יש לי שאלה

avigal23

New member
יש לי שאלה../images/Emo26.gif

יכול להיות שהיא קצת מוזמת: כמה ריקודים יש? ומה הריקוד הראשון שיצרו אותו וכמובן באיזו שנה.

aries4

New member
פחות ממליון

את יכולה להכנס לאתר הארגון ב MARKID.CO.IL לגלות את כולם על פי א ב וגם לספור אותם. בשנתיים אחרונות נוצרו כ 230 ע"י כ 90 יוצרים - משהו כמו 2 ריקודים חדשים לשבוע. וזאת מבלי לגלוש לכיוון של ריקודי עמים שנרקדים בארץ. אריה

לאביגל - לדעתי הריקוד הראשון שנוצר

בריקודי עם הוא "הורה" ואיני בטוחה לגבי השנה אולי 1948?

עדה, ריקוד ההורה אינו ישראלי

בכלל, הוא רומני, ורקדו אותו שנים רבות עוד לפני כן, המיסדים הביאו אותו מארץ מוצאם.

עדה, זה שרקדו את ה"הורה" ביום

העמצאות עדיין לא אומר שהוא ריקוד עם מקורי ישראלי. בני העליות החלוציות(בעיקר העליה השניה והשלישית) הביאו איתם, מריקודי העמים הפולקלוריים מארצות מוצאם כגון: ההורה הרומנית, הקראקוביאק הפולני, הקזצ'וק הרוסי וכל הפולקות למיניהן. הראשון כפי שאמרה רויטל היה ברוך אגדתי(ציינתי זאת גם בעבר בפורום) שאגב היה ממוצא רומני, הוא יצר את "עורה גלילית"(הורה אגדתי)שחוברה על מנגינה רומנית שהכיר מארץ מוצאו, אולם המלחין אוריה בוסקוביץ ששמע את המנגינה הרומנית נחרד למשמע אוזניו, כיון שהכיר במנגינה זו שיר סטודנטים רומני אנטישמי,ומחבר לריקוד המעובד של ברוך אגדתי את המנגינה הידועה לריקוד זה כיום(1946). כך נוצר למעשה ריקוד העם הישראלי הראשון. הריקוד "הורה אגדתי" עובד ע"י גורית קדמן,והוא מופץ לראשונה בגרסה המעובדת בשנת 1924 לאנשי תיטרון ה"אוהל". ברוך אגדתי, ביוצרו את ההורה שלו, בוודאי לא תאר לעצמו, שצורת ריקוד זו, דהיינו ההורה המבוססת על צורת ההורה הרומנית- שנוספו לה אמנם אלמנטים של רקיעות דבקה ותנועות מריקודיהם של החסידים- שהיו ידועים לרבים מהחלוצים יוצאי רומניה, תיהפך במרוצת השנים, להורה ישראלית, ושאחת מצורות ההורות הרבות שנרקדו באותם הימים במשכנות הפועלים, תיהפך לריקודה הלאומי של ישראל. וזה בקצרה על ההורה.

revgola

New member
"קולו" = "הורו" = הורה

אכן ריקוד ההורה מקורו מארצות הבלקן. תודה ליאורה על האינפורמציה הנוספת לגבי הריקוד "הורה אגדתי", האם תוכלי לפרסם את רישום צעדי הריקוד. אני אישית מכירה את הריקוד רק מהעתקה, אף פעם לא למדתי אותו, ואני חוששת שיתכן וישנם אי דיוקים שאנני מודעת אליהם, ובכלל חשוב שכולנו נדע לרקוד את ריקוד העם הישראלי הראשון. תודה רויטל

לרויטל - והרי רישום הצעדים:

הורה אגדתי (מחול: ברוך אגדתי, לחן: אוריה בוסקוביץ) צורת הקבוצה: מעגל. בנין הריקוד: בית אחד, שני חלקים. משקל: 4/4 חלק א': עמידה עורפית, אחיזת ידיים רגילה נגד כיוון השעון 4 - 1 ארבעה צעדי ריצה לפנים החל בימין. 8 - 5 שני ניתורי דבקה. 8 - 1 עוד שלוש פעמים. חלק ב': עמידה רגילה, אחיזת כתפיים 2 - 1 ניתור אלכסון ולאחור בימין, תמיכת עקב שמאל לפנים ושמאלה תוך הטיית הגוף ימינה ולאחור. 4 - 3 צעדת פולקה במקום החל בשמאל. 8 - 5 כמו 4 - 1. 10 - 9 ניתור דבקה. 12 - 11 ניתור בשמאל תוך ךפניה לשמאל, רקיעה בימין לפנים תוך כפיפת הגו. 14 - 13 דריכה בשמאל במקום תוך הזדקפות, פסיעה בימין ימינה, תוך פניה ימינה (וחזרה למעל חזי). 16 - 15 צעדת פולקה לפנים החל בשמאל תוך פניה לכוון ההתקדמות (ימינה) כפיפת גו. 16 - 1 חוזר שנית. מתוך ריקודים רשומים לתלמידי האולפנים להכשרת מדריכים ולמדריכים לריקודי עם בפיקוח משרד החינוך והתרבות.

רויטל אם תרצי עו רישומי ריקודים

יש לי 3 חוברות ואול לעזור לך במידה וריקודים אלו לא נלמדים אצלכם באולפן בתל-אביב.

עדה. אם יש לך את ריקוד השועל במעגל

רשמי לנו. ריקוד זה קל וקצר ובמקורו מיועד לילדים אבל רוקדים אותו אצל מישאל בהרקדות הנוסטלגיה. אם מישהו אחר יכול לרשום אותו בפורום אז כמובן שזה גם טוב.זה מןפיע גם בחוברת מספר 2 של ירון שאין לי אותה כי אזל מהמלאי שלו. בתודה מראש

לעזרא - עברתי על שלשת הספרים

שברשותי, אמנם למדנו ואני כבר לא זוכרת איך את השועל, אך אין לי בספרים את הרישום על כך - אם לליאורה סלוצקי יש - אולי היא תוכל לרשום לך אותו, נדמה לי שהיא אפילו לימדה זאת באיזה חוג כאשר נוכחתי.

יענקלה ידידי.מרוב שאתה ממהר

להרקדה כאורח כבוד אצל עוזרי אייל אז כתבת יוערת ער במקום צר. אשתדל לפגוש אותך הערב.

עזרא, בשבילך רישום השועל

צורת קבוצה: מעגל מבנה הריקוד: בית אחד,2 חלקים משקל:4/4 מחברת:רבקה שטורמן לחן:עמנואל זמיר מילים: אילנה ויינר חלק א' עמידה עורפית, אחיזה רגילה 1-2 שני צעדים החל בימ. לפנים. 3-4 שני צעדים החל בימ. תוך שלוש מחיאות כף(כלפי חוץ מעגל). 5-7 שלושה צעדים החל בימ. 8-11 שיכול חילוף החל בשמ. 12-13 שיכול בשמ. לפני ימ.; פתיחה בימ. ימינה. 14-15 פתיחה בשמ. שמאלה(פנים לממ.);שיוף בימ. בשיכול לפני שמ. 16-29 כמו 1-14 ,ללא שיוף. חלק ב' עמידה רגילה; ללא אחיזה(פנים למרכז מעגל) 1-8 ארבע צעדות חילוף מהירות(פולקה) החל בימ. לממ.תוך הדגשת כתף ימ. וכתף שמ. בכל צעדת פולקה, ובתנועות ידיים המלוות את הצעדות כמו לקיחת או קטיפת אשכולות יין. 9-10 רקיעה בימ. לפנים ;פסיעה בשמ. לאחור תוך מחיאת כף נמוכה. 11-16 ששה צעדים לאחור לקמ. החל בימ. תוך הרמת הידיים והזדקפות איטית. 17-32 כמו 1-16.

משהו קורא לי היום, כנראה המחלה

והתרופות(ואולי גם הגיל)משפיעים עלי. אשכולות ענבים כמובן, היין יבוא אחר כך!!

ליאורה הספירה בחלק הראשון נראית לי

מוזרה ולא רגילה והצעדים נראים לי בסדר גמור.האם יכול להיות שבספירה 8 יש שהיה של ספירה אחת ובשיכול חילוף זה 12-16 ולא 12-13כי שיכול חילוף זה 4 ספירות ולא 2 ספירות ואז בסיכום כללי החלק נגמר כמו ברוב הריקודים ב-32 ספירות. או שאני טועה.

עזרא, הספירה מדויקת בול

אבל תודה שהסבת את תשומת ליבי כי שכחתי לכתוב לגבי המשקל: 4/4 ו 3/4 ולכן הוא לא מסתיים בספירה 32 אלא 29

למעלה