יש לי שאלה

יש לי שאלה ../images/Emo13.gif

שאלה של ירוקים-ירוקים בתחום.... אז יש לנו מגרש, וגם גיבשנו קווים מנחים של מה חשוב לנו בבית, אני חורשת אתרים של אדריכלים, ובעצם לא ברור לי מה הלאה... האם מקובל להפגש עם מס' אדריכלים, לקבל איזושהי הצעה ראשונית ואז לבחור מבינם עם מי להמשיך את התהליך או שבשלב ראשוני שכזה לא רואים תוכנית מול העיניים? כמה עולה לי אם כן כל פגישה ראשונית+הצעה ראשונית כזו עם אדריכל אם בסופו של דבר אחליט שלא להמשיך איתו את התהליך? (טווח מחירים) לפי אלו פרמטרים מתמחרים האדריכלים את עבודתם המוגמרת- מ"ר? אומנותיות? (במקרה שלנו, תכנון אדריכלי +קונסטרוקציה לכ-150 מ"ר חד-מפלסי, בסגנון משפחתי כפרי פשוט)? עד כמה חשוב לבחור באדריכל מהאזור הגאוגרפי בו אנחנו בונים? האם אדריכל שאיננו בהתמחותו הרשמית אדריכל נוף- יכול לתת כן איזושהי תוכנית לגינה? נו, טוב... אז כמה שאלות

Dfengshui

New member
איך מתחילים?

ברוכה הבאה לעולם הבונים
יש כמה דעות איך מתחילים (עם אדריכל, יועץ פנג שואי, מהנדס או מפקח). כל אחד בטוח שהוא צודק
בכל אופן, לגבי אדריכלים - תיפגשי עם כמה אדריכלים (פגישה לא אמורה לעלות כסף וגם לא הצעת מחיר). תתרשמי מהם אישית ותראי אם יש כימיה ביניכם. תבדקי לקוחות ממליצים, תראי בתים שהם בנו. לבסוף, תוכלו להתמגנט על האחד/אחת שמתאים לכם, בטעם, באופי, בכימיה וגם במחיר. אופן התמחור של האדריכלים הוא לא קבוע וזה גם לא ממש משנה. יש כאלו שמחשבים לעצמם לפי שעות עבודה ויש כאלו שיחשבו לפי נסיון ואיכות/מיתוג. את בכל מקרה תקבלי מחיר סופי ואותו תשווי לאחרים. מיקום גאוגרפי - חשוב לדעתי. לא תרצי לעצור את העבודה עד שהאדריכל שלך יגיע מאילת לגולן כדי לראות בשטח בעיה שהתעוררה
לגבי אדריכל נוף - לא ממש הבנתי מה את שואלת, אבל פיטנגו תיכף תענה

Dfengshui

New member
פגישה עם אדריכל

יושבים (רצוי אצלו במשרד כדי שתוכלו להתרשם מה"מקום שלו"), שותים קפה / מים / מיץ ומשוחחים. מי אתם, מה אתם רוצים, מי הוא, איזה ניסיון יש לו, מה הסגנון שלו, האם יש לו סגנון או שהוא מתאים את עצמו ללקוח... בין לבין בודקים את שפת הגוף שלו - האם הוא מסתכל רק על בעלך כשהוא עונה, למרות שאת שאלת את השאלה? - שוביניסט. האם הוא מדבר רק אלייך ומתעלם מהבעל? - חנפן
האם הוא פוטר כל שאלה ב"שטויות, זו לא בעיה"? - אותי זה מדאיג. האם הוא נחמד, האם הוא סבלני, האם הוא משדר שאפשר לסמוך עליו. האם הפגישה נעימה לכם או שאתם מרגישים קצת לא בנוח? תנו לו/לה להסביר את היתרונות שלו. זה בעצם מן ראיון עבודה.

avi5199

New member
תחליטי קודם אם קבלן מפתח או בניה עצמית

אחרי זה אם את רוצה לבנות עם קבלן מפתח כדאי ישר לחפש קבלן וארי זה לעבוד עם האדריכל שהוא ממליץ\ או שהוא נותן. אם את בונה בבניה עצמית או עם מפקח בניה אז את צריכה קודם לבחור אדריכל , תבקשי ממנו להראות לכם בתים שהוא בנה מבפנים ומבחוץ ( לא תמונות) . פגישות ראשוניות לא צריכות לעלות כלום. בדקו כמה אדריכלים ובחרו בזה שמתאים לראש שלכם . האדריכל צריך לדאוג לכל שלבי התיכנון וההגשה עד לקבלת היתר מהוועדה, ולכלול גם פיקוח על בזמן הבניה. התשלום צריך להיות בהתאם להתקדמות . לדעתי עם אדריכל טוב אתם לא צריכים שום מתכננים נוספים, מלבד מהנדס ביסוס. אחרי שתקבלו אישור תיבחרו מפקח בניה.

avi5199

New member
מחירים כמה אלפי דולרים תלוי בארכיטקט

ארכיטקט מפורסם ופלצן יקח מעל 10 ארכיטקט פחות מפורסם יקח כ 5 ... בעלות הכללית של הבניה זה שלב שיותר חשוב לבחור את הטוב ביותר בשבילך, ופחות חשוב המחיר. פיקוח על של ארכיטקט עוזר מאד. הוא מבקר באתר , בודק שבונים לפי התוכנית שלו, ונמצא בקשר עם המפקח והקבלנים. ואז גם אפשר לשאול אותו שאלות, לפעמים יש שינויים קטנים בגלל כל מיני תקלות וארועים ותנאי שטח וצריך להתיעץ איתו, לפעמים צריך להתיעץ עם הועדה והכי טוב שהוא יעשה את זה ... בנוסף לפיקוח על של הארכיטקט, כדאי שיהיה גם פיקוח על של מהנדס הביסוס במן היציקות ובנית השלד.

קצת תמוהה בעיני ההמלצה

לבחור אדריכל עפי המלצת הקבלן שכן אין ניגודי אינטרסים, ואז אין העברת ביקורת נכונה של האדריכל על עבודת הקבלן לדעתי ההחלטה על האדריכל צריכה להיעשות קודם כל עפי התרשמות מבתים קודמים שעיצב (עיצבה עיצבה עיצבה
) (כי בינינו לכולם יש סגנון מסויים שהם עובדים איתו ומתגמשים איתו עפי דרישות הלקוח הספיציפי) וכמובן הכימיה הקשר והשפה שנוצרת אין דבר יותר נעים מלעבוד עם אדם שאתה מתחיל להסביר לו מה אתה רוצה ותוך שניות זה שחור על גבי לבן יותר טוב ממה שחשבת. הקבלן.... הוא כרגע לא צריך להיות בתמונה וסתם נניח שכן, הרי שנקשרים עם קבלן אחרי שמסכימים על הצעת מחיר ואיך תהיה הצעת מחיר ללא טיוטה אפילו....

avi5199

New member
הכוונה לקבלן מפתח או חברת בניה שיש לה מתכננים

כמו אוסטק שמיר וכ"ד, את קונה אצלם בית "מהמדף", והם עושים הכל.

פיטנגו4

New member
תשובה רק על השורה האחרונה

הוא יכול באותה מידה שאני יכולה לתת תכנית לעיצוב פנים, התחום שלי הוא אדריכלות נוף, ואני ממש לא ממליצה לאף אחד לקחת אותי כמעצבת פנים
אני אמנם מבינה בעיצוב ובאדריכלות, אבל לא מבינה בחומרים של תוך הבית, קירות גבס ונגרות, למשל, לא מכירה את כל מגוון האפשרויות, ולכן עלולה מאד להגביל אתכם. אני מקווה שהנמשל ברור
לכל אחד תחום ההתמחות שלו, שבו הוא הכי טוב ומקצועי. כתבתי כאן פעם על תוכניות של אדריכלים שהגיעו אלי,שנאלצתי לעשות תיקונים לפיתוח החוץ שדרשו גם הגשה לועדה (תכנית שינויים). לו היו מערבים מתכנן נוף (הנדסאי אדריכלות נוף או אדריכל נוף) בשלב התכנון, זה לא היה קורה. אולי יש גם אדריכלים אחרים שלא עושים טעויות בפיתוח החוץ...

האם את דבריך תקפים גם כשמדובר

בשטח מישורי לחלוטין, ללא בדל צמחיה קיימת בשטח? ובעצם אם אני מבינה נכון את מציעה לשבת עם אדריכל נוף אחרי תכנון ראשוני של הבית ע"י אדריכל?

פיטנגו4

New member
כן

בשטח מישורי עלולות להיות בעיות ניקוז. למעשה, אסור שהשטח יהיה מישורי לחלוטין... מתכנן נוף יכול ליעץ גם בנושא העמדת המבנה על המגרש, כמות ומיקום פתחים, התיחסות הבית לגינה שבחוץ, תכנון רחבות חוץ ושבילים, תכנון חומות, מיקום חניה. ייתכן שאחרי יעוץ תחליטו לשנות את ה 0.00 ולהעלות את כל הבית ב 45 ס"מ, וזו רק דוגמה.

avi5199

New member
את צודקת , אבל כיש מגבלות תקציב

כדי לבנות בית חייבים ארכיטקט ומהנדס, כל היתר זה רצוי אבל לא קריטי.(מי ששואל כמה עולה ארכיטקט, אני מניח שאין לו יותר מידי כסף) אם היא בונה עם קבלן מפתח, או חברת בניה כמו אוסטק שמיר וכ"ד, היא קונה "מוצר מדף" ויכולה אפילו לוותר על הארכיטקט, והמהנדס, החברה כבר תדאג להכל. אני הסתדרתי עם ארכיטקט ומהנדס, הארכיטקט שבחרתי היה מאד פתוח וגמיש, את העיצוב של הפנים, והחוץ והכל... בעצם עשינו בעצמנו בעזרת הארכיטקט. הארכיטקט לא הכתיב לנו כלום, הוא הגיש לנו הצעה ראשונית, וערך את התוכניות בדיוק לפי השינויים שאישתי ואני רצינו, וזה באמת מה שיצא בסוף, בית שמתאים לנו כמו כפפה. הגינה ענקית, (הרבה יותר מגודל הבית) , וכרגע נראית כמו ג'אנק יארד ענקי, ועדיין לא התחלתי לחשוב מה לעשות שם. לצערי לא ישאר לי כסף רב להשקיע בגינה, ולכן אצטרך לחשוב ולעשות הכל בעצמי לאט, לאט, פינה, פינה.

Dfengshui

New member
תיקון

עד כמה שידוע לי, גם לא חייבים ארכיטקט. שכנים שלי תכננו בעצמם, נתנו לשרטטת פשוטה לבנות את תוכניות ההגשה והחתימו מהנדס. זהו. אם בשרונים זה עבר, אני מניחה שגם ביתר הועדות.

avi5199

New member
אני בונה על מגרש משפחתי של שני דונם

הבית שלי בנוי על 300 מטר ברוטו, העיריה הקצתה שטח של כ 300 מטר לריאה ירוקה שבו אסור לבנות והא יהיה גינה משותפת והוא צמוד למגרש שלי (כרגע משמש כמגרש גרוטאות של השכן), צמוד אלי מהצד השני, מגרש של אחותי כ 300 מטר, ויש גם דרך משותפת ארוכה .. אחותי לא מתכוונת לבנות בעתיד הקרוב -רחוק, כך שיש עוד מגרש ריק לידי. ואחרי זה נמצא הבית של אמא שלי שלידו גם גינה ענקית שכרגע די מוזנחת. בקיצור מחכה לי הרבה עבודה בגינה.

למעלה