יש לי שאלה

1שהוא2

New member
יש לי שאלה ../images/Emo92.gif

מותר לנו , כיהודים , לערער או למחות כנגד הבורא , למשל על החלטה שלו או על מה שברא לנו וכו'... ?

קטי30

New member
שהוא בתוך שאלתך טמונה התשובה

עצם זה שכתבת יהודים זה אומר שיש לך שמץ של מושג מה עומד מאחורי השם תואר הזה . וכי נראה לך הגיוני שיהודי ימחה או יביע מחאה או עירעור על זה שנתן לו את הזכות להקרא כך?? נראה לי חסר הגיון לחלוטין . יש משהוא בשאלתך שמזכיר ולו במעט את התקופה של אחרי השואה שבה זה היה אחד מהנושאים ה"חמים" אבל גם על זה יש תשובות לרוב וספקולציות לא פחות
יום טוב

lior02010201

New member
אתה בתור אדם (עזוב אותך יהודי)

לא יכול להבין את שלמות האלוקות. אם אתה יכלת להבין את ה' או שאתה בדרגה של ה' או שה' בדרגה של אדם (חס וחלילה) שזה ישר שולל תא כל האלוקות. העולם הזה נקרא עולם מהשורש ע-ל-ם, אנחנו עילמים פה ולא יכולים להבין מספיק. לכן זה לא נכון לערער או למכות כנגד הבורא כי אתה לא מבין כלום במה שהוא עושה, התוצאה של זה היא מסקנות לא נכונות וכתוצאה מזה מעשים לא נכונים. הרב זמיר כהן (מהידברות, אתר מצוין) נותן דוגמה כמו שילד קטן לא יכול להבין כשהוא קטן למה אבא שלו מכריח אותו לעשות כל מיני דברים שכמובן לטובת הילד רק הוא לא מבין את זה אותו הדבר אנחנו (הילדים) ואלוהים (האב של כולנו). הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך!

קטי30

New member
אהבתי ת'רעיון של אבא ובן

אפשר גם לקחת את הדברים כפשוטם וכי ראוי ונכון שבן יפקפק, יערער,או ימחא על התנהגות אביו או התנהלותו??? כשמסתכלים על זה ככה זה נראה כל כך פשוט והגיוני . ישר כוח ליאור

lior02010201

New member
אני רוצה שוב להבהיר

שהדוגמה שהבאתי היא דוגמה שלמדתי מהרב זמיר כהן מהידברות... שלא יהיו ספקות. אמרו חז"ל: כל המביא דבר בשם אומרו - מביא גאולה לעולם.

קטי30

New member
ונאמר אמן../images/Emo13.gif

מכירה אותו הייתי בכמה הרצאות שלו פעם

למעלה