יש לי שאלה

פיק8

New member
יש לי שאלה

חברה שלי מועמדת לשירות לאומי. השאלה: היא יכולה למצוא מקום לשרת בו ואז לשאול את השירות הלאומי אם מותר שם או שהם מוצאים לה איפה?

gogoit

New member
היא צריכה לברר כמה דברים:

1) האם המקום הזה מקושר לעמותה שהיא רשומה אצלה?.... זאת אומרת אם היא מתכוונת להיות בעמותת שלומית לדוגמא לבדוק אם המקום תחת המכרז שלהם. 2) לבדוק בשלומית אם יש תקן במקום הזה... בשלב כזה שנה כמעט כל התקנים תפוסים אבל בכללי, לשאול אותם.

פיק8

New member
גוגואית . . .

תודה על התשובה. שאלות נוספות: במקרה שהמקום לא רשום אצל שלומית אבל הוא מתאים להתנדבות. מה אפשר לעשות? היא תגור איתי בשנה הבאה, לכן רציתי לשאול - כמה מקבלים לחודש? יש אפשרות לסיוע כלכלי כמו בצבא? יש אפשרות לעבוד? היא רוצה תפקיד של שירות קהל ותפקיד משרדי אז אני מניח שזה יאפשר לה לעבוד... תודה מראש - טוב לדעת שיש איפה לשאול את כל השאלות המטרידות. המשך שבת נפלאה

gogoit

New member
אני יענה לגבי מה שאני יודעת

להתנדב ולהיות מוכרת כשמרתת בשירות לאומי את יכולה לעשות רק דרך עמותה מסויימת. יש כמה. מקום לדוגמא שיש בו מכרז על עמותת שלומית, לא יקבל אותך אם את לא בעמותה שלהם.. לכן אם את ניגשת למקום מסויים ואת רוצה להיות בו את צריכה לגשת לעמותה שאליו המקום משתייך. אחרת לא תיהי מוכרת כמשרתת. לחודש זה תלוי במקום, תלוי בעמותה, כל מקרה לגופו. רק- מי שגר בבית (זאת אומרת שהוא דואג לכלכלה של עצמו) מקבל יותר.. מי שמקבל דירת שירות מקבל פחות- כיון שהעמותה\מדינה מסבסדים לו חלק מההוצאות. סיוע כלכלי אני לא חושבת שיש, וכדי לעבוד צריך להוציא אישור עבודה- אותה פרוצדורה כמו בצבא. מקווה שעזרתי, שבת שלום =]

למעלה