יש לי שאלה..

Lady Spring

New member
רק עכשיו ראיתי את ההודעה ../images/Emo18.gif

כמו שאמרה בלה, מצב של קטונים ברמה גבוהה זה מצב שמאד מסוכן לגוף. מעבר לנטילת אינסולין חשוב מאד לשתות !!!!!!!!! הרבה. אי שתיה גורמת למצב של חמצת בגוף ולמצב של התייבשות. רמה גבוהה של קטונים מחייבת אשפוז לשם קבלת נוזלים. אנא הזהרו ושתהיה לכם שנה טובה ומאוזנת.

לזר

New member
בבקשה בזהירות עם האישפוז...

אגב קטונים, רב הציבור הסוכרתי לא בודק נוכחות קטונים בשתו. זו בדיקה שבעבר עשיתי גם אני (ותיקי הסוכרת), כי לא היו מכשירים למדידת סוכר בדם זמינים לכל אחד. רוצה לומר לכם, שקטונים יש גם לחולים ללא ידיעתם. ידוע שהקטונים מופיעים בשתן לאחר שעוברים 180 רמת סוכרץ אני בטוח שרובכם עוברים את ה-180 מדי פעם (לא רוצה לומר כל יום), אז מה? יש לכם קטונים. למה שלא תתאשפזו? כדי לדייק, אגיד זאת יותר מדויק: אם יש צירקולציה של אינסלין בגוף יתכן שלא יהיו קטונים אף על פי שעוברים את ה-180. לעומת זאת, אפשר שיהו קטונים לטייפ 2 גם כאשר הוא לא עובר את ה-180. זה מאוד אישי. ככל הנראה אנו מחוברי המשאבה לא סובלים מקטונים כי תמיד יש לנו אינסולין זמין בגוף. זו לא מילה אחרונה, אבל היא נכונה ברב המקרים. אז בלי פניקה בבקשה

Davidson

New member
יש לי שאלה.. ../images/Emo4.gif

בבדיקת קטונים.. ברמה הכי גבוהה (מהסטיקים לבדיקה שיש..) מה צריך לעשות? פשוט לתת אינסולין? והנזק.. אמרו לי פעם שזה יכול להוביל למוות.. זה נכון? תודה!

Lady Spring

New member
לזר, אם תשים לב תראה שכתבתי

רמה גבוהה. לא כל המצאות קטונים מחייבת אשפוז.....

לזר

New member
שאלה לא ברורה. הניסוח מכשיל

לידעתך בלבד: קטונים יופיעו בטוח בשטן כאשר רמת הסוכר בדם עוברת 180. עשה בדיקות מקבילות: קטונים ורמת סוכר בדם ותרא לבד מהו הסף שלך. מתחת ל-170 לא תמצא אולי קטונים, אבל אתה זקוק לאינסולין בכל מקרה. בדיקת קטונים היא בדיקה נושנה ומאוד לא מקובלת היום לריסון סוכרת! היא לא קנה מידה לזריקת אינסולין, בשום אופן. שנה טובה

Davidson

New member
אוקיי. אז אני אנסה

לנסח אחרת. שרמת הסוכר בערכים גבוהים ואז הקטונים, יש סכנה? אני לא מדבר על רמת הסוכר הגבוהה ברור לי מה הנזקים. אלא אם יש חוץ מזה סכנה כשיש קטונים? וזה בסדר הניסוח שלי לא טוב

לזר

New member
על תפחד מהסכנה, דידזון

במשך הזמן אתה מרגיש טוב את הקטונים: ירידה במשקל בגלל השתנה מרובה, יובש בפה, ריח תפוח מהפה, כלומר, אין מה לדאוג - סוכרת טייפ 1 בדרך או ישנה כבר ולא הזרקת אינסולין. הסכנה היא קרובה: קודם כל חושלה כללית הולכת וגוברת עד עלפון. אחר כך כבר יספרו לך הרופאים. סה"כ טוב יהיה לקחת את אינסולין בזמן. אתה לא יכול לנתק קשר בין רמת סוכר גבוהה וקטונים, משום שהופעת הקטונים היא בגלל רמת סוכר גבוהה. לכן, אנו הסוכרתיים מודדים רמת סוכר, כדי לא להגיע למצב שיש לנו קטונים. מקווה שהסברתי עצמי. לכל זה יש שם די פשוט: Diabetic Ketoacidosis (DKA)

Davidson

New member
תודה.

ואני מודד סוכר פשוט יש הרבה מצבים שרמת הסוכר גבוהה מאוד עולה מעל 400 ואז בבדיקה מראה שיש קטונים וזה יוצא כמעט כל יום אז הייתי מודאג.

400 + קטונים מידי יום ../images/Emo5.gif

רמת סוכר כזו עם/בלי קטונים היא מסוכנת לא כל שכן המצאות קטונים. קטואצידוזיס DIABETIC – KETOACIDOSIS היא הרעלה בגלל עודף יצירת גופי קטון. אם הנך במצב של רמת סוכר גבוהה, קורה שהסוכר לא מסוגל לעבור מזרם הדם לתאי הגוף, ואז הגוף מתחיל לפרק תאי שומן כדי להפיק את האנרגיה שהוא זקוק לה. כאשר תא שומן מתפרק נוצרים קטונים שנמצאים בשתן ובאוויר הנשימה. אם מצב זה מתמשך, הסימנים יהיו כאילו לא קבלת טיפול בכלל(1). הסוכרתיים פגיעים למגוון של סיבוכים במשך הזמן. קיימת הסכמה בקהיליה הרפואית ששליטה קפדנית ברמות הסוכר מורידה את הסיבוכים לסבירות נמוכה. שליטה ברמות הסוכר היא הדרך הטובה ביותר לצמצם את הסיכון לסיבוכים(12.htm target=_blank>2). עם תמשיך עם ערכים כאלה את כורה לעמצך בור - טפל בעצמך ומהר !!!

Davidson

New member
תודה רבה לכולכם

לא היה לי מושג שזה כל כך מסוכן, אפילו שהסבירו לי שזה יכול לגרום לסיבוכים.

עמית 29

New member
האחריות לאיזון

בכל השירשור הזה הפריע לי דבר אחד עיקרי!!!! רעיון האחריות. האחריות על הטיפול בסוכרת וההגעה לאיזון המיוחל היא עלינו החולים! אני חושב שסוכרתי שלא מפנים את זה מהר יבין את מאוחר יותר כשזה יהיה מאוחר מדי לתיקון (סיבוכים טפו טפו). הרופאים יכולים ליעץ ואלי גם אנחנו פה בפורום אבל מי שפותח את הפה ואוכל, או מי שמזריק ומודד זה אני אתה ואת. אנחנו הרופאים של עצמנו. ולך דוידסון ידידי, 400 וכאלו ממש לא לענין מבלי לחלק ציונים. אז קח עצמך בידיים, קח אחריות, תשנה את מה שדורש שינוי ותצטרף לשירשורים שמדווחים על H1AC מתחת ל-7 . בהצלחה

למעלה