לא מכירה כמעט רופאים מגדילי
ראש. מה אני כן מכירה ? אני כן הכרתי מישהי שנפטרה בגיל 21 בערך מסיבוך שכזה בגלל גלולות, למרות שהיא היתה במעקב אצל רופא נשים. אני כן שמעתי ( ממקור "מוסמך" ) על בחורה שלקחה גלולות באופן סדיר ולא ידעה שכשלוקחים אנטיביוטיקה אין אפקט לגלולות ועקב כך נכנסה להיריון. היא היתה מאוד צעירה, וכשאין מי שיזהיר אותה (רופא הנשים ו/ או הרופא שנתן לה מרשם לאנטיביוטיקה. אולי אפילו רוקח יכול להגדיל ראש, גם אם זה לא באחריותו) - זה מאוד פסול בעיניי. מעבר לכך, אני חושבת שיש נטייה כללית של יותר מדיי בעלי מקצוע ( בגלל צורת התשלום במקומות מסוימים, בין היתר ) לזלזל במטופל ( ע"ע התחקיר של כלבוטק שלפיו שינניות בש.ל.ה שמאיצות במטופל ומזמנות לעוד ועוד טיפולי המשך מיותרים כי כל תור משמעו עוד כסף לכיסן הפרטי ). לתת מענה משתלם יותר לכיסם (לאו דווקא לגופם) ולא תמיד לספק הסבר. אולי הם חושבים שלא נבין (חלקנו יכולים היינו להתקבל לרפואה, פשוט לא רצינו, כך שישכחו מזה) אולי הם חושבים שאנחנו מעדיפים לעצום עיניים ולא לדעת את האמת (רובנו לא), אבל מסתבר שאנחנו צריכים להעלות את השאלות, ליזום בדיקות, ולסמוך בסופו של דבר ( בעיקר ) על עצמנו. מואה.