יש לי שאלה....

erezsh

New member
חחח.. אם הייתי מקבל שקל, על כל פעם

שמישהו היה שואל את זה... הייתי יכול לקנות מסטיק!

פגעסוס

Well-known member
שאלה קלה...

משמעות החיים אכן נידונה אינספור פעמים במקומות רבים. לכן ישבתי וקראתי רבות מן האפשרויות הקיימות, ביצעתי חיתוכים והשלמות, ערכתי סקרים, ולבסוף הגעתי לתשובה אחת וחד משמעית והיא...

כלנית 2

New member
את יודעת מה../images/Emo4.gif

זו שאלה שמובילה אותי בחיי וכשתהיי לך תשובה.. אשמח אם תשלחי לי לתיבת מסר.... כי אני לא שייכת לפה... תהנו......

erezsh

New member
אבל ברצינות -

בשבילי משמעות החיים היא לחיות מספיק זמן כדי לגלות מהי באמת..

notafish

New member
התשובה הקלאסית../images/Emo19.gif

היא "42", על פי הספרים הנפלאים של דוגלאס אדאמס המנוח, "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה". וברצינות: לאדם הדתי התשובה ברורה - משמעות החיים היא לעבוד את הבורא ולמלא את מצוותיו. הפרטים תלויים באיזה בורא אתה בוחר להאמין (אלא שברוב המקרים, אנשים "בוחרים" את הבורא שהוריהם מאמינים בו). יש לתשובה הזאת כמה יתרונות: היא פשוטה וברורה, ובהחלט פופולרית. כלום מיליארדים של מאמינים לאורך אלפי שנים יכולים לטעות? אבל גם יש לה לא מעט בעיות. האם באמת קיים בורא? אם כן, האם "בחרת" בבורא הנכון? אם בחרת בבורא הנכון, האם אתה בטוח שהוראותיו פורשו נכון על ידך או על ידי כוהני הדת שבחרת לסמוך עליהם? ואפשר להמשיך עוד הרבה בכיוון הזה. לאדם שלא מקבל את קיומו של בורא כמובן מאליו, או לפחות לא של בורא אישי שציווה לפאר את שמו ולמלא אחר מצוותיו, המצב יותר מענין, כי במקרה הזה, על האדם להגדיר לעצמו מה משמעות החיים, ולפעול למימוש הגדרה זו. ברמה הבסיסית ביותר, המשמעות של החיים היא ליצור עוד חיים. זה מה שכל חיידק יודע בבירור, וחיידקים מהווים את הרוב המוחלט של היצורים החיים על פני כדור הארץ (עשרות מיליארדים של חיידקים לא יכולים לטעות, נכון?). ברמה יותר גבוהה מהשרצה ו"פרו ורבו", אין שום סימנים של "משמעות" מוגדרת על הטבע, לכן משמעות צריכה להיות ענין של החלטה או בחירה אישית או חברתית.

The_Mighty_Perr

New member
לא הבנת את הספר...

בס"ד 42 היא התשובה לשאלת היקום לא משמעות החיים!!! מישהוא קרא את 2 הספרים האחרונים שלו??? בברכה.. נ.ב. הוא מת וזה לא הוגן!

mmuse

New member
ספר ענק../images/Emo6.gif

42 זו התשובה. השאלה לפי מה שזכור לי כללה את כל העניין של היקום והמשמעות, אבל בשביל השאלה במפורט היה צריך לבנות מחשב יותר חזק
. ולא קראתי עדיין את שאר הספרים, אבל שמעתי שהם פחות טובים.

ajar

New member
לא יודע לגבי משמעות החיים אבל ..

אני יודע שטעם החיים הוא קוקה קולה

point618

New member
אין משמעות

מדוע שיהיו לחיים משמעות? על סמך מה אנו מעלים השערה כזו? לדעתי אין לחיים כל משמעות. ואין שום דבר בטבע שמצביע על כך שיש משמעות לחיים.

הוא מוסר ד"ש לכולנו

ומבקש להזכיר שאת המשמעות נבין רק בסוף כי יש דברים שניתן להבינם רק מהסוף להתחלה....

למעלה