יש לי שאלה

noosh

New member
יש לי שאלה

תרגעי, רעות, לא במקום יום שישי
. אתם חושבים שהייתם יכולים ללכת להופעה של טורי בלי להכיר אותה? פשוט, יצא לי לדבר על זה היום עם חברים, שאינ יכולה ללכת להופעות של אמנים גם בלי להכיר אותם טוב. כאילו, זה לא כזה משנה לי, במיוחד אם זה אמנים מחו"ל שאני די בטוחה שהסגנון שלהם יתאים לי, ואז אני הולכת גם בלי להיות מעריצה שרופה (או לפחות להכיר חלק מהדיסקוגרפיה), פשוט כי אני לא רוצה לפספס את ההזדמנות הזאת, וזה די נחמד להחשף למשהו חדש. אתם חושבים שזה אפשרי גם בהופעות של טורי? לא מהבחינה הטכנית של לקנות כרטיס, אבל אתם יודעים, להחשף אליה ככה, כשלא מכירים את כל השירים שלה אלא רק בצורה שטחית כזאת? נראה לכם שזה מרחיק ממנה או דווקא עושה חשק להתקרב? הייתם עושים את זה?

אני מכירה כאלה שעשו את זה

שהלכו כי מסוגלים ללכת בלי להכיר, כי היו יכולים לאהוב את הסגנון, או כדי להתרשם מוזיקלית [בתור מוזיקאים חופרים ומלאי אגו בתחת וכו'] ובאשר לאם מתאהבים או נבהלים, זה כבר תלוי בבנאדם... למרות שהאמת שזה מבהיל ככה טורי ביג טיים אול את וואנס.. היא מאוד דבר שצריך לקחת לבד לעצמך ובקצב שלך. לא הייתי ממליצה להתחיל בהופעה איתה, צריך להיות בנאדם מאוד פתוח ובמצברוח מאוד מסויים
כאילו, אם מתחילים ככה אין לדעת איך זה יגמר... וחבל... זו דעתי המלומדת

אני פשוט חושבת על זה...

שכשלא הכרתי אותה [וכנראה שזה לא ככ רחוק אם אני עוד זוכרת טוב אה?
] היא באמת, באמת נשמעה לי מוזרה כשהייתי ממש קטנה כאילו, קטנה יותר ושמעתי דברים אחרים לגמרי כאילו אז זה יכול באמת להפחיד אנשים אבל אם אתה בא לזה מרצונך... זה יכול להיות שיא המגניבות ונגיד אני נורא בנאדם שקל לו להתאהב בדברים חדשים, בייחוד אם זו מוזיקת אינדי איכותית
אז... אני בטוח הייתי מתאהבת בה ונגנבת לגמרי מהחורפה שלה
זה בד"כ מה שקורה לי עם זמרות פסיכיות, ככל שהן יותר פסיכיות אני יותר אוהפת
...אבל שוב. מאוד תלוי בבנאדם ו.... כו'.

northern lad2

New member
קצת כואב לי להגיד אבל,

אני חושב שלא. אני לא אפרט פשוט אזכיר את כל הביקורות על ההופעה בארץ מפי אלה שלא באמת מכירים ומבינים את טורי: הם כתבו שההופעה היתה חד-גונית ומשעממת. למרות שכאחד שנסע גם להופעה בחו"ל במיוחד כדי לצפות בפלא, אני לא מסכים איתם בכלל, אני מבין את הטראומה בלראות אישה עם פסנתר, מנצנצנת, עושה תנועות מוזרות, צורחת, יורקת ומחליפה פיאות במשך כשעתיים....

חח, זה בדיוק מה שאני אומרת.

אני לא מבינה איך מישהו שלא מכיר אותה מעריך אותה וסוגד לה יכול בכלל להבין את זה... או מישהו שמשוגע לגמרי ואמור להיות טורי-פריק או הוא לא היה עד עכשיו...

רעוּת

New member
לא חושבת ../images/Emo4.gif

כאילו, בדיעבד והכל. נראה לי שהופעה שלה, למי שלא בא מוכן נפשית, זה יותר מדי overwhelming. שלא נדבר על המחיר

rfranko

New member
../images/Emo18.gifאוף, יש לי תשובה של סכיזופרחה

יש משהו שכמעט תמיד הפתיע אותי לטובה כשאני הולכת להופעות שלא היה לי מושג בהן והתחושה הזו של לגלות משהו חדש או להנות במקום שלא חשבת להנות - אחלה דבר אמכי אה.. לא מעט פעמים, כשהייתי בהופעה לא מוכרת... היה לי מוזר לראות את הקהל המעריץ, את הגרעין השרוף שמתלהב...לא תמיד הבנתי למה ותמיד שאלתי את עצמי, הגם אני ככה? הגם אני מתנהגת ככה בטורי? לרוב התשובה היתה כן
אבל כשזה מגיע לטורי... זה תמיד מרגיש לי אחרת ותמיד מרגיש נכון ובקשר להופעה של טורי... אני ממש לא יודעת אני חושבת שבטור הנוכחי בניגוד לטורים קודמים, הרבה יותר קשה להתחבר אליה בלי להכיר את הקונספט של הדמויות וכו, היא אוף.. כאילו אני נורא רוצה להאמין שהיא מדהימה עד כדי כך שכל אחד שיראה אותה ולא משנה באיזה מצב, ישר יפול מרגליו... אבל אני יודעת שזה ממש לא ככה וטורי היא ממש לא סוג הזמרות האלו [נו כבודן במקומן וכו] וחלק לא קטן מהקסם שלה זה הסיפור, זה לדעת מה עומד מאחורי אלבום שיר או רעיון מסויים שהיא מנסה להעביר. כן אני יודעת שהשירים שלה עומדות בפני עצמן ודי בהן כדי להעביר את המסר ובזה בעצם 'נשפט' כל אמן... נו אבל גם 3500 איש בהופעה לא הולכים ברגל... נו .. אוף איני יודעת אמרתי כבר שזו תשובה סכיזופרכית

shiray

New member
וואיי מזה השאלת דלתות מסתובבות עכשיו?!

האמת שאני גם הלכתי להופעות של אנשים שבקושי הכרתי... לפעמים שירים בודדים, לפעמים ממש שיר אחד, לפעמים גם זה לא, אבל בדר"כ הלכתי להופעות אינטימיות של אמנים כאלו... בגלל זהמוזר לי לחשוב על ללכת להופעה הזו של טורי, עם אלפי אנשים, כמה מטורפים מקדימה שרק רוקדים והמונים שצורחים את המלים, בזמן שאת טורי בעצמה קה להבין הרבה פעמים בלייב... אבל, מצד שני- כשהכרתי את טורי, זה בא לי בבום, ובכלל הגיע מסמלס לייק, שזה הכי לא קשור. שמעתי את השיר וישר התמכרתי ושמעתי עוד מלא מבולגנים. מההיבט הזה, נכנסתי לכל הקטע של טורי כמו למן הופעה- לא לפי אלבומים, בלי שום ידע מוקדם ובלי כלום, ועובדה שאני פה. אז אם זה אפשרי? זה אפשרי. האם זה מומלץ? ממש לא. כי הופעה זה טורי לוריד, זה מרוכז ודורש הסברים, ותכלס- מי שראה את ההופעה והתאהב, לדעתי יכל גם לשים במערכת את LE ולהתאהב. וכן, אני יותר אוהבת אותה בלייב מאשר באלבומים בדי 100% מהמקרים (חוץ ממתי שהיא שוכחת מלים ומשנה לי שורות קדושות בפרפל, כן?), אז אולי אולי יהיו אנשים שיתאהבו בה בהופעה, ואם הם היו שומעים אלבומים שלה היה לוקח להם יותר זמן, אבל התוצאה די היתה זהה... ואתם יודעים, זה מן מבחן אומץ לאוהבי טורי... לראות אם על ההתחלה אפשר לאהוב אותה עם נצנצים, גניחות, גרגורים, הצגות על הבמה... לנו זה עושה את זה, בטח יש עוד כמה שיכולים להתאהב בשמיעה ראשונה. מקווה. בשבילם.

gelrad

New member
זה תלוי באדם ובאומן...

לפי מיטב זכרוני (זה היה לפני בערך 15 שנה) הפעם הראשונה שממש שמעתי את המוזיקה של טורי היתה שמיעה רציפה של LE בווקמאן. וזה ישר תפס אותי... מצד שני עדיין כל שמיעה נוספת רק מעצימה את הקשר לשיר... לכן בכל מקרה ללכת להופעה של טורי בלי לדעת זה בזבוז, כי הקשר לשיר נבנה לאורך זמן... מצד שני אין עוד הרבה כמו טורי שצריך לטחון את השירים עד שהם מגיעים למקום המתאים להם בנשמה...

rfranko

New member
הו אותי היא תפשה בלי שהכרתי אותה בכלל...

וזו היתה שריטה ממבט ראשון... אבל יש הבדל בין גילוי פרטי בזמן ובדרך שנוח לך לבין 400 פאקינג שקל על הופעה של מישהי שאתה כלל לא מכיר

noosh

New member
בעקרון

אין לי בעיה ללכת להופעה של אמן שאינ לא כירה (או מכירה בערך), אם אני יודעת שהסגנון שלו פחות או יותר מתאים לי, ושהקהל יהיה עם אופי שמתאים לי. אם מדובר באמן מחו"ל, כמו שכתבתי, סביר להני חשאני אלך כדי לא לפספס את זה. אני כן לומדת מהופעות וכן מצליחה לקלוט ככה, אולי לא הכי טוב, אבל לפעמים זה דווקא פתח למשהו חדש וזה גורם לי לרצות להכיר ולהקשיב לעוד. עם טורי, לעומת זאת, נראה לי שזה יותר בעייתי. אני חושבת שאם הייתי הולכת להופעה הזאת בלי להכיר אותה יותר מדי, זה היה.. overwhelming. יותר מדי דברים בבת אחת, ולא הייתי יודעת איך לאכול את זה. זה היה מאוד גדול, בצורה מאיימת קצת, אפילו. אני חושבת שלא הייתי מבינה מה קורה פה. מה גם, שיש לה מגוון די רחב של סגנונות לשירים, ואני חושבת שאם לא מכירים פחות או יותר את פועלה של החבובה, קצת קשה להבין איך דברים מתקשרים. כשהולכים להופעה של אמן, זה בד"כ פחות או יותר אותו כיוון של מוזיקה. שירים שונים, אבל הסגנונות לא שונים מהותית. ככה אפשר פחות או יותר לדעת אם אתה מתחבר או לא. אני זוכרת שבהופעה, כשהיא נגנה את Code Red, חשבתי לעצמי שאם מישהו היה במקרה נקלע לאמפי הוא היה עלול לחשוב שיש כאן הופעת רוק, וזה די בא בניגוד לחוארז, נגיד, ובטח שלקטעי סולו שלה.

רעוּת

New member
תקראי את האותיות הקטנות למטה:

"לא מהבחינה הטכנית של לקנות כרטיס"

כן, אבל הקטע הוא שלא הייתי הולכת

להופעה של מישהו שאנלא מכירה כשהיא רחוקה ועולה כל כך הרבה כסף. כי תכלס, לא משנה כמה אמרו טורי איימוס וכמה כתבו שהיא מוערכת בכל כתבה, זה נורא יומרני להגיד "ברור שהייתי הולכת! אני צמאה לתרבות!" כי אף אחד לא היה משקיע מאמץ כזה בעבור שם שהוא שמע זה עתה לראשונה.

למעלה