה כופר, קראי או נוצרי אדוק, אתה כתבת שבתורה כתוב שאישה נידה צריכה לרחוץ את גופה במים וטעית, וכדי לכפר על טעותך אתה מאשים אחרים בבורות ומביא את פילפולי חז"ל.

גבעון 1

New member
לא ענית על שאלתי

המושג "מי נידה" מופיע במקרא לגבי כלים, וגם לגבי מצורע וכ"ו, נראה שבתקופת המקרא ידעו למה הכוונה המדוייקת.. ולכן לא היו צריכים לפרט, בערף כמו שאומר עכשיו "מים מינרליים" אנו יודעים למה הכוונה ייתכן שבעוד 3000 שנה לא ידעו למה התכוונו, לכן את צריכה להסביר מה לכלים ולנידה או ל"מי נידה". רבנו תם הסביר שאלו מים שנידה רוחצת בהם, וזה מאוד הגיוני, שהרי זה אמור ל"חטא" לטהר את הכלי, ואם נידה גורמת לטומאה כיצד מיים שלה יטהרו כלי? פרשיות הטומאה והטהרה הם חטיבה אחת במקרא, כשברור שיש טומאה מסוגים שונים הכוללים, גם נידה, וזבה, ויש טכניקה להטהר מהם. דרך אגב הטכניקה באופן כללי אינה שונה ממה שנהגו במזרח הקדום, טבילה, כיבוס בגדים, וגילוח.... כך שהפרשנות החזלי"ת מתאימה גם ללוגיקה המקראית... וגם למנהגי עמי קדם, מצריים, מסופוטמיה, ועוד... כך שא' עקיבא או חכם אחר לא המציא כלום.... זו הטכניקה, והיא הייתה ידועה בכל המזרח... השוני אצלנו הוא בהקשר למצוות התורה כמו שלך ידועה הטכניקה להוריד שערות מהרגליים.... ואת לא צריכה לפרט ומאיפה הוצאת את הפירוש על ציידים שהראו גבורתם? צייני מקור בבקשה

senhadrin

New member
בודאי שדם נידה שונה מדם רגיל,זה יכל

כל גניקולוג להוכיח לך,לכי תבררי פשוט,ומכווה שתשכילי

rachel437

New member
אל תשלח אותי לגינקולוג

הבא ראיה שדם נידה שונה מדם רגיל, אין שום הבדל בין דם היורד מהאף או מחתך בגוף לדם נידה. אני מבינה שקשה לך להודות שחז"ל טעו, אבל מה לעשות ואת המציאות אי אפשר לשנות.

גבעון 1

New member
נראה לי

בלי קשר לטענות המחב"ת, שבלי להעליב אותך את צריכה במילא לראות גניקולוג..... או שאת כבר בגיל המעבר?

7 נקיים בדרך כלל זה לא מהתורה

מהתורה אפשר לטבול 7 ימים אחרי תחילת הראיה, כולל הימים שהיא רואה בהם. מקרה חריג, זו הזבה. בתמצתיות וללא דיוק מלא, זבה זו אשה שראתה 3 ימים ברצף בשבוע שלאחר הטבילה תחת הגבלות מסויימות. ההקפדה לשמירת 7 נקיים, היא אפילו לא דרבנן אלא חומרא שבנות ישראל קבלו על עצמן (חומרא דר' זירא). נץבץ אני כותב מהזכרון, יתכן שאני לא מדייק לחלוטין

rachel437

New member
איפה כתבתי משהו על שבעה נקיים?

כתבתי על טבילת האישה במקווה.

senhadrin

New member
חומרא,לשמור נקיים כיון שאין היום בקיאים

אם הדם מהמקור,או זבה,לכן החמירו בנות ישראל ב7נקיים,אך טבילה היא מדאורייתא

nini132

New member
במגזר החרדי יש נטיה לחשוב

שיש עניין לא להזכיר בכלל נשים[אני מאמין שזה נובע משורש `התרחק מין הכיעור וגו` ` מה שמשנה את הדין כאשר מדובר בכוסית/tapuzforum/images/Emo3.gif] גם בהזמנות כתוב פלוני ורעייתו/tapuzforum/images/Emo201.gif כאילו אשתו היא טפלה לו... הוא חשוב, הוא ר` פלוני! היא? רעייתו /tapuzforum/images/Emo5.gif זה הזוי לחלוטין, זה חשיבה חרדית אופיינית... בואו נדמיין שאין נשים[מילא הן נחותות מהגבר, היהדות היא דת שובניסטית לגמרי.]

למעלה