יש לי שאלה...

אין שם1

New member
יש לי שאלה...

קצת קשה לי לדבר על זה אבל אני אנסה בכל זאת להסתכל על זה מהצד... אבא שלי, הוא כנראה האבא הביולוגי שלי, אבל קשה לי להגיד שהוא מתנהג כמו אבא נורמלי. אבל הוא לא ממש אשם, כי ככה גם הוא גדל. הוא חושב שאהבה מראים בכסף, ולכן מבחינתו לקנות לי חדר חדש, בזה הוא פתר את הבעייה וככה הוא מראה שהוא אוהב אותי. אגב, אני גרה בבית של ההורים עדיין ואני בת 22. הוא לעולם לא ישאל מה שלומי, איך בלימודים או בעבודה ומה מצבי החברתי. אני מניחה שאמא שלי מעדכנת אותו, אבל הוא לא יוצר איתי קשר. הקשר היחידי שיש בינינו, הוא כשאני מנסה ליזום ובד"כ ללא הצלחה. כי אם אני מספרת לו משהו הוא ממשיך לבהות בטלויזיה ולא להגיב. אז אני הולכת והוא זורק משהו כמו "יופי", שלא קשור כלל למה שאמרתי. הוא גם בד"כ צועק, מקלל ומתעצבן על כל דבר קטן. בקיצור, קשה לי מאוד להגיד שאני אוהבת אותו. אני פשוט לא. האם נראה לכם שיש קשר בין זה לבין העובדה שאני מתאהבת/נמשכת לגברים מבוגרים? למשל, המורה הפרטי שלי למתמטיקה (נשוי+כמה ילדים) ועוד כל מיני אנשים מבוגרים, חלקם בגיל של ההורים שלי. זה לא בדיוק נכון להגיד שאני מאוהבת בהם, אבל אני חושבת עליהם כל הזמן ומדמיינת דברים, ומחפשת את הקרבה שלהם. ולאו דווקא המינית, בכלל לא. מה הפיתרון לזה? אני די סובלת מזה.

גרא.

New member
מהמעט שכתבת,נראה כאילו אביך אינו

יודע כיצד להגיע אלייך כאב..אין לי ספק שהוא אוהב אותך על פי דרכו,אבל הוא חסר את המודעות הבסיסית לרגשות של אחרים,וכנראה אינו מסוגל להיות אמפטי,וודאי כלפייך.תגובות הכעס, הצעקות והקללות,משקפות אינטליגנציה רגשית אינפנטילית (ילדותית)..וכנראה שזו גם תצורת התגובה שלו כלפי אמך, ואולי גם משקפת את האינטארציה הבינאישית שלו במקום עבודתו.הסבות לכך,כפי שגם את הבנת,קשורות למשפחת המוצא שלו,ולצורת החינוך שקיבל בבית הוריו.. ומכאן גם הקושי לשנות אותה...ואפשר,אם הורייך רוצים בכך,לנסות לעשות כן בטיפול משפחתי מובנה. כנראה שאין קשר ,לפחות לא גלוי,בין מערכת הרגשות השלילית שלך כלפי אביך,לבין המשיכה שלך לגברים בוגרים יותר..משיכה כזו יכולה לבוא אמנם כנסיון לא מודע לקבל פיצוי על העדר דמות האב,כפי שאת היית רוצה שיהיה לך.אבל יכולות להיות גם סבות נוספות,שאותן אפשר לאתר או להבחין,בתהליכים של טיפול..לכן אי אפשר לפי שעה להציע לך פתרון,גם משום שהסבות למשיכה לגברים מבוגרים,עדיין לא הוגדרו.ואי אפשר לפתור בעייה לפני שמגדירים אותה.אבל גם מכיוון שהתנהגותו הבוטה של אביך,ניתנת ברמה זו או אחרת לשינוי.אם ורק אם הוא ירצה בכך.ואולי מילה לסיום,משיכה לגברים מבוגרים,אינה סטייה מינית,או מעשה מגונה..זוהי תופעה שכיחה,אולי לא נפוצה מדי,אבל קיימת,ומקובלת..לכן ללא קשר לאביך,את יכולה רשאית וחופשית לעשות מה בראש לך,ללא רגשי אשם.ובלבד שלא תעברי על החוק..

למעלה