יש לי שאלה
:

אלינה000

New member
יש לי שאלה ../images/Emo80.gif :

השאלה הזו בעצם יכולה לגעת בתחומי חיים רבים, אבל אני אשאל אותה בהקשר הבא:
האם אתם חושבים שכאשר אנו קוראים את ה"תחזית היומית" שלנו באסטרולוגיה
, אנחנו קוראים את זה ורואים איך פעלנו במשך היום (אם זה מדוייק) או שאולי אנו בעצם רואים איך נפעל ובעצם התחזיות האלו גורמות לנו לפעול על פי הן או לחשוב על עצמנו בצורה מסויימת דרך התת-המודע שלנו?

lmatan1

New member
שאלה טובה וחשובה,../images/Emo39.gif

זה כמו לשאול האם המילים כותבות אותנו או שאנחנו כותבים את המילים פעם היה איסור על תחזיות של קוסמים ויועצים מסוג זה, היום אין כמעט ידע שלא מגלים בלי שום בעיה, תראי איך תעשית הקמעות גורמת לאנשים שנאה והסכנה באמת היא שאנשים מעדיפים שמישהו אחר יגיד להם מי הם שהרי האדם עצמו יודע הכי טוב בעצמו ובמקום לחקור לבד כי כל הידע קיים ונגיש מעדיפים מתעמים של עצלות ללכת לידוענים ולקוראי כוכבים ומזלות,

EdisonGirl

New member
כן, לצערנו, אבל לא רק מעצלות...

זה יכול לנבוע גם מחוסר הערכה עצמית, לדוגמא, או מחוסר ביטחון עצמי או מפחד או מכל מיני סיבות אחרות (לפעמים גם סתם מתוך סקרנות).. בכל אופן, חשוב מאוד להוסיף, שלהורוסקופ ולרוב ניחושי העתיד תכונה מיוחדת (...): כותבים/אומרים אותם בצורה כזאת שחלקו הגדול של מי ששומע אותם יצליח להזדהות איתם ולהתאים אותם לעצמו. הם עובדים על ה"מיינד" של אנשים... הרי ההורוסקופ שמחברים לפי חלוקה ל-12 המזלות, הוא מאוד כללי יחסית לכ"כ הרבה אנשים שנולדו בכל חודש....

conatus return

New member
אסטרולוגיה אינה מדע...

בעבר חשבו שיש השפעה למצב הכוכבים על מצבנו אנו ושעל פי תרחיש התנהגות הכוכבים נוכל לנבא התנהגות או אירועים של בני אנוש מה שהופרך והתגלה כשגוי. אסטרולוגיה היא כמו תבלין שמתבל את החיים אבל בהחלט לא משהו שנסתמך עליו לא בפעולותינו היומיומיות ולא בהחלטות הרות גורל... אני יכול להציע כלי אחר שנקרא אינטואיציה. יש לנו את זה וזהו כלי טבעי שניתן לעשות בו שימוש בנוגע להמון דברים בחיים...

lmatan1

New member
הרי לכם מספר הוכחות חותכות,

האם ידוע לכם שיש השפעה ישירה של ההתנהגות שלנו על הקוסמוס, כדור הארץ מתחמם בגללנו ,שכבת מגן האוזון נסדקת ונפער חור שחור שיכול לשאוב את כל הכדור שלנו לתוכו,האם ידוע לכם שבכל יום שעובר אנחנו במו ידינו מקרבים לעצמינו את הקץ ,האמת שיודעים שצריך לתקן ואפשר לתקן אבל מעדיפים להמשיך כרגיל עד כאן אלו הם עובדות אז למה שלא תאמינו שזה פועל גם הפוך כלומר שהקוסמוס קרי מצב הכוכבים משפיע גם עלינואם תערכו לעצמכם מפה אסטרולוגית אישית מדויקת תבינו כמה שאתם שקופים ומסלפים את המציאות מבחירה של נוחיות שלנו,

Grimsom

New member
הפרכת האסטרולוגיה

לא ידוע לי שהרעיון של השפעה של כוכבי הלכת על מהלך חיינו הופרך אי פעם (אני אשמח לקבל הפנייה אם כן). למעשה, ידוע לי על שני ניסויים שהצליחו להראות מתאם בין התנהגות כוכבי לכת אחרים להתנהגות אלו החיים בכוכב הלכת שלנו - באופן שונה לגמרי ממה שאסטרולוג היה חוזה: מאמר אחד נמצא במקראה בעריכת פטריק גרים, philosophy of science and the occult; השני מאוזכר במאמר של פילוסוף המדע פיירבנד שמופיע באותה מקראה (למעשה, מדובר בפרק מספרו Science in a Free Society) - מצטער, לא ידוע לי על מיקום של המחקרים ברשת. מכל מקום, נראה לי שקריאת התחזית האסטרולוגית בעיתון עשויה להשפיע על האופן בו נפרש את האירועים שקורים לנו, על הסיפור שנבנה אודותם.

lmatan1

New member
גרימזון שלום אתה מדבר על מחלוקת,

אני מדבר על איחוד זה ששני אנשים כתבו באופן שונה על אסטרולוגיה, לא בהכרך מפריך את האסטרולוגיה הרי כל אפשר להפריך ככה את כל המדעים, תחשוב טוב אתה בעצמך ,חוץ מהפרושים שהמח שלך מפרש לך לדעתי בסילוף המציאות ,האם אתה חושב שיש השפעה של הכוכבים על חיינו כן או לא, ואם הגעת למסקנה שאין השפעה של הקוסמוס עלינו,האם אתה חושב שאתה מעין אלוהים כל יכול שממציא את העולם מחדש,ומטיל ספק בכל דבר אשמח לתשובתך שאפשר להפריך אותה גם,

Moridin

New member
אתה טרול. יותר גרוע מכך, אתה טרול

טיפש שמאמין במה שהוא אומר, שזה בלתי נסלח.

lmatan1

New member
עכשיו כשאתה יודע מי אני אולי,

תגיד מי אתה והכל יבא על מקומו בשלום,

conatus return

New member
איצטגנינים

אני מביא פה ציטוט מתוך ספר : "אנשים נבונים, שהיו מכונים אסטרולוגים, ידעו לנחש מראש מתי יהיה ליקוי חמה או לבנה. היכן יהיו הכוכבים בזמנים שונים של השנה ומאורעות רבים אחרים הנוגעים לגופים השמימיים. בני האדם האמינו בתמימותם, כי מאחר שאסטרולוגים יודעים לנבא מראש על פי הכוכבים מאורעות שיארעו בשמים, בוודאי יידעו לנבא מאורעות בחיי בני אדם. עד לפני כמה מאות שנים היה לכל מלך אסטרולוג שלו ובעצתו היה שואל בכל העניינים החשובים. כיום אנו יודעים כי למצכבם של הכוכבים או של כוכבי הלכת אין כל השפעה על חיינו."

lmatan1

New member
חכם שכמוך דבר בשם עצמך,

ציטוט ממך אני מבין שאתה לא תמים,ואוכל כל מה שמספרים לך מאז האיצטיגנינים האסטרולוגיה התקדמה כמעט לרמה של יתר המדעים הנחשבים בעולם עד היום אנשים מבוגרים לומדים ומישמים את הידע האסטרולוגי חוץ מחכמים כמוך שיודעים הכל יותר טוב מכולם ומטילים ספק בכל אם אין השפעה של הכוכבים על חיינו אזאולי תגיד לי במילים שלך האם יש משהו קדוש בעינך או שהכל פסול וחסר תכלית ,

Grimsom

New member
אסטרולוג לכל מלך

הצלחתי למצוא באינטרנט את אחד המחקרים עליהם דיברתי, הדן במיקומו של מאדים במועד לידתם של ספורטאים (הקישור הראשון). במהלך החיפוש נתקלתי בעוד מחקר, הבוחן את השפעתם של גופים שמימיים על תופעות מטאורולוגיות (הקישור השני) - אבל אותו טרם הספקתי לקרוא לעומק, כך שאני לא יודע מה הוא באמת שווה. מכל מקום, אני לא רואה בציטוט שהבאת ראיה מספקת לכך שהתיאוריה בדבר התאמה בין תנועות כוכבי לכת לאירועים ארציים הופרכה - הוא אינו מציין כיצד בוצעה הפרכה זו (ולכן אי אפשר לבחון אותה). למען האמת, קשה לי לראות איך אפשר להפריך תיאוריה כזו - על מנת לעשות זאת, יצטרך החוקר לאסוף מידע על כל תנועות כוכבי הלכת ולבדוק התאמה לכל התופעות על פני כדוה"א.

מחקר?

אני חושב שהשרלטנות היא די בנאלית וקלה לזיהוי. זאת לא בעיה לכתוב כל מני תחזיות מעורפלות בסגנון "בקרוב תפגוש אנשים חדשים" או "זאת הולכת להיות תקופה לא כל כך מוצלחת בתחום הפיננסי". העובדה היא שאם האסטרולוגיה הייתה מדע, זה היה היגיוני שהיו נוצרות בה אסכולות שונות ודרכי חשיבה שונות. אך מה הפלא? אצל השרלטנים יש מקום לכולם, כולם יכולים להיות צודקים. עכשיו בוא נזניח את הכוכבים לרגע ונתמק בטיעון האמיתי של האסטרולוגיה, אנשים שנולדו באותה תקופה בשנה. צפוי שיהיו להם תכונות דומות ויקרו להם אירועים דומים בחייהם. את עניין התכונות אני דווקא לא פוסל כל כך מהר כי יכול להיות שישנה השפעה עקיפה כלשהי, אבל אירועים? זה מגוחך. עובדה שאף אסטרולוג אינו מוכן לנסות לחזות את העבר שלך, לפי המפה האסטרולוגית שלך - בכדי לאמת את העניין.

lmatan1

New member
אחי מה שלומך אני שמח לפגוש אותך,

אולי אני בוטה אולי אני שונה אבל אני עומד יציב מאחורי המילים שלי אני מחיחס לידע הטהור בלבד, אני אפילו לא זוכר שמות של אנשים חכמים, וגם אני לא חשוב לצורך הענין הידע האנושי קיים לפני שאנשים למדו אותו ולא להפך, אנחנו משיגים את הידע שלנו ממה שקיים ממילא ולא ממציאים שום דבר חדש מהותי וגם אני לא המצאתי כלום הכל כתוב נקודה, מי שפותח את ליבו מאפשר לידע להיכנס, מי שסוגר את ליבו לא מאפשר לשום ידע להכנס,

erezsh

New member
זה דווקא נראה כאילו

המדידה לא הייתה הגיונית, אז הוא החליט להביט מקרוב..

Grimsom

New member
האם אסטרולוגיה כמדע היא מן האפשר?

אני לא חושב שמרבית האסטרולוגים הם שרלטנים - למיטב התרשמותי הם באמת מאמינים בתחום העיסוק שלהם וביכולתם לחזות תופעות. יצא לי גם לשמוע על אסטרולוגים שחוזים את העבר שלך - כלומר, מספקים לך מידע על העבר שלך ועל ההווה שלך על סמך מפה אסטרולוגית. לא כולם מסתפקים בניסוחים מעורפלים - יש כאלה שנוטים לניסוחים מדוייקים ואישיים יותר. ההבדל ממדע, לדעתי, הוא ביחס לטעות. אסטרולוגים, עד כמה שידיעתי מגעת, לא נוטים לאסוף בשיטתיות את תחזיותיהם המוטעות ולהסיק מהם מסקנות באשר לתיאוריות שלהם - בין אם הם ממסמסים את הטעות, ובין אם הם פשוט ממשיכים הלאה. כמו כן, אין שום מאמץ רציני מצדם לשלב תיאוריות אסטרולוגיות בתוך תיאוריות מדעיות ממוסדות. אני מאמין שאפשר לבנות מדע אסטרולוגי, שיעסוק בהתאמות בין מיקומי הגופים השמימיים להתרחשויות על כדוה"א (אם למישהו יהיה איזשהו אינטרס לעשות את זה) - אבל זה לא מה שעושים אסטרולוגים כיום.

אני חושב שאתה סלחן מדי.

אסטרולוגיה כמו דברים רבים אחרים בסגנון (קלפי טארוט, קריאה בקפה וכו') היא שרלטנות (בין אם אלו שעוקבים אחריה מאמינים בה או לא). "יצא לי גם לשמוע על אסטרולוגים שחוזים את העבר שלך - כלומר, מספקים לך מידע על העבר שלך ועל ההווה שלך על סמך מפה אסטרולוגית. לא כולם מסתפקים בניסוחים מעורפלים - יש כאלה שנוטים לניסוחים מדוייקים ואישיים יותר." אני חושב שאם האסטרולוגים היו מצליחים באמת לעשות מה שאתה כותב כאן אז היחס לאסטרולוגיה היה רציני הרבה יותר, אני לפחות לעולם לא שמעתי על אסטרולוג שמסוגל לעשות זאת.

למעלה