יש לי שאלה...

יש לי שאלה... ../images/Emo13.gif

מה ההבדל בין מאדים במעבר על נפטון, לבין נפטון במעבר על מאדים? השאלה מתמקדת על שני כוכבים אלו, אך כמובן שמתייחסת בכלליות להבדל בין כוכב במעבר על כוכב לידתי - ולהיפך... ומה ההבדלים בין השניים?!
שבי

והנה התשובה

כשמרס עובר על נפטון, אלמנט שקורה בערך אחת לשנתיים, התהליך נמשך בערך שלושה ארבעה ימים, אולי עוד יום יומים. תחושת חולשה מסויימת יכולה להופיע, עם קצת יותר דמיון והשראה מהרגיל. נו ביג דיל. כשנפטון עובר על מרס במפת הלידה, לעומת זאת, זה בהחלט ביג דיל : המעבר הזה נמשך בערך כשנה, און אנד אוף, כשנפטון עובר וחוזר בערך פעמיים שלוש על מיקומו של מרס. בזמן הזה עלולה להופיע חולשה ניכרת מבחינה פיזית, ויתכן שגם חולשה בכוח הרצון. יש מעין מיסמוס זמני של הויטליות הפיזית, ולעומת זאת הכל הופך מאוד רגשי וטעון, עם הרבה מצבי רוח. להרבה אנשים נוצר צורך בפעילות רגשית ורוחנית, ופחות בפעילות פיזית. הרבה נשים וגברים שהכרתי התאהבו מאוד באספקט הזה, אם כי לא תמיד האהבה אכן החזיקה מעמד מעבר לכמה חדשים. יש אחרים שמתחילים לשתות, להכנס לסמים, או סתם להכנס לגלים קטנים של הרס עצמי, שבדרך כלל נעלם אחרי שהאספקט עובר, אם כי אם נפטון חזק במפה, הוא עלול להשאר לאורך זמן.

אכן מרתק... ../images/Emo8.gif

מה קורה כששני הכוכבים מהירים? ומימלא בשני המקרים (כוכב X במעבר על כוכב Y לעומת כוכב Y במעבר על X) שני ההיבטים נמשכים מספר ימים? מה שאני מנסה לשאול הוא מה ההבדל בין הכוכב שבמעבר לכוכב שבמפת הלידה. למיטב תבונתי הכוכב במעבר "מפעיל" את הלידתי בצורה הטיפוסית לו.. אך אשמח להרחבה מפי המנהל
שבי

המשך

הכוכב במעבר מפעיל את זה שנמצא בלידה במקביל גם לכל הזויות שהנ´ל עושה - כך למשל, אם מרס עובר על השמש, הוא מפעיל במקביל גם את כל הזויות שהשמש עושה, ולכן התחושה היא של משהו מוכר שכבר היה שם. אבל בגדול, הזויות החשובות אינן המהירות : אלה קורות כל הזמן, וההשפעה שלהן באמת מהירה ועוברת. החשובות באמת מתרחשות בין הכוכבים האיטיים לכוכבים המהירים : היבטי פעולה בין נפטון פלוטו שבתאי ואורנוס לבין הכוכבים המהירים במפה - שמש ירח מרקורי ונוס מרס - מראים על תהליכים שהאישיות עוברת, ואולי מהמקום הזה מראים לנו גם היכן האיש נמצא עכשיו בחייו, לפני איזה פוטנציאל שנוי או קבלה עצמית, מה אפשר וכדאי להציע לו בתחום החשיבה והעשייה, ואיזה מצפן פנימי מעשי ומקצועי להראות לו. אלה בדרך כלל תהליכים ארוכים, שכן הכוכבים עצמם איטיים, וחשוב מאוד להדגיש - לא נקודתיים. מרגישים אותם כבר אפילו עם התקרב הכוכב לזוית, ולפעמים גם הרבה אחרי שהכוכב עבר : הוא פשוט פתח שם דלת שכנראה תשאר פתוחה לתמיד, ומשם המאורעות ממשיך להתרחש כבר מעצמם. אם או בלי מעורבות בעל המפה - זה כבר תלוי בהחלטתו, ובמודעות שלו.

למעלה