יש לי שאלה

ice princess

New member
יש לי שאלה../images/Emo35.gif

האם יש case לתביעה ייצוגית של הסטודנטים לקבלת פיצויים על שכר דירה ששילמו בזמן השביתה, עבודה ממנה התפטרו לכבוד תחילת הסמסטר וכו´?

igalgolan

New member
לא

ברור לגמרי שהנזקים לכל סטודנט ייחודיים לו, במקרה כזה אין אפשרות לתביעה ייצוגית. לדעתי גם תביעה רגילה לא תצלח. יגאל גולן

ציפי ג

New member
יש הגנה בפק´ הנזיקין

לשובתים בשביתה מוכרזת. היה גם איזה פס"ד על עובדי צנור אשקלון אילת או משהו כזה שניסו לתבוע אותם על גרם הפרת חוזה, ונדמה לי שהתביעה נדחתה.

ציפי ג

New member
ס´ 62 לפק´ הנזיקין

(ב) לענין ס´ זה.. שביתה והשבתה לא יחשבון כהפרת חוזה".

אני מסכים שאין מקום לתבוע, אבל...

לא זאת ההגנה המתאימה. השאלה המקורית לא היתה מכח העוולה של גרם הפרת חוזה. השאלה התייחסה להוצאות שהוציאו לשווא (שכר דירה) ולנזק שנגרם כתוצאה מהתפטרות עקב תחילת הלימודים, נזקים אלה אינם "הפרת חוזה" וממילא לא היה מקום לטעון נגד השובתים שהם גרמו (בעניינים אלה) להפרת חוזה. לכן גם ההגנה בסעיף 62(ב) בפקודת הנזיקין - לא רלוונטית לענין כזה.

shaio

New member
המממ

התביעה לא נגד השובתים, אלא נגד האוניברסיטאות. אני קניתי לימודים והחוזה להספקתם הופר. הבעיה היא שאין קשר סיבתי בין ההתפטרות / שכ"ד לשביתה. אבל אם מתארכים לי הלימודים עקב ההפרה (נגיד השלמת שיעורים בקיץ), האם אפשר למשל לטעון להפסד השתכרות?

למה לאוניברסיטאות יש איזו

אחריות כלפיך? האם בגינם אינך לומד, או בשל השובתים? הרי זה כמו אדם הצריך לטוס לחו"ל או לשוב מחו"ל ובשל השביתה של עובדי רשות הנמלים הוא אינו יכול לעות לטיסה. החובה של חברות התעופה היא לתת לו כרטיס חלופי מיד לכשיתאפשר, ולא לפצות אותו על העסקה החשובה אותה הוא פספס.

shaio

New member
מקור החיוב -- חוזי

אני תובע את האוניברסיטה על הפרת חוזה. מובן שאחריות האוניברסיטה לפי החוזה היא מוחלטת, ולא תלויה בשאלה מה גרם לאי-יכולתה לספק את השירות. על כן היא מפרה חוזה. נגרמו לי נזקים, שניתן לצפותם מראש, והקשורים בקשר סיבתי הדוק להפרה (ידידי הרופאים-לעתיד אינם יכולים לגשת לבחינות ההסמכה במועד; ביטולי הרשמות לאוניברסיטאות בחו"ל ללימודים מתקדמים; שכ"ל שאבד; הפסד השתכרות בזמן שבו מוארכים הלימודים). אין הגנה בחוק הכתוב מפני תביעה חוזית על נזקי שביתה. מדוע ייגרע הפיצוי שלי? הערה לגבי כרטיסי הטיסה: יש תניות פטור מקיפות וממצות על נזקים עקיפים בחוזי כרטיס הטיסה (ואולי גם באמנות השונות). אני גם יודע שיש תניות פטור מסוימות בתקנוני האוניברסיטה, אבל אינני מכיר אותן.

למה שמישהו יהיה זכאי לפיצוי

על שכר דירה בשל שביתה? האם אין האדם צריך לגור בכל מקרה באיזה שהוא מקום?

zooti

New member
באיזשהו מקום ליד מקום הלימודים

ושם "משום מה" שכ"ד גבוה יותר

ציפי ג

New member
למה היא כן רלבנטית

יש שני מגזרי עילה שעליהם סובב הדין האזרחי בהקשר זה - או חוק החוזים או פק´ הנזיקין (על כל תולדותיהם) . קשר חוזי לא קיים בין הסטו´ לשובתים. לכן לא יכולה לצמוח עילה חוזית. קשר נזיקי צריך להתבסס על עוולה. העוולה היחידה הקשורה לנושא היא גרם הפרת חוזה (גה"ח). וכל כך למה? בין הסטו´ לאוניברסיטה יש חוזה. את החוזה הזה גרמו השובתים לאוניברסיטה להפר. הנזקים חייבים להיות נזקי ממון, לצורך היווצרות העילה, והם אכן כאלה - הפסד מקום עבודה .(לגבי השכירות כבר תהיתי). אלמלי ההגנה בס´ 62 (ב) היו הסטו´ יכולים לתבוע את השובתים על גה"ח בגין הפרת החוזה בינם לאוניברסיטה, כשהנזק הממוני הוא הפסק מקום העבודה. א- ב- ל, הואיל וקיימת ההגנה, הם לא יכולים.

shaio ו-ציפי, אבל התעלמתם מהשאלה.

השאלה דיברה במפורש על נזקים אחרים. לא על כך שהסטודנטים לא מקבלים מהאוניברסיטה את מה שהאוניבסיטה היתה אמורה לתת להם, אלא נזקים של שכר דירה שמשולם לריק והפסקת עבודה שהיתה. העניינים האלה - לא קשורים לגרם הפרת חוזה כי אלה אינם נזקים של הפרת חוזה.

מהפרה של איזה חוזה???

עוולה של גרם הפרת חוזה, אמורה להיות כזו: יש חוזה בין שני צדדים. בא צד שלישי וגרם "שלא כדין" להפרתו על ידי אחד מהצדדים לחוזה. הצד השני של החוזה נפגע מההפרה ולכן הוא תובע את הצד השלישי על כך שהוא גרם להפרת חוזה. במקרה של סטודנט שרצה ללמוד ובגלל זה עזב את מקום העבודה שלו, ואחר כך התברר לו שהוא עזב מוקדם מדי כי אין לימודים בגלל שביתה - מי הם הצדדים לחוזה? מי הוא הצד השלישי?

shaio

New member
לא נזיקין, חוזין

התובע הוא הסטודנט; הנתבעת הוא האוניברסיטה; העילה היא הפרת חוזה הלימודים. ואם בנזיקין (למרות שכידוע זה בלתי-אפשרי): הסטודנט תובע את המרצים על כך שגרמו לאוניברסיטה להפר את החוזה שבינה לבינו, ולא לספק לו את לימודיו כמתוכנן.

אני התייחסתי להגנה שציפי דיברה עליה

ציפי דיברה על ההגנה בסעיף 62 לפקודת הנזיקין, הגנה שאומרת ששביתה או השבתה לא תיחשב להפרת חוזה, הפרה שבגינה אפשר לתבוע בשל העוולה של גרם הפרת חוזה.

אז שוב

החוזה בין האוניברסיטה לסטודנט. הוא הופר. הסיבה להפרה - השביתה. נזק הממון שנגרם, (כזכור חלק חיוני מהעוולה) הפסד מקום עבודה.

shaio

New member
כולנו מסכימים שאין עילה בנזיקין

אבל האם כולנו מסכימים שבכפוף לתניית פטור יש עילה נגד האוניברסיטה בדיני חוזים?

InnerKid

New member
רגע, יש לי שאלה פשוטה מאוד לגבי זה

אני שילמתי שכ"ל לאוניברסיטה, וקניתי בכספי את זמן המרצה שעומד מולי ומרצה. זה סוג של עיסקה לכל דבר. תמורת הכסף ששילמתי לא קיבלתי את התמורה, ולכן אני תובע את כספי בחזרה על השרות שקניתי (לימוד) ולא קיבלתי. האם על זה ניתן לתבוע?

אבל ציפי ...

זה עדיין לא מתאים (לדתי). אם את מדברת על חוזה בין הסטודנט לאוניברסיטה, אז ברור שבענין גרם הפרת חוזה את מדברת על מעוול אחר, שהוא לא האוניברסיטה. מי הוא?(המרצים? המרצה הספציפי של אותו סטודנט? ההסתדרות?). ועוד - הםסד מקום העבודה לא נגרם בגלל השביתה. הפסד מקום העבודה נגרם בגלל הרצון של הסטודנט ללמוד.

למעלה