יש לי שאלה...

יש לי שאלה...../images/Emo9.gif

אז ככה, יש לי שותף לדירה. הוא מדבר המון. בלי הפסקה. טוב קשה לי להגיד את זה בלי להשמע מתנשאת אבל מבחינה אינטלקטואלית הוא לא ממש ברמה שלי, וקשה לי עם זה נורא. כבר אמרתי לו כמה פעמים שאני לא וורבלית (הוא שאל אותי מה זה וורבלית, על משקל מה זה אותנטי מהדוגמניות) והוא פשוט לא קולט. אני עונה לו בכן ובלא ולא מפתחת שיחה והוא לא קולט. הוא אחלה שותף באמת והוא בחור ממש טוב ואין לי תלונות לגביו רק שידבר קצת פחות, טוב, הרבה פחות. מה אני עושה???

מכשפה מה את עושה? פשוט עושה

מחפשת לך שותף שמבחינה אינטלקטואלית מתאים לך ושיהיה ברמה שלך, אבל לא נורא אם הוא יהיה חרא של שותף, בחור גרוע ולא נורא אם יהיה לך הרבה תלונות אליו.
תגידי את רצינית? לא טוב לך תעזבי ואת בהחלט נשמעת מתנשאת.

למה לך להתעסק עם השותף שלך?

שיהיה אילם, חרש ופיסח העיקר שינקה ת'שירותים ולא ישים פתקים במקרר על האוכל שלו. תזרקי לו את טופס ההרשמה לאקדמיה לתחום הספרות והלשונאות אולי הוא יבין את הרמז.

גלי 1970

New member
בהחלט מתנשאת

אז הבחור לא יודע..קשה להסביר לו? מבלי להכיר אותו,אני בטוחה שישנם דברים שהוא יודע ואת לא,אין אדם שלא נוכל ללמוד ממנו משהו,ואם לא מתאים לך לגור איתו,חפשי שותף אחר

באסה לו

על כזאת שותפה... תראי מה זה, עם כל החכמה שלך ואת עדיין לא יודעת איך להתנהג איתו..אה?

D e c e m b e r

New member
היי מכשפונת..

2 הצעות לי אליך: 1. להסביר לו שלא בא לך לדבר ולא נעים לך לשמוע אותו כל כך הרבה, לא לרמוז ולא לענות בכן ולא (כי מן הסתם עד עכשיו הוא לא הבין שלא בא לך לדבר..) 2. כשהילדים שלי עושים הרבה רעש אצל אחי והוא בדיוק לומד
בזמן הזה אז הוא אומר "משחק השקט מ..ע..כ..ש..י..ו" -
(מי שמדבר ראשון נפסל)..והרי זה פלא, הם נאלמים וגם נעלמים לו מהאזור כדי לא להיפסל
חוץ מזה,
יש לכבד כל אדם באשר הוא
(גם אם הוא לא יודע את המילה וורבלית). אהה ועוד דבר, ההודעה לדעתי שייכת לפורום שותפים לדירה או משהו דומה, שם בטח יעזרו לך יותר.. (זהו, נדמה לי שסיימתי)

טוב, עונה לך עוד הפעם

כי לא הגעת לכאן לצורך משפט, אלא לצורך עצה... העניין הוא, שלא מצאתי רלוונטיות בין הרמה שלו ובין היותו קצת קדחן..:) ולכן זה שבחרת לציין את העובדה הזאת, ועוד לתת דוגמא שהיא אפילו לא משהו...כי "וורבלי" זה לא ממש מושג מדובר בשפה היומ-יומי... וזה עורר נגדך אנטי קטן, שהרגשת בתגובות כאן לעניין, יש אנשים שהם לא דברנים גדולים אבל הם כן מקשיבים גדולים, ולכן את יכולה לנהל שיחות של שעות עם אנשים שעונים לך רק בכן ולא, ועדיין יהיה להם עניין רב...אז הוא לא אמור להבין את זה... פעם הבאה שהוא קצת קודח בעתוי לא מתאים, חייכי בעדינות, ותגידי לו "ממי, אל תכעס, לא אישי, אבל אני מה זה זקוקה לשקט עכשיו.." תאמיני לי שהוא לא ייפגע. ואם את רוצה שזה יישמע יותר כללי, אז את יכולה לתת את הדוגמא הזאת עם נוסח משולב ב"חוק קבוע" נניח, ממי, כשאני באה מהעבודה אני צריכה ת'שקט שלי... או, ממי, בוקר זה מה זה לא זמן טוב לקדוח לי..

עדי2211

New member
תסבירי לו בדיוק את עמדתך.

במידה והדברים לא מסתדרים כפי שרצית.. זו מדינה חופשית..אין כאן חתונה קאטולית.. קומי ותחפשי שותף אחר.. הכי פשוט שיש.

יש לי תשובה...../images/Emo9.gif

(אולי...) קודם כל, הוא שותף ולא חתן מיועד כך שלדעתי רמת האינטלקט שלו לא מאוד רלוונטית... אגב, גמני לא מכירה את כל המילים הלועזיות שיש בעולם- מה שבהכרח לא מעיד על האינטיליגנציה שלי... אני מאוד מעריכה אנשים שלא מתביישים לשאול מה זה וורבלי או אותנטי ולא משחקים אותה כאילו הם מבינים.. לגבי מה לעשות, קודם אולי לדבר איתו בגובה העינים ולהסביר לו במילים פשוטות שאת צריכה את השקט שלך. הייתי מציעה לך לא לחכות לרגע שהוא יקדח לך ואז תתפרצי עליו והדברים יצאו בזעם, אלא לדבר איתו כששניכם נינוחים ורגועים... חוצמזה, אם זה לא עוזר והוא ממשיך לקדוח, את תמיד יכולה לנסות להתעלם. זה יכול לפגוע בו אולי, אבל זה גם יכול לעזור לו להבין שזה באמת מפריע לך. ובמקרה הכי גרוע, שכירות ושותפים הם לא חתונה קטולית. תמיד אפשר לחפש שותף אחר (אם זה אפשרי מבחינת החוזה) או לעבור דירה... ותזכרי שהוא רק שותף. לא יותר. יופי- נזכרת בערגה בחוויות עם שותפים...

shirygo

New member
זה שותף לדירה. ציינת שהוא בסדר בתור

שותף וזה מה שחשוב: שישלם בזמן, יהיה נקי, לא ירעיש עם מוזיקה ושלא יהיו לו חיות מחמד מגעילות (וזה אני אומרת בתור אחת שחובבת חיות). אף אחד לא מושלם, אם זה הפגם שלו, יחסית זה בסדר. מצד שני היית יכולה ליפול על מישהו שלא משלם או עושה מחששה בבית. אבל אם הדיבורים שלו ממש בלתי נסבלים בעינייך, תעברי דירה. לכל אחד יש את הבעיות שלו, השאלה מה את מוכנה לסבול ומה לא.

מדבר איתך המון??

יש בינכם קשר מעבר לשותפות, חברים/ידידים/מכרים? למה את נשארת לדיבורים שלו, לא שמעת על התעלמויות והעעלמויות? לא רוצה לדבר, לא מדברים, זה פשוט מאד. זה שותף שלך לדירה ולא לחיים, את לא חייבת לו דבר, מלבד מה שכן. מיותר להגיע לפסים אישיים, של ירידות וכו'.. זו בדיוק הסיבה שאני לא גרה עם שותפים ולא הייתי מוכנה בעבר (לאור נסיון קודם) לשקול זאת מחדש. לא צריך לעשות מזה סיפור גדול, זה יכול להיות מאד פשוט. זה צריך להיות מאד פשוט.

shelly1975

New member
../images/Emo6.gif בואי נאמר שאם זה היה

דייט הוא לא היה רואה אותי שוב. למעשה הדייט ה-1 היה מתקצר בגלל "מקרה חירום". אבל אם זה כולה שותף לדירה, מה איכפת לך מה הרמה האינטלקטואלית שלו. אז לא תהיו חברים אלא רק שותפים ברמה ביזנסית. so what

למעלה