יש לי שאלה...

Yaron5000

New member
יש לי שאלה... ../images/Emo95.gif

שלום לכולם ! יש לי אחיין בן שנתיים ועשרה חודשים (אולי הוא קצת מבוגר לפורום אבל אני מנסה בכל זאת) והוחלט ע"י רופא להעבירו ניתוח להסרת פוליפים עקב קשיים בתהליך הנשימה דרך האף שגם מתבטא בנחירות בזמן שינה.. אשמח מאוד לשמוע אם יש למישהו מכם מושג לגבי הניתוח הזה לילדים בגילו ומהו הסיכון אם אכן קיים כזה תודה לכולם מראש ! יום נעים לכולם ! ירון

ronnieyuval

New member
אני מכירה ילד שעבר את זה

גם לו היו נחירות וקשיי נשימה, והסתבר שהיתה לו בעיית נשימה בשינה שגרמה לו להפסיק לנשום ולהתעורר כל כמה דקות, והוא פשוט לא היה ישן כמו שצריך בלילות בגלל זה. עלו על זה כשראו שבאופן שיטתי וקבוע הילד לא שומר על אחוזוני המשקל והגובה שלו, וירד בהם באופן דראסטי לאורך כמה חודשים. בנוסף הוא היה עייף כל הזמן וחסר אנרגיה. הרופא הפנה אותם לאיזו מעבדה לבדיקות ושם עלו על העניין הזה. בסוף באמת עשו לו ניתוח להסרת פוליפים ואולי עוד איזה משהו באף - אני לא זוכרת בדיוק מה זה. פגשתי אותו ואת אמא שלו כמה חודשים אחרי הניתוח והיא אמרה שהוא פשוט ילד אחר ושזה מדהים איך הוא השתנה מאז הניתוח. גם התחיל לעלות במשקל ונתן קפיצה בגובה, ועלה תוך חודשיים מאחוזון 10 לאחוזון 50, וגם בגלל השינה הטובה בלילות הוא פשוט קיבל אנרגיות שלא היו לו לפני כן. פשוט ילד חדש. לגבי סיכונים והשלכות - אני אישית לא הייתי מתייעצת בפורומים אלא ניגשת לרופאים המטפלים בילד ושואלת אותם את זה. זוהי שאלה לאיש מקצוע.

T noki

New member
קצת מידע:

התופעה נקראת Obstructive Sleep Apneש - הכוונה לחסימת נתיב האוויר בזמן השינה, לעיתים עקב פוליפים. הילד לא ישן טוב, מתעורר המון פעמים בלילה, אבל לא זוכר את זה, וקם עייף. הדבר משפיע על הגדילה ועל שאר הפעילויות במהלך היום. האבחנה נעשית בד"כ ע"י רופא אף אוזן גרון או ע"י נוירולוג - כל אחד מהם יכול להפנות למעבדת שינה. הניתוח פשוט ושכיח יחסית ונעשה בד"כ בגיל שנתיים-שלוש, כדי להשיג השפעה בגיל כמה שיותר צעיר. כמו בכל ניתוח גם בניתוח זה יש סיכונים, שעליהם כדאי לדעת מהרופא המטפל או מרופא א.א.ג, אבל הניתוח מונע נזק בהמשך, ובאופן כללי, לא מדובר בניתוח מסוכן במיוחד.

למעלה