יש לי שאלה...

vodopad

New member
יש לי שאלה...

אפשר שזה גם יהפוך לשירשור... קודם כל אתן קצת רקע כדי שתבינו במה מדובר.. בילדותי עברתי תקופה מאוד קשה עם אבי שהיה אלים. לפני 8 שנים הוא נפטר מהתקף לב.. רק לאחרונה בתקופה זו של כמה חודשים אני עצמי הגדולה השלמתי עם מה שהיה עם אבא, אך הילדה הקטנה שבתוכי כנראה שעדיין לא רוצה להבין ולהשלים עם מה שהיה עם אבא.. (הוא בכלל לא היה אלים מטבעו, הוא חשב שככה זה יהיה חינוך טוב, הבעיה היא שהוא היה אלים בכל מקרה וגם כלפי אימי).. בכל אופן יש לי חבר ולאחרונה היה לנו ריב קשה שבמהלכו הבנתי שבמשך כל השנים לא הרגשתי אהבה רומנטית. כלומר אני יודעת מה זו אהבה, אך לא במובן הרומנטי. האהבה שאני יודעת היא לעמוד לצד מישהו ללא תנאי, להיות איתו במצבים קשים, לתמוך בו, לעזור לו ולהיות לו למשענת.. היו לי חברים רבים ואף פעם לא אהבתי מישהו במובן של רומנטיות.. ואחרי הריב בכיתי כל הזמן הזה, ובוכה שכאשר אני מנשקת את החבר שלי אני לא מרגישה כלום בפנים, לא בחיבה, לא בהרגשה. כאשר אני חושבת עליו אני רק בוכה. וביחסי מין אני לא מרגישה כלום, מרגישה כמו מריונטה שמשתפת פעולה.. אז בכל אופן השאלה שלי היא, איך אפשר להרגיש ככה כלפי מישהו במשך שנתיים. איך אפשר לא להרגיש אהבה במובן הרומנטי? איך אפשר לאבד את זה? (סיפרתי על אבא, כי אני חושבת שאולי זה קשור לשאלה). רק שתדעו, אני מאוד רוצה להיות עם החבר שלי ואמי לא ידעה גם מה זו אהבה במובן רומנטי מפאת יחסים קשים ורק עכשיו היא מגלה את זה עם חברה החדש.. בבקשה תגיבו, ואתם גם יכולים להביע הזדהות אם אתם רוצים.. זה יעזור לי להבין שאני לא יחידה פה,, וכמו כן הייתי רוצה לדעת איך התגברתם על זה.. תודה על הכל!

לסלי

New member
הנה את!

אוקיי, מצאתי אותך בסוף ... כתבת: "איך אפשר לא להרגיש אהבה במובן הרומנטי? איך אפשר לאבד את זה?" כתבת שמעולם לא הרגשת אהבה רומנטית, אז זה לא שאיבדת את זה, אלא פשוט עוד לא גילית את זה בתוכך. לא מצאת עדיין את אותו אדם שייגרום לך להתאהב בו. אני לא כל כך יודעת איך את מגדירה לעצמך "אהבה רומנטית". מבחינתי, לפי ההגדרות שלי, זה כשאני נמשכת למישהו הן במישור הרוחני והן במישור הפיזי. מישהו שאני רוצה/משתוקקת להיות איתו. כתבת: "האהבה שאני יודעת היא לעמוד לצד מישהו ללא תנאי, להיות איתו במצבים קשים, לתמוך בו, לעזור לו ולהיות לו למשענת" - את שמה כאן דגש רק על הצד השני, אבל מה קורה איתך? מה קורה עם מה שאת מרגישה? איפה החלק שבו את נהנית? " אני מנשקת את החבר שלי אני לא מרגישה כלום בפנים, לא בחיבה, לא בהרגשה. כאשר אני חושבת עליו אני רק בוכה. וביחסי מין אני לא מרגישה כלום, מרגישה כמו מריונטה שמשתפת פעולה.. " אני לא רוצה להניח הנחות, ולכתוב מה אני חושבת הסיבה לכך שאת במצב הזה. אולי עדיף שאת תגידי בעצמך. האם אינך חושבת שאת ראויה לאהבה? טוב, מקווה שלא בילבלתי אותך. כתבתי מתוך תחושותיי ומחשבותיי.

vodopad

New member
אני רוצה להרגיש אהבה בדיוק כמו

בהגדרות שלך.. אני רוצה לראות שכאשר אני רואה את החבר שלי אני מרגישה משהו נפלא במישור הרוחני ובמישור הפיזי.. מה שאני מרגישה הוא רק תשוקה מינית, לא נלווה לזה שום דבר, רק תשוקה מינית. בקשר להגדרה שלי על האהבה, זהו, אני לא מרגישה שאני נהנית, אני כנראה לוקחת כל מה שקשור ליחסים כמובן מאליו, כאילו שזה ככה צריך להיות.. זה כמו שאת יולדת ילד ואת מבינה שאת צריכה לטפל בו, אך את לא מצרפת לזה את הרצון, את החוויה ואת האהבה ואת כל הרגשות שבגידול הילד ובטיפולו, את לא מרגישה שזה נס על כך שאת יכולה ללדת ילד ושיש לך ילד משלך שרק אוהב אותך ואת כל מה שאת רוצה לעשות עבורו הוא לאהוב אותו ולתמוך בו.. אז ככה כנראה אני מרגישה כלפי חבר שלי... בחיי כל הנושא הזה של האהבה כל כך מתסכל אותי.. בקשר למה שאמרת "האם אינך חושבת שאת ראויה לאהבה?" אני חושבת שאני ראויה לאהבה, ויש לי המון אהבה מהחבר שלי, ממשפחתי ומהסביבה. תמיד הרגשתי נאהבת, אך אני רוצה להרגיש רק שמחה, אושר, השתוקקות, רק רצון לאהוב ולא לבכות כאשר אני רואה את החבר שלי..

וודופאד את הפוכה ממני!

את אומרת שהיו לך חברים רבים ואף פעם לא אהבת מישהו במובן הרומנטי. אני כנראה רומנטיקנית ללא תקנה...אני לא יכולה לצאת יותר מפעמיים עם בחור שאין בינינו משיכה חזקה ורגש...נכון, לא מוצאים דבר כזה כל יום ובאמת הייתי תקופות ארוכות לבד מבחירה. גם ביטלתי אירוסין לא מזמן כי חשתי שזה לא ´זה´. אני לא מבינה מדבריך אם את רוצה להשאר עם החבר הנוכחי או לא... תראי מתוקה, זה בסדר גם להיות לבד. לא חייבים להתפשר כדי שיהיה ´חבר´.אני מכירה בחורות רבות שמפאת חוסר הבטחון שלהן חייבות חבר כי כך הן מרגישות יותר ´מכובדות´....אבל בעיני מי? בעיני החברה? שימי זין על החברה...האם את מסוגלת לכבד את עצמך כשאת נכנסת למיטה כמו מאריונטה? אם את חשה כך היום, מה יהיה עוד כמה שנים? אל תשקרי את עצמך...מגיע לך לחוות תשוקה ואהבה...ואם תחיי בתחושה שזה לא מגיע לך את תהיי אומללה. תתחילי לאהוב את עצמך ולדעת שמגיע לך שיהיה לך טוב! תתחילי לעשות עבורך דברים טובים! תשכבי עם בחורים שיטריפו אותך...בתחום הזה אצלי זו ללא הספק האיכות ולא הכמות קובעת. כמובן שיש הייחלקו על דעתי...אבל זה המצב מבחינתי. אני חיה בלי פשרות אני נמצאת רק עם מי שעושה לי טוב כי מגיע לי כי אני שווה את זה נאמר לך מפי מישהי שעברה בחייה התעללות נפשית ומילולית מאביה.... שהגיעה למצב שהיו צריכים לגרד אותה מהרצפה עם שפכטל.

vodopad

New member
אם היית אומרת את זה לפני שהייתי

מכירה את החבר הנוכחי שלי, אז כנראה הייתי עושה את זה.. אני מאוד רוצה להישאר עם החבר שלי, כאשר אחרי הריב הבנתי שאני לא אוהבת אותו מבחינה רומנטית וכאשר לסלי אמרה שכנראה עדיין לא מצאתי בחור שיגרום לי להרגיש מאוהבת רומנטית, התחלתי לשאול כל הזמן את עצמי מדוע אני בעצם רוצה להיות איתו אם אני לא אוהבת אותו מבחינה רומנטית. האם זה בגלל נוחות, או שהתרגלתי אליו, וזה ממש לא קשור לחברה (אני באמת שמה זין על החברה). רק שחשבתי שכל שלבי החיים הם כמו פעולות אוטומטיות, כגון מערכת יחסים, שיש ככה זמן שבו צריך להיות לך חבר, לעבוד, להתחתן, להוליד ילדים וכו´ והכל כמו דבר שמקובל לעשות בחיים.. הוא ואני היינו ביחד שנתיים, והוא עזר להבין דברים רבים והוא פתח דלת אל תוכי, דלת שלא ידעתי שהיא שם.. דלת שכאשר נכנסתי אלייה מצאתי המון תשובות על עצמי.. בגללו התחלתי לארגן מסע אל תוך עצמי, להבין את עצמי והתחלתי לקרוא ספרים רבים בנושא.. ולדעתי אלולא הוא כנראה שהייתי מגלה את זה מאוחר, אך בעיתוי לא מתאים.. איכשהו בתוכי יש רצון להישאר אותו, לכן אני מחפשת סימן ממה נובע הרצון הזה ואת זה התחלתי להבין לאחרונה.. אני מסכימה עם דבריך בקשר "תראי מתוקה זה בסדר להיות לבד". אני לאחרונה מתחילה להבין את זה. אך אני עדיין לא רוצה שניפרד.. זה כמו שאומרים, עם הזמן תלמדי לאהוב אותו, אז אני רוצה לעשות את זה, אני רוצה ללמוד לאהוב אותו.. והוא באמת שווה את זה, הוא בחור כל כך נהדר וטוב לב, ואין כמותו בעולם.. אני עדיין לא רוצה לדעת אם זה כבר לא "זה". אני עדיין רוצה לתת לזה צ´אנס.. פשוט אני רוצה להבין והפעם להתחיל דף חדש נכון, אחרת זה פשוט יחזור מעצמו.. אגב,נראה שאני כותבת כאן מסקנות במקום להסביר כמה דברים, אך זה איכשהו עוזר לי להבין כמה דברים. אני מאוד מודה ללסלי ולנטשה על התגובות שלכן, זה גרם לי להבין כמה דברים ואני כותבת את מה שהבנתי מדבריכן,, אני מבקשת שתמשיכו להגיב, זה חשוב לי... המון תודה..

ישנן חומות שמגינות לך על הלב

מלהיפגע שוב. החומות האלו נוצרו כתגובה להתעללות של אביך. את אהבת את אביך והוא אחזיר לך באלימות. לכן למדת שלאהוב ולפתוח את הלב זה מסוכן. מבחינה אנרגטית הלב שלך סגור. החסימות האנרגטיות, כל אותן רגשות כאב ופגיעה שעצורות לך בלב, לא מאפשרות לך להרגיש אהבה. האהבה נוכחת מסביבך אך היא לא יכולה להיכנס לליבך. הבכי שאת מתארת, ואני מתאר שיש בו עצב גדול, הוא אודות הרצון שלך כן לפתוח את הלב, לתת אמון ולאהוב.את מרגישה את זה ברגעים שבהם האהבה נכנסת פנימה ונוגעת לך בלב. הבכי הוא אחד הדברים שמשחררים את הכאב. אך עלייך להבין שזה נמצא בך, ואני חושב שאת מבינה את זה. אלו רגשות כואבים שעצורים לך באזור צ´אקרת הלב. יש לפתוח אותן ולתת לכל הרגשות והחוויות מן העבר לשתוף אותך, לכאוב את הכאב ואז לשחרר ולהרפות ממנו. THE ONLY WAY OUT IS THROUGH כאשר תעברי דרך אותן רגשות ותשחררי את הכאב תוכלי לחוות אהבה בלב, באופן אחר ונקי יוצר ממה שאת חווית עד היום. יש צורך בחוויה של איבוד שליטה ונתינת אמון במישהו כדי לאפשר לתהליך הזה לקרות. המישהו הזה צריך להיות מטפל או מטפל שיעזרו לך לפתוח את הלב ולהתמודד עם הרגשות הקשים שיעלו. גם אני מתמודד עם הנושא של לפתוח את הלב ולתת אמון. אני עברתי התעללויות פיזיות ומיניות בילדותי ובתוכי מוחזקים או היו מוחזקים רגשות מאוד קשים, שלא איפשרו לי לתת אמון באמת באף אחד, גם לא בעצמי. זה תהליך ארוך ועמוק שכל צעד בו מקרב אותנו עוד יותר למקום של אהבה ושמחה וחיים.
באהבה עמיחי

vodopad

New member
פגעת בול בנקודה..

זה כנראה מה שגורם לי לא להרגיש כלום כלפי חברי.. תיארת את זה באופן כזה שגרם לי להבין ואלה היו מילים ממש טובות, שכן אני לא טובה בלהסביר במה שמתחולל בתוכי.. אם תוכל להסביר, איך זה ללכת דרך הרגשות, איך אפשר לפתוח אותן, איך אפשר לכאוב (הרי זה כואב כל כך)ולשחרר אותן, איך אפשר לתת לכל הרגשות מהעבר לשטוף אותך? איך מאבדים שליטה, שכן אני רוצה לנסות קודם כל בעצמי, לתת אמון בעצמי, הייתי רוצה לעבור את התהליך הזה באמצעותי. (אני מודעת לכך שאני יכולה לבקש עזרה, אך קודם כל אני רוצה לנסות בעצמי. אם זה לא הולך אז אפנה למטפל..) תודה על הכל!

טוב אני אתן לך כמה טכניקות לריפוי

עצמי. הן יעזרו לך להגיע, לפתוח ולהתחבר לרגשות ולצ´אקרת הלב. מה שיעלה אני מזמין אותך לכתוב כאן או על דף ולשתף את מי שאת בוחרת לשתף. הקטע של לשתף הוא חשוב כדי לפתח אמון. לגלות את הלב שלך קודם לעצמך ואחר כך למישהו אחר או פה בפורום. תרגיל צ´י קונג לפתיחת הלב:הרימי את יד שמאל כך שתהיה בתשעים מעלות לגוף כף יד לכיוון הרצפה, והביאי את האגודל של כף יד שמאל אל הלב שלך. עכשיו הביאי את יד ימין מעליה בדיוק באותו אופן כמו יד שמאל. כאילו את נשענת על דלפק עם שתי הידיים בגובה הלב. זו התנוחה הבסיסית. עכשיו בנשיפה החוצה. הפני את כפות הידיים החוצה והביאי את כפות ידייך קדימה כך שכל אחת מהן תיצור חצי עיגול והן יפגשו קדימה לפנייך. בערך כמו תנועת שחיית פרפר. זה בנשיפה החוצה. עם השאיפה פנימה סובבי את כפות ידייך כלפי השמיים והביאי אותן בחזרה אל הלב. חזרי על כל התרגיל עוד עוד עד שאת מרגישה שנפתח לך הלב. זה מזרים אנרגיה אל מרכז הלב והאנרגיה מתפרקת דרך כפות הידיים. תני לכל מה שבא ועולה להיות והרגישי כל רגש ותחושה שעולה. כאשר את מרגישה שזה מספיק שימי את שתי כפות הידיים על הלב שלך אחת על השנייה. שימי לב לנשימה שלך מבלי לשנות דבר בה. התבונני בחזה ובבטן. הרגישי אילו רגשות נוכחים בך כאן ועכשיו. עכשיו כיתבי "כאן ועכשיו אני מרגישה....." כיתבי כל רגש ותחושה שאת חווה ברגע ההווה. תשתדלי לא לכתוב מחשבות ושיפוטים על עצמך ואחרים, רק רגשות, כל מה שאת מרגישה בכאן ועכשיו. אחרי שכתבת את כל מה שאת מרגישה תעני על השאלה "למה את מרגישה...מה שאת מרגישה?" כלומר תני לרגש למסור לך את סיבת קיומו. למשל את מרגישה כאב וחוסר אמון כי את מפחדת להיפגע, כי בעבר נפגעת כשאהבת את אביך והוא היה אלים כלפייך.ועכשיו זה גורם לך לא לתת אמון ולאהוב אף אחד. למשל דוגמה. ובחזרה לשאלה הראשונה "איך את מרגישה עם זה? עם הרגשות האלו ולשאלה הבאה האם את מוכנה למרות תחושת חוסר האמון לעשות משהו שבא ממקום אחר של אמון? כמו לשתף את החבר שלך ברגשותייך או לשתף אותנו במה שאת מרגישה. כאשר אנו מרגישים רגש שלילי ובוחרים לראות אותו להרגיש אותו אך לא לפעול מתוכו אז אנו משחררים אותו. הרגישי שהכיווץ והרגש הזה משתחררים מהמקום בגוף בו הם היו עצורים. ואז את חופשיה לפעול ממקום אחר יותר רחב יותר מאפשר לאהבה להיות נוכחת. עוד דבר שעוזר לפתוח את הלב זה להגיד תודה על הטוב שיש לנו בחיים. אפילו ברגע של החיבור לרגשות הקשים ביותר להגיד תודה על משהו טוב. זה לפעמים גורם לבכי וצחוק בו זמנית. זה חוויה משחררת ומרפאת. אני מקווה שזה יעזור לך, זה הכי טוב שאני יכול בצורה הזו. את יכולה לכתוב לי הודעה אישית ולתת לי את הטלפון אז אני גם יכול לעזור לך בצורה יותר טובה בטלפון. באהבה ובהצלחה עמיחי.

earth8

New member
עמיחי יקר ומקורי שכמוך

כל כך נהנית מהתרגילים שאתה משלח מעל דפי הפורום מידי פעם.
במידה ואני לא היחידה
אשמח ללמוד קצת יותר, אולי אפילו בצורה מעט מובנת יותר, כגון שרשור עם הנחיות לתרגיל ולאחריו שיתוף של חברי הפורום בחוויות שלהם מעשיתו, או משהו בסגנון.... אז מה אתה אומר? ומה אתם אומרים? אה, ועוד משהו סתם מסקרנות, מאיזה רקע אתה מגיע? צי קונג? הילינג? משהו אחר? בכל אופן תודה על מה שאתה מביא לכאן ליאור

יש עוד מישהו שמעוניין?

אני לומד עם מורה להילינג כבר 4 שנים. צתוכם אני מתרגל צ´י קונג כבר 3 שנים. לימודי ההילינג הם מאוד לא טכניים. הם מתרכזים בעבודה על ריפוי עצמנו. תהליך הריפוי מוביל להגשמה עצמית. אם מישהו אמור להיות מטפל הוא יהיה כאשר הוא ירפא את עצמו. אם הוא צריך להיות מה שהוא אחר הוא יהיה מה שהוא אמור להיות בדרך הטובה ביותר בהוא יכול להיות. עופר, המורה קורא לעבודה הקבוצתית שאני משתתף בה בראשית:"סדנה שהיא כמו רחם גדולה שמאפשרת מפגש עם מגוון האיכויות שלנו ולידתן אל המציאות." אני מתכוון לארגן סדנת היכרות עם העבודה שלו למעוניינים להיצטרף הוא רוצה לפתוח קבוצה חדשה, ואני רוצה לעזור לו בזה. מה שאני מביא זה הרבה ממנו וקצת מהלימוד האישי שלי של צ´י קונג ושאר התחומים שאני מתעניין בהם כמו ריפוי האדמה ושאמניזם. בשנטיפי העברתי סדנה של הילינג צ´י קונג שזה שילוב בין סגנונות הצ´י קונג שאני מכיר לבין דרך העבודה שלמדתי מעופר של מעגל ריפוי (SHARING). אני עוד לא מלמד קבוצות, אני מחכה לתחושה שזה קורה מעצמו ולא מתוך האגו שלי. "כאשר המורה מוכן המלמידים יבואו..." (חחחחחח בד"כ אומרים את זה הפוך אבל זה גם נכון ככה). טוב בקיצור אם יש עוד מעוניינים זה אפשרי...

earth8

New member
לפני שהשרשור הזה

נעלם לו מהדף הזה..... יש מעונינים???

למעלה