יש לי שאלה

דנה1

New member
יש לי שאלה../images/Emo53.gif

האם גלולות (למניעת הריון) מזיקות (לטווח הקרוב ולטווח הרחוק במיוחד)? תודה.

לגבי גלולות להיריון

שלום לך דנה ראשית אציין כי לא לכל אישה מומלץ ליטול גלולות למניעת הריון. ישנן נשים שעקב בעיות רפואיות אלו או אחרות השימוש בגלולות לא מומלץ. כמו לכל תרופה גם לגלולות למניעת היריון יכולות להיות תופעות לוואי. בטווח הקצר או המיידי זה יכול לגרום לבחילות, סחרחורות, כאבי ראש ולעיתים רחוקות יחסית גם לתגובה אלרגית. בטווח הארוך, הנפוצות יותר מבין תופעות הלוואי האפשריות הן: 1. עליה של הכולסטרול. 2. חוסר בויטמין B12 ובחומצה פולית. 3. מחזור חדשי ארוך יותר. 4. הגדלה של החזה. כמובן שאין זה אומר שכל תופעות הלוואי יופיעו אצלך. למעשה יכול להיות שבכלל לא תסבלי משום תופעת לוואי. פשוט צריך להיות מודעים לתופעות שיכולות להיות ולהיבדק מדי פעם. בברכה ישראל

ממתי

New member
במיוחד יש לשים לב בנערות/נשים

עם הסטוריה משפחתית של קרישת יתר ולמעשנות. לא חסרים סיפורים על נערות שסבלו מגורמי סיכון אלה נטלו גלולות ונגרמו להם קרישי דם. במספר מקרים (בודדים ונדירים) נערות נפטרו מקרישים שחסמו כלי דם במוח ו/או בלב. ייעוץ עם רופא ובדיקה - חובה

פומפיה

New member
לא מכירה כמעט רופאים מגדילי

ראש. מה אני כן מכירה ? אני כן הכרתי מישהי שנפטרה בגיל 21 בערך מסיבוך שכזה בגלל גלולות, למרות שהיא היתה במעקב אצל רופא נשים. אני כן שמעתי ( ממקור "מוסמך" ) על בחורה שלקחה גלולות באופן סדיר ולא ידעה שכשלוקחים אנטיביוטיקה אין אפקט לגלולות ועקב כך נכנסה להיריון. היא היתה מאוד צעירה, וכשאין מי שיזהיר אותה (רופא הנשים ו/ או הרופא שנתן לה מרשם לאנטיביוטיקה. אולי אפילו רוקח יכול להגדיל ראש, גם אם זה לא באחריותו) - זה מאוד פסול בעיניי. מעבר לכך, אני חושבת שיש נטייה כללית של יותר מדיי בעלי מקצוע ( בגלל צורת התשלום במקומות מסוימים, בין היתר ) לזלזל במטופל ( ע"ע התחקיר של כלבוטק שלפיו שינניות בש.ל.ה שמאיצות במטופל ומזמנות לעוד ועוד טיפולי המשך מיותרים כי כל תור משמעו עוד כסף לכיסן הפרטי ). לתת מענה משתלם יותר לכיסם (לאו דווקא לגופם) ולא תמיד לספק הסבר. אולי הם חושבים שלא נבין (חלקנו יכולים היינו להתקבל לרפואה, פשוט לא רצינו, כך שישכחו מזה) אולי הם חושבים שאנחנו מעדיפים לעצום עיניים ולא לדעת את האמת (רובנו לא), אבל מסתבר שאנחנו צריכים להעלות את השאלות, ליזום בדיקות, ולסמוך בסופו של דבר ( בעיקר ) על עצמנו. מואה.

ממתי

New member
על הוראות שימוש ואזהרות

קודם כל, המלצה כללית: לא לוקחים שום תרופה, גם לא תרופה ללא מרשם, מבלי לקרוא קודם את העלון לצרכן. על רופאים שרושמים גלולות סתם כך ללא בדיקה אני יכול רק להגיד יש רופאים ויש רופאים. במצב האופטימלי הרופאים הרושמים את התרופות אמורים לשאול לגבי רגישויות ותרופות אחרות הנלקחות ע"י הפציינט כדי להורות על שימוש נכון בתרופה ובמקרה הצורך להחליפה. באותו מצב אופטימלי, גם הרוקח המנפק את התרופות אמור להבהיר למטופל את השימוש הנכון בתרופה לרבות אזהרות ותגובות בין-תרופתיות. אבל אנו לא חיים במצב אופטימלי. כמה פעמים אנו נתקלים בלקוחה שרצה לתוך בית המרקחת מושיטה את המרשם ואומרת "מהר תן לי את התרופה כי אני חונה בחניה כפולה/השארתי את הילדה באוטו/המונית מחכה לי וכו´ וכו´". אכן יש בעיה קלה בשילוב בין אנטיביוטיקה מסוג מסויים לגלולות. מדובר בעיקר על אנטיביוטיקות מסוג טטרציקלינים ששני הסוגים הפופולריים במשפחת אנטיביוטיקה זו רלוונטים לצעירים/צעירות. הראשון הוא המינוצין/מינוציקלין. אנטיביוטיקה שנרשמת לרוב ע"י רופאי עור לטיפול בפצעי בגרות (אקנה) שהזדהמו. השני הוא הדוקסילין/דוקסיתרים שנרשם בין השאר גם למניעת מאלריות במקרים שהנוסע מגיע למקומות שהחידק פיתח עמידות ללאריאם (LARIAM) או שהנוסע אני מסוגל ליטול את הלאריאם. את ההסבר על המעגל האנטרו-הפאטי (הסיבה שבגללה אנטיביוטיקה פוגעת ביעילות הגלולה) אני משאיר למנהל הפורום.

למעלה