יש לי שאלה

יש לי שאלה

אלוהים הוא הכל והכל הוא אלוהים, כולל אנחנו. הסבר מסויים שרווח בתחום הרוחניות, שמנסה לענות על השאלה "למה אנחנו כאן?", אומר שאנחנו חתיכות של אלוהים שהדרך היחידה שלו להתנסות בעצמו היא לפרק את עצמו לאינסוף צורות שיתנסו אחת דרך השניה. השאלה שלי היא, למה אלוהים היה צריך להתנסות בעצמו? איך זה שהוא היה צריך משהו? איך הוא לא קיבל את מה שהוא בלי הצורך לעשות זאת? הוא מושלם, אין לו צורך בחיים האלו או בחלום הזה או מה שזה לא יהיה. אם יש לו צורך במשהו משמע שחסר לו משהו.. וזה לא נשמע כמו אלוהים. אז.. למה בעצם אנחנו כאן?

כל מי שמנסה להסבי את אלוהים טועה במידה רבה

כי רובנו נותנים לו כל מיני תכונות, שאנחנו בעצמנו לא מסוגלים לתפוס ישות שיהיו לה תכונות כאלה. אני חושב שהגישה של אנחנו יוצרים את המשמעות של חיינו היא הגישה הנכונה. עלינו לבחור אייך לחיות את חיינו כך שהם יהיו משמעותיים וטובים לנו. עם זאת אני מאמין, שמרבית האנשים יתקרבו לחיים טובים יותר ומשמעותיים ככל שהם יתנו ערך ומשמעות לאנשים מסביבם. אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות זה ללמוד וללמד, ולשמחתי התברכתי בכך שאני מסוגלל ללמד בצורה טובה מאוד כל דבר שאני יודע. וזה מקום שדרכו אני מוסיף הרבה משמעות ואושר לחיי, וגם מעביר אותה הלאה. בברכה שפי

Galel

New member
תיאוריה

שאני בטוח שהיא לא שלי מקורית, אבל בטח אספתי אותה לאורך הדרך, וכששאלת זה מה שקפץ לי :) : תחשוב על גל, שהוא בעצם משהו מאוד חזק, מאוד כולל, כל הזמן זז בכוח לכיוון אחד, (ונניח שאין חוף להתנפץ עליו :)), ויש לו מטרה ספציפית (לא יודע מהי, אבל הוא זז לשם). אבל הגל הזה (גל יחיד), בעצם מורכב מהמון טיפות קטנות, שכל אחת זז לאיזה כיוון שבעצם בא לה, חלק הולכות למעלה, חלק למטה, חלק גם וגם, חלק לימין, חלק שמאלניות, אבל כולן ביחד מרכיבות גל. אין ספק שהגל גם מכוון חלק מהטיפות, דוחף יותר לימין, כשיש מאסה של טיפות שזזה לימין, דוחף יותר למעלה שיש מאסה של טיפות שזזה למעלה, אבל בסופו של דבר, כל טיפה עושה כרצונה. זה הכיוון הכללי, ועכשיו לטאטע :) הדתיים (טוב טוב, הברסלבים) אוהבים לצעוק "טאטע" שזה אבא, ולמה הדימוי של אלוהים לאבא? כי אבא תמיד אוהב את הילדים שלו ורוצה הכי טוב להם. אז אלוהים הוא לא אבא, אבל אני הייתי חושב על אלוהים כעל אהבה כוללת. אהבה של כל דבר לכל דבר: יש מישהו או משהו שהדבר היחיד שהוא עושה (סתם אמרתי הוא, שהפמיניסטיות לא יאכלו אותי...), זה לאהוב אותך הכי הרבה שאפשר. יותר מאשתך, יותר מההורים, וזה כל מה שהוא עושה, כל הזמן, אוהב אותך. ככזה, הדבר היחיד, היחיד היחיד שהוא רוצה שיקרה, זה שלך יהיה טוב. אבל לא רק טוב במובן החומרי (גם), אלא גם שתרגיש טוב, עם עצמך, עם הסביבה, שתאהב גם... לא לחינם כל (רוב) האנשים שחווים התגלות כזו או אחרת מדווחים על 2 תחושות עיקריות: אהבה לכל, ושיש תוכנית והכל יהיה בסדר... כל הדתות שאני מכיר מנסות לגרום לך להרגיש ככה כמה שיותר מהזמן : אהבה לכל, ושיש תוכנית... אבל, כמו שאמרתי, זו גישה אחת, בודדת, ואני כבר די הרבה זמן מנסה להגדיר לעצמי מה הוא אלוהים,ובמה אני מאמין... דיעה. אחת. מקווה שעזרתי בטיפל'ה. גלאל. נ.ב: דפקת שאלה הה? "למה בעצם אנחנו כאן" :)))))))))))))

למעלה