יש לי שאלה

יש לי שאלה

היום ביקרתי עם טופי אצל הו'ט להזכירכם טופי הוא מסוג שיצו. והוא המליץ לי לעשות לו הרדמה כדי לגלח לו את השערות מסביב לעיניים, וגם בתוך האוזניים.(הבנתי שזה לא ממש גילוח אלא תלישה) לא נשמע נעים בכלל!!. ועל הדרך לעקור לו 2 שיניים שלא נפלו ובמקומם כבר צמחו חדשות. נשמע לי מעט מזעזע מה דעתכם?? בכל מקרה אנחנו חיים בחו"ל והעסק גם לא ממש זול 180$ נשמע הגיוני??? מבין כל השאלות שנשאלו פה זאת האחרונה.. האם זה ממש הכרחי??? תודה מראש לעונים והנה לכם תמונה של הטופי (למי ששכח)..

בן כמה טופי?

ולמה להרדים לשם תספורת? הוא לא נחמד? לא יתן לך לספר אותו כשהוא ער? כך או כך, אני לא רואה סיבה להרדים כלב=לסכן את חייו לשם תספורת. לגזור את הפרווה סביב העיניים ואברי המין - חובה מבחינתי. אם הוא מתנגד, אני ממליצה להתייעץ עם מאלף כלבים (בד"כ יש עניין של דומיננטיות או פחדנות), כדי שלא תגיעי למצב של הרדמה אחת לחודשיים רק כדי לגזור כמה שערות.

תשובה

טופי הוא מאוד נחמד ומקסים עד שמנסים לגזור לו אפילו שערה אחת. הוא רגיש במיוחד אם נוגעים לו באזניים.(היום אפילו ניסה לנשוך את הו'ט שלו).. טופי מסתפר אחת לשבועיים שלשה אצל ספרית שנחשבת באיזור לטובה מאוד. הסיבה שהיא לא מצליחה לגלח לו ליד העיניים היא שהוא פשוט לא נותן!! וכשאני מנסה לגזור לו אני מסתכנת בביס מצידו.. לכן הו'ט המליץ על הרדמה, לי זה נראה יותר הרדמה לשם עקירת שיניים ועל הדרך גילוח.. אבל מה נעשה כשיצמחו השערות שוב?? טופי שמופי עושה צרות.... כולה מספריים מה הבעיה?? הוא רק רואה אותי מחזיקה אותם והוא נכנס ללחץ.. ושוב תודה.

לעבוד עם מאלף כלבים

כלב שמקבל עליו את המנהיגות שלך לא יפצה פה בעת תספורת. אני ממליצה למצוא מאלף טוב, ולעבוד על ההיררכיה בניכם. אם כבר מרדימים לשם העקירה, אפשר לגזור את השיער. לא לגלח!!!! זה מגרד ומציק. חבל. גזירה קרוב לעור+ להשאיר כמה מ"מ, זה מספיק. אם תעבדו עם מאלף כלבים, עד שזה יצמח כבר תוכלי לגזור את הפרווה לבד. בינתיים אני ממליצה לך לעבוד לבד על חיזוקים חיוביים (צ'ופרים) תוך כדי ליטופים ומזמוזים של האוזניים, הכרות עם המספריים, קירובם לפנים וכו' עד גזירה, כמובן בהדרגה. זה יקל עלייך, אבל לא יפתור את הבעיה הראשונית, לזה תצטרכי מאלף. לא אמרת בן כמה הוא.

למעלה